סליחה, אני רק שאלה

ToMeR Yea Yea

New member
עזרה עזרה עזרה

עזרה עזרה עזרה.. קודם כל אני אספר לכם קצת על המצב שלי: יש לי פסיכו 673 ציונים גבוהים במילולי וכמותי ובאנגלית על הפנים, בגרות 10.85 בעברית, 108.66 באת"א. אין לי פיזיקה, מתמטיקה 5 יחידות 98, אנגלית 4 יחידות 95 וכימיה ומדעי המחשב. אני רוצה ללמוד רפואה בעברית ואם לא אז באת"א איך אעשה את זה? אני אגיד לכם את האופציות ואתם תעזרו לי לבחור.. 1. אלך למכינה ובשנה הזאת אלמד לפסיכומטרי ואשפר את הסכם ביחד, בהתחשב בכך שהציונים בבגרות הדופקים אותי הם בהומניים ובפסיכומטרי אנגלית? 2. לעשות שנה א' במקצוע רגיל כמו כימיה או ביולוגיה ובאמצעות ציוני שנה א' להסיב לרפואה? 3. לשבת עוד שנה, לחרוש את התחת, לעשות בגרויות חורף בשנה הבאה ולעשות פסיכומטרי שוב ולנסות להתקבל בשנה הבאה לרפואה? מה לעשות? איזה מכינה אם כן? איזה תואר? איפה? למה? כמה? מתי? איך? אני הכי מבולבל בעולם! ההודעה הזאת תתפרסם בכמה מקומות, אנא סבלנותכם!

mesoo

New member
שאלה לכל אלה שלומדים רפואה

אפשר להתחיל ללמוד רפואה בגיל 23,ואפשר להתחתן במהלך הלימודים ולהביא ילדים? אני בת 22 וחושבת ללמוד רפואה אבל זה לא קצת מאוחר?

שאלה קשה.

הנתונים שנתת ממש אבל ממש לא אומרים כלום, באמת. קשה לדעת באיזו דרך יהיה לך הכי קל להצליח, ואיזו דרך תתאים לך, גם אם תפרט לנו עוד ועוד על עצמך. להחליט איך לשפר את הנתונים, זה לדעתי יותר הימור מאשר החלטה. כי אתה הרי לא מכיר מ'מקור ראשון' את כל האופציות שתיארת כאן, וגם אם אנשים יספרו לך על קורותיהם באופציות השונות, מדובר בהם ולא בך. אני הייתי בדיוק במצב שלך לפני כשנה, עם פסיכו' קצת יותר גבוה ובגרויות קצת יותר נמוכות. לפי מה שאני רואה פה, על מציאת תחליף לבגרויות(מכינה/תואר), בוודאות לא הייתי הולך, פשוט כי אין לך כל כך הרבה מה לשפר, תן את הפוש האחרון בבגרויות שמורידות לך, שפר אנגלית ל5 בציון גבוה מ90, ובחינת הבגרויות אתה מסודר. פסיכומטרי אתה תהיה חייב לשפר, לא משנה באיזו דרך תבחר, אז אם נניח שתלמד מהקיץ עד ינואר לשיפורי החורף, אז אני הייתי מעדיף לגשת באוקטובר וגם באפריל, כאשר עד ינואר הדגש יהיה על הבגרויות, ומינואר על הפסיכומטרי. בנוגע לאנגלית של הפסיכומטרי-אני ממליץ בחום על הספר השחור של היי קיו, למדתי רק משם לבחינה האחרונה ושיפרתי בכ15 נקודות. אל תהיה ספקן בנוגע לשיפור באנגלית, זה יחס ישר של השקעה, אני הייתי עילג ואפילו את המילים הפשוטות לא הכרתי, קיבלתי משהו כמו 120 באפריל אשתקד, ולאחר שנה קיבלתי 146, ככה שלהשתפר אפשר, תלוי כמה תשקיע. בהצלחה.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

גיל 23 זה ממש לא מאוחר להתחיל ללמוד רפואה. יש לא מעט אנשים שמתחילים ללמוד גם בגילאי 25-30, ועובדים ומקימים משפחות תוך כדי הלימודים.

dorin276

New member
לדעתי...

קשה לשפר ציונים ובעיקר פסיכומטרי במכינה, בגלל העומס (יותר מאשר תיכון). שלא לדבר על שנה א' באוניברסיטה, שברוב המקרים קשה ועמוסה הרבה יותר משמתאר לעצמו מי שעוד לא התחיל ללמוד, ולרוב לא תעלה את סיכויי הקבלה. מה גם שבחלק מהאוניברסיטאות, 2 סמסטרים אינם מספיקים לקבלה על-סמך רקע אקדמי. ולכן לדעתי מומלץ לשפר בגרויות ופסיכומטרי. לגבי אילו בגרויות בדיוק כדאי - יש כאן מומחים ממני בפורום שיענו לך ודאי בהרחבה. בכל אופן פיסיקה ומתמטיקה 5 יח' מעלות את הסכם בטכניון באופן משמעותי. שיהיה הרבה בהצלחה!

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

כמו שאמרו מעלי, לא כדאי להיכנס למסלול אחר כדי להתקבל, עדיף לשפר בגרויות. הדבר הראשון שאתה חייב לעבוד עליו, גם לבגרויות וגם לפסיכומטרי, זה האנגלית. תתחיל מעכשיו לקרוא כמה שיותר אנגלית. אם זה מגזינים, עיתונים, ספרים ומה לא. תלמד מילים של שירים שאתה אוהב באנגלית, תתפלא כמה לומדים מזה. תראה כמה שיותר טלויזיה באנגלית, בלי כתוביות, אפילו MTV. אם תשפר את האנגלית שלך, הציון שלך יעלה גם בפסיכומטרי וגם בבגרות. בנוסף, אם אתה רוצה, אתה יכול לפרט כאן (או במסר, איך שנוח לך) את ציוני הבגרות שלך ונראה אם יש עוד משהו שכדאי לך לשפר כדי להבטיח שתקבל זימון למיונים בשנה הבאה. בהצלחה, אושרית.

morancho1

New member
היי.

קודם כל אתה חייב פסיכומטרי.מעל 720. תיקח קורס במכון טוב, אני אישית ממליצה על יואל גבע אבל כל אחד ימליץ לך פה על משהו שונה.. ותחרוש טוב. 3 חודשי קורס רק תלמד ואל תעשה שום דבר במקביל הפסיכומטרי הזה הוא המפתח להצלחה שלך. מכינה ואוניברסיטה אין על מה לדבר הבגרות שלך גבוהה גם ככה. בגרויות- אפשר לעשות היסטוריה תנך וספרות (אחד מהם או כמה) כדי לעלות לך את הממוצע, בגלל שזה מקצוע "פנימי" זה מעלה לך יותר את הסכם מאשר אם תרחיב משהו אחר..אתה יכול לבדוק ולשחק עם העניין באתר של אוניברסיטת ת"א.

למעלה