סליחה מחילה ו-פיוס

ליידילי

New member
סליחה מחילה ו-פיוס

בהזדמנות זו הרשו לי לבקש סליחה ומחילה מכל אחד ואחד מכם, שמא פגעתי במי מכם , אם פגעתי למיטב הכרתי היה זה בשוגג ולא במזיד. ובכל מקרה - סליחה. ו... גם, האם אינכם סבורים שאת מעגלי הפגיעה אי ההבנה, החיכוך ועוגמת הנפש, אנו מכירים היטב מתוך משברי הזוגיות שבשלן התכבדנו והגענו לכאן? אני כמעט יכולה לשמוע באזני תשובת מקהלה:"מכירים גם מכירים" - האין זאת? [במוסף שבעה ימים האחרון כותבת אודטה שוורץ אמצעי מניעה לריב במשפחה... האם הזדמן לכם לקרוא? ליישם?] ואולי יהיה כל אחד ואחת מוכן לתרום מנסיונו לטובת הכלל - אלו שיטות /טריקים או אמצעים, סייעו בידו או ביד בן-זוגו להוציא את "ספינת הזוגיות מבוץ אי ההבנות" ולהמשיך לשייט בצוותא? אלו אמצעים סייעו לפתרון אי הבנות ולפיוס?

אלה_ה

New member
הטיפ שלי..

(קראתי את אודטה, הרעיון נכון אבל אני לא סובלת את סגנון הכתיבה שלה) והטיפ- מכירים את העיקרון של חשיבה חיובית? אז לזוגיות יש נפח מסויים. אם נמלא אותו ב-20% דברים חיוביים ישארו 80% פנויים לשלילי. אם נמלא את הנפח ב-60% חיובי ישאר מקום רק ל-40% שלילי. והשאיפה היא לכיוון ה-100% חיובי.. אז לחפש, למצוא ולהדגיש את החיובי. ולא לשמור לעצמכם את מה שמצאתם אלא לשתף בו את בן הזוג. אם תחפשו תמצאו אפילו בזמנים קשים דברים חיוביים בו ובמעשיו. הדגישו אותם, ספרו לו כמה אתם אוהבים שהוא עושה כך וכך.. וזו לא רק תאוריה, זה עובד..

שלהובית

New member
קל להציע וקשה לבצע

שלום רב קראתי את העצה שכתבת ...דברים נכונים כשקוראים אותם....אבל כל כך קשים לישום...כי בזמן תסיכולים...כעסים....פגיעות וטענות ...מאוד קשה לחשוב על דברים חיוביים כשאנחנו בתוך השלילי..ואז הגלגל מתגלגל לו לכעסים נוספים...וזה כמו כדור שלג לפעמים....שכל כך קשה לעצור....ובסופו של דבר הנפגעים הם אנחנו בעצמנו...

ברונטית

New member
השיטה של הסבתא

ברגע שמריחים ריב באויר, ברגע שנאמרה מילה פוגעת, בכל דקה בה עומדת לכם תגובה אימפולסיבית על קצה הלשון - סיפרו עד 10 ... זהו חסרונה הגדול של המילה הנאמרת. ברגע שהשתמשנו במיתרי הקול, והמילה נאמרה - כבר לא ניתן לבלוע אותה בחזרה, ובשעה של סערת רגשות, (מי לא ניתקל בזאת?) נאמרות מילים ללא שליטה... סיפרו עד 10 לפני שאתם עונים...

למעלה