סליחה ממי

סליחה ממי

שרק כוס קפה מעניינת אותם.

לוד: ראש עיר גזען עם שותפים מפתיעים

בסוף חודש ינואר, התלונן חבר מועצת העיר לוד מטעם התנועה האיסלאמית (שהיא מרכיב בקואליציה העירונית), על התנהלותו של ראש העירייה יאיר רביבו (ליכוד). לדבריו, רביבו נתקל בקבוצת ילדים ערבים ששיחקה במגרש משחקים בשכונת גני-יער, השכונה בה מתגורר ראש העירייה. רביבו שאל את הילדים, מדוע באו לשחק דווקא במגרש זה. כמה דקות לאחר שעזב את המקום, הגיעה ניידת של השיטור העירוני אשר רשמה את שמות הילדים, ואיימה עליהם כי אם ימשיכו לבוא ולשחק בשכונת גני-יער – הם יעצרו. "במרבית השכונות הערביות בלוד, אין מגרשי משחקים. גם כאשר אני הייתי ילדה, הינו הולכים לשחק במגרשי המשחקים בשכונות היהודיות", מספרת מהא אלנקיב, חברת מועצת העיר לוד מטעם חד"ש.

כמה ימים לאחר מכן, הפך העניין פומבי כאשר סיעת התנועה האיסלאמית פרסמה גילוי דעת, אשר מוקיע את התנהלותו הגזענית של ראש העירייה. אלנקיב, שנמצאת באופוזיציה, החליטה כי אסור שהמקרה יעבור ללא תגובה, וקראה לקיים משמרת מחאה ב-4 בפברואר מול בניין היכל התרבות, בו התקיימה ישיבת מועצת העיר.

בישיבה עצמה, היו חילופי דברים קשים בין אלנקיב לבין ראש העירייה. "הוא לא הפסיק להקניט אותי משך כל הישיבה, לטעון כי יש לי חוב ארנונה, וכי לא אבחר למועצת העיר פעם נוספת", מספרת אלנקיב. "בדיון במועצה – שעסק בארנונה לשנת 2014 – הייתי נציגת האופוזיציה היחידה. למרות זאת, כשביקשתי להעיר לגבי מספר סעיפים בצו המיסים, הוא סירב לתת לי את רשות הדיבור וקרא אותי לסדר. כאשר התעקשתי לשמוע את חוות דעתה של היועצת המשפטית של העירייה, שנכחה בדיון, היא סירבה להתבטא. לבסוף, נאלצתי לצאת מהישיבה מי שציפה שהתנועה האיסלאמית, שהייתה הראשונה לחשוף את המקרה, תיתן גיבוי למאבק אותו הובילה אלנקיב – התבדה. התנועה האיסלאמית שינתה את עמדתה מן הקצה אל הקצה וטענה כי המקרה הגזעני לא היה ולא נברא. בהודעה משותפת לעיתונות של ראש העירייה ושל סיעת "אל-נידא אל-ערבי" של התנועה האיסלאמית, "ציין ראש העיר יאיר רביבו את הערכתו הרבה ואת שיתוף הפעולה הראוי עם ראשי סיעת אל-נידא אל-ערבי, אשר פועלים מתוך שיקולים של טובת העיר". ראש העירייה והתנועה האיסלאמית גם הוסיפו השמצה מרושעת לכיוונה של מהא אלנקיב, כאשר "הביעו את צערם על כך שגורמים קיצוניים מבקשים להסיט את הדיון משיקולים בלתי ענייניים, להעלות את מפלס הלהבות בין יהודים וערבים, להטיל רפש, להתסיס את האווירה ולפגוע בדו-קיום בלוד".

"מדובר בהיפוך הזוי של היוצרות", אומרת אלנקיב. "הקואליציה של הבית היהודי והתנועה האיסלאמית מבקשת להצטייר כ-'מקדמת הדו-קיום היהודי-ערבי', ואילו אותי, שבאה מחד"ש, הם מאשימים ב-'חבלה קיצונית בשותפות היהודית-ערבית בעיר'…". אלנקיב מתעקשת שפעלה נכון כאשר יזמה מחאה ציבורית מול העירייה. "אני מתנגדת עקרונית לגזענות, ולכן זו חובתי להשמיע מחאה נגד כל גילויי הגזענות בלוד".
 
למעלה