סליחה אני פה אורחת שלא מתאמנת בחדר כושר

taltala013

New member
סליחה אני פה אורחת שלא מתאמנת בחדר כושר

אבל חוזה בפגיעות הגופניות הנגרמות מחוסר חימום ומתיחות לפני אחרי ובזמן פעילות בחדר הכושר וכן מחוצה לו. קראתי את אשר כתבתם זה מעניין וכייף לקרוא אבל לא ראיתי שום התייחסות לתרגילי החימום והמתיחה. למשל אילו תרגילים כמה זמן ומתי וכו'. שיהייה לכם אימון של כייף והנאה נא לא לשכוח חימום ומתיחות.

eleanor373

New member
תרגילי חימום ומתיחות

היי :)
אין ספק שחימום ומתיחות חשובים מאוד. אך ישנו מיתוס שרווח בקרב מתאמנים רבים.
תרגילי מתיחות חשובים לגמישות המפרקים, אך הם לא מונעים כאבי שרירים מאוחרים. שריר "תפוס" זה מונח המתאר קרעים מיקרוסקופיים בסיבי השריר לאחר אימון עצים. קרעים אלו הם חשובים מאוד לחיזוק השריר ולהתקדמות בהרמת המשקלים. מה שכן, ייתכן ומתיחות לאחר האימון יאפשרו למזון להיספג בצורה טובה יותר בשריר.
חימום מיוחד לרוב אינו הכרחי. מתאמנים רבים חושבים שהם זקוקים ל10 דקות חימום לפני אימון. לרוב זה מיותר. ניתן לבצע אימון ע"י ביצוע אותם התרגילים במשקל נמוך יותר או במשקל גוף.

לגבי תרגילי מתיחות, ישנם תרגילים רבים מאוד שניתן למצוא אפילו באינטרנט.
הוספתי לך קישור לאתר שמציע כמה תרגילי מתיחות טובים מאוד
http://www.good.org.il/מתיחות_וגמישות/תרגילי_מתיחות/

MidNight Flame

New member
ואני מבטיח תשובה מעמיקה מאוד,

אבל זה יקרה בשלב מאוחר יותר של הדיון כי משהו אחר והרבה יותר בסיסי מפריע לי כאן.

eleanor373

New member
כמובן לשלב ההרפייה!

לשלב החימום/בין סט לסט מתאימות מתיחות דינמיות מסויימות. אבל כמו שהמאמר אומר, ישנן הרבה חילוקי דעות.
אם תשאל את משה שחר, מרצה לאנטומיה בוינגייט הוא יאמר לך שחימום ומתיחות כלל לא רלוונטיות "כמו שאריה לא עושה מתיחות לפני שהוא תוקף"
מצד שני, בפעילויות עצימות שatp-cp פחות דומיננטי, אכן רצוי חימום. אם כי באימוני כוח הוא הרבה יותר דומיננטי.

כיום כבר אין חילוקי דעות

ורוב המומחים מסכימים שבשלב החימום יש צורך במתיחות דינמיות ולא בסטטיות.
לגבי הערתך על אמירתו של משה שחר (ולמיטב זכרוני גם מיטרני ז"ל טען זאת), אני מניח שגם הוא התכוון למתיחות סטטיות.
לגבי כוונתו לחימום באופן כללי אני חולק לחלוטין על אמירה זו ממספר סיבות:
1. זהו לא טיעון מדעי אלא סתם אמירה
2. הוא אינו מכיר את המערכות הפיזיולוגיות של האריה
3. זו התעלמות ממערכות `עוקפות חימום` במצבי לחץ והישרדות שהרי האריה ( או יותר נכון הלביאה היא זו שצדה) נדרכת לקראת רגע הזינוק הדופק עולה, המערכת העצבית עירנית ... בדיוק כפי שקורא לאדם במצבי לחץ והשרדות . אבל באימון רגיל אנו לא שם ולכן החימום חיוני.

eleanor373

New member
דווקא כן נתקלתי בדעות שונות

אשמח אם תוכל לתת לי שמות של מומחים שממליצים על מתיחות דינמיות.
ממה שאני למדתי, הן מצויינות לגמישות אבל לא לחימום..
לגבי האמרה של משה שחר, אתה צודק. אין ספק שהמערכות הפיזיולוגיות שונות ואי אפשר להסתמך על זה חד משמעית.
בתשובתי התכוונתי לכך שהחימום הוא אכן חשוב, אך לא בצורה שמייחסים לו.. אין שום צורך ב10-15 דקות אירובי לפני האימון.. אפילו חימום פסיבי עשוי לעשות את העבודה

כפי שציינתי

כיום באמת שמקובל כי מתיחות דינמיות הן המתאימות לחימום. מתיחות סטטיות עלולות לפגוע בביצועים ובמקרים מסוימים גם להגדיל סיכון לפציעות ( תלוי בשאר החימום שנעשה). לגבי מומחים התומכים בכך:
Gray Cook , Lee Burton, Chuck Woolf, Gary gree, ד"ר משה מרקו ועוד רבים אחרים. כל זאת מבלי להזכיר מחקרים מהעבר הרחוק של Taylor ו של Sapega ועוד רבים.
בנוסף, לפעמים אין צורך במחקרים / מומחים אלא בהגיון בריא הנובע מהיכרות של מערכות הגוף .
סוג החימום ומשכו תלוי כמובן בסוג הפעילות אותה אמורים לבצע. אינני מכיר חימום פסיבי ולא ברור לי מה זה.

eleanor373

New member
חימום פסיבי זה חימום למקרים של חוסר זמן

שניתן לבצע אותו ע"י לבישת בגדים חמים וע"י שתיית משקה חם. לא בדיוק מומלץ באופן שגרתי אבל למקרי חירום הוא יכול לעזור.. דניאל קרן מדבר עליו קצרות בספרו "ספר הריצה השלם".
אני אבדוק עליהם.. תודה!
מה שכן, באמת צריכים להיזהר עם המתיחות הדינאמיות, מאוד קל מהר מאוד לגרום לפציעה בשל חוסר שליטה על המפרק..

אבו זקן

New member
הערה

כשאת כותבת "אבל חוזה בפגיעות הגופניות הנגרמות מחוסר חימום ומתיחות לפני אחרי ובזמן פעילות בחדר הכושר וכן מחוצה לו", את מערבת תצפית ("אני חוזה") בניתוח סיבתיות ("הנגרמות מחוסר חימום"). לגבי התצפית שלך לא יכול להיות ויכוח, מן הסתם את באמת רואה פציעות ופגיעות, אבל הטענה שהן נגרמות מחוסר חימום ומתיחות אינה ברורה מאליה. לפחות לגבי מתחיות דינמיות לפני אימון כוח יש טענה שלא רק שהן אינן מועילות, הן אפילו עלולות להזיק.

The Pinky P

New member
לומדים מההכי טובים - הספורטאים המקצוענים.

(אני מדבר ברמה הכללית, לאיו דווקא לגבי הרמת ברזלים)

כדורגלן מקצוען שמשחק 90 דקות מגיע לרמות מאמץ מאוד גבוהות, ההוצאה האנרגתית כמעט ומגיעה לקצה,לעתים גם עוברת אותו לכן חלקם נפצעים/ מוחלפים.
אם כך למה להם להתחמם ו"לבזבז" אנרגייה מיותרת במשך 45 דקות לפני המשחק על חימום?

וזו דוגמא קטנה, שחקני טניס, כדורסל, אתלטיקה וכו...
שלא דבר על רצי ספרינטים, החימום שלהם כל כך קריטי - כך הם עצמם אומרים.

לוקאס פארקר ( אחד הכרישים בקרוספיט) אומר שהחימום בשבילו הוא קריטי, הוא משקיע המון בחימום.

לאיוו דווקא מתיחה סטאטית, אבל פעילות קצת יותר דינאמית שמתחילה בעצימות נמוכה ובהדרגתיות מתגברת.

נשמע לי מוזר בכל אופן אבל אם אתם מדברים על הרמת מישקולות אולי זה שונה.

למעלה