סליחה, אני רק לשאול שאלה

סליחה, אני רק לשאול שאלה

אני מתנצל מראש אם אני מפריע ואתם לא עוסקים בזה, אבל מזדמזם לי בראש איזה קטע שאני לא יודע מה הוא. אתם עוזרים בזיהוי? אם כן, מדובר במוזיקה שליוותה במשך הרבה שנים את ההמתנה על הקו בישיר הראשון. אם זה לא מספיק בתור תיאור, האם יש מצב שאני אקליט את עצמי ואעלה את זה לאינטרנט ואתן לכם לינק שתוכלו להאזין ולהגיד לי?

ואם אני כבר פה, תסלחו לי

בסרט "לול" של איינשטיין את זהר יש קטע שמבטלים להם את משחק השבת לטובת האופרה לה-מרמור מאת פרלש. יש באמת כזו אופרה וכזה מלחין?

ItsikH

Member
לא בדיוק../images/Emo6.gif לוצ'יה דה למרמור מאת דוניצטי, חוברה ב-1835, לפי סיפור של סיר ולטר סקוט. אחד המאפיינים הידועים של האופרה הוא שהגיבורה לוצ'יה, במקום לגסוס או להתאבד בסוף האופרה, משתגעת (כן, קצת סרקאזם - אבל זו אופרה מקסימה). אחד הקטעים האהובים עליי ביותר הוא הסקסטט וידועה גם "ארית השגעון". כפי שכתוב בלינק, קטעים אלו שימשו בסרטים שונים.

אז אני מבין שאתה לא מאלה

שנוטים להתנפל על הטלויזיה עם פטיש כשכמבטלים להם את משחק השבת לטובת שידור אופרה...

ItsikH

Member
אין לי טלוויזיה../images/Emo6.gif ואני לא בהכרח להוט לצפות באופרה, אבל משחק השבת בברור לא מעניין אותי... אבל מצדי אפשר לבטל את שניהם לטובת שידור חוזר של לול מס' 3../images/Emo6.gif קל נאמו לה פורטרססה? מה הוא קופייץ? גוווול, גויל נפש! ריח זחוק ופלאפל, דאנקה שייו ביטה שיין, איפה היית ב-67? - איפה היית ב-47? וכמובן, לה מרמור

הקטע השני הוא...

הואלס מסוויטת ג'אז מס. 2 של שוסטקוביץ' הראשון הוא גם ואלס. לא בטוח אם זה שטראוס או איזו אופרטה. בטח מישהו אחר יזהה.

ItsikH

Member
../images/Emo45.gif עם סולו לסקסופון. הואלס הראשון הוא לא שטראוס למיטב זכרוני, אבל לא זוכר מהו.

יפה שזיהית מהשריקה שלי את הסולו לסקסופון ../images/Emo13.gif

האם הבעייה בזיהוי הקטע החסר היא השריקה שלי? שאני אעבוד על נוסח משופר?

ItsikH

Member
לא, גם אני זוכר את הקטע הזה מההקלטה כי גם אני לקוח של לאומי ../images/Emo13.gif לגבי פרוקופייב - היתה כאן שאלה בפורום לא מזמן.

ItsikH

Member
לא, סתם נזכרתי כי אז חיפשתי וחרשתי עד שמצאתי את היצירה (זה לא קשה: הסגנון רוסי, ואלס, מודרני יחסית - מחפשים "ואלסים רוסיים").

musetta

New member
הקטע הראשון הוא הולס מתוך

המוזיקה לבלט "קופליה" מאת דליב. מצורפת טעימה- גלגל את הדף מעט למטה - מס' 5.

עריסטו

Active member
אם הנך מעוניין בהקלטות

של הקטעים (הואלס מ"קופליה" והואלס השני של שוסטקוביץ') שלח לי מסר.

תודה לכל מי שענה!

רק להבהיר את הברור מאליו: ההקלטה של השריקות היא קניין רוחני שלי, אין לעשות בהן שימוש מסחרי כלשהו!

למעלה