סליחה מראש על השאלה הפעורה

sense9

Member
מנהל
סליחה מראש על השאלה הפעורה

עו"ס בכיר=עו"ס קליני?
עו"ס בכיר בעל הכשרה בפסיכותרפיה, ז"א שלמד תואר שני בעו"ס והתקבל ללמודי פסיכותרפיה? במה זה שונה מעו"ס קליני?

katzeran

New member
עוסים

עו"ס קליני = בעל תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית (התמקדות בטיפול נפשי)
עו"ס בכיר, למיטב הבנתי, לא קשור בכלל לענייני פסיכותרפיה אלא יותר לצבירה של וותק מקצועי (זאת אומרת, יכול להיות עו"ס בכיר שבכלל לא מוכשר בפסיכותרפיה) - אבל אני לא מהמקצוע הזה אז אולי אני טועה

sense9

Member
מנהל
אם כך, עו"ס בכיר בעל הכשרה בפסיכותרפיה

הווי אומר שלימודי פסיכותרפיה פתוחים גם לבעלי תואר ראשון בלבד?

katzeran

New member
לא

למיטב ידיעתי, אי אפשר להתקבל ללימודי פסיכותרפיה (לפחות לא בבתי הספר המוכרים והרציניים) עם תואר ראשון בלבד (לא בעבודה סוציאלית ולא בפסיכולוגיה, אגב). עובדים סוציאליים צריכים להיות בעלי תואר שני ולרוב גם דורשים נסיון טיפולי מסוים במסגרות (אצלנו במרפאה יש הרבה עו"סים שצוברים ותק מקצועי לקראת לימודים כאלו, למשל). אגב, גם פסיכולוגים בעלי תואר שני לא יכולים ללכת לבית ספר לפסיכולוגיה ללא נסיון טיפולי.

meidadc

New member
נצל"ש

ומה זה פסיכולוג בכיר?
חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי - ולא מצאתי מי מוסמך להעניק את התואר הזה ומי מוסמך לכנות עצמו כך

emptyBox

New member
תשובה

""פסיכולוג קליני בכיר" אינו תואר רישמי, אלא מהווה גרסה "עממית" של התואר הרישמי "מדריך". מדריך הוא מי שעבר הכשרה מתאימה ועקב כך הוסמך להדריך פסיכולוגים אחרים בעבודתם. מאחר שהציבור הרחב אינו מכיר את המונח "מדריך", נעשה שימוש במונח "פסיכולוג קליני בכיר" כדי לבטא את התואר "מדריך" בצורה שתבטא תואר זה בצורה מובנת לציבור."

[URL]http://www.doctors.co.il/forum-402/message-42498#message-42498[/URL]

זה נשמע כמו

משהו שקשור לוותק, ולא לסוג ההכשרה בלימודים..

בכללי הבנתי שכל העניין של מגמות בתואר שני בעו"ס זה לא משהו קריטי כמו אצל פסיכולוגים , כנראה כי אין התמחות..

במידה ויש ניסיון תעסוקתי, אפשר להמשיך לבית ספר לפסיכותרפיה גם אם המגמה שאותה למדת בתואר לא הייתה קלינית

ככה לפחות אני הבנתי אחרי כמה תחקירים ותשאולים שעשיתי

שנה טובה

למעלה