סליחה על הבוּרוּת

א י ל ה

New member
סליחה על הבוּרוּת

אבל מישהו קרא, אולי, את הספר "אינטליגנציה רגשית" של דניאל גולמן? אני עובדת על ספר שמאזכר אותו ויש לי שתי שאלות: 1. האם הסופר הוא דניאל בן או דניאל בת?
2. הוא מדבר, כנראה, על משהו שהוא מכנה "Amigdala hijack". איך זה תורגם לעברית? "מחטף האמיגדלה"? "חטיפת האמיגדלה"? אולי משהו קומפליטלי דיפרנט בכלל? להיודע אודה...

B C

New member
מחזיקה את הספר ביד

1. דניאל בן. 2. באינדקס לא מצאתי "אמיגדלה" "מחטף" "חטיפה". אנסה לעלעל ולמצוא. יש לך הכוונה לפרק?

unordained

New member
אם אני זוכר

נכון זה דווקא דניאל גולמן. קראתי את הספר בזמנו, ואני זוכר את הכוונה אבל לא את התרגום: האמיגדלה היא חלק "נמוך" יותר מבחינה אבולוציונית (היינו, חלק שהתפתח מוקדם יותר מהחלקים הגבוהים יותר של קליפת המוח), והיא אחראית על רגשות בסיסיים, ביניהם פחד. לפעמים אנחנו מגיבים בדיוק מהמקום הזה - "מתים מפחד", "הדם עולה לנו לראש" וכן הלאה, ואז זה כאילו שהאמיגדלה, אותו אזור נמוך יותר, משתלט על ההגאים, חוטף את המטוס. כדאי באמת לבדוק איך תרגמו את זה, אבל זאת לפחות המשמעות של המושג.

unordained

New member
משפטים שמניים

זה תמיד עושה צרות. דניאל בן, קיבלתי. אגב, אם תרגומו את זה כשקד, הייתי הולך על אמיגדלה, וגם זה שווה הערת שוליים אם המושג לא מובהר בין כה וכה באותו קטע.

B C

New member
אמיגדלה מתורגמת שם כ"שקד"

רק באיזכור הראשון של השקד מצויין בסוגריים שהוא האמיגדלה. ממשיכה לחפש את המחטף.

Eldad S

New member
איזה מחטף...

עמדתי לכתוב ש-amygdala זה "שקד" ביוונית, על שום צורת הבלוטה, וחטפת לי..

B C

New member
OK, מדובר שם על "חטיפה"

ותמיד בתוך מרכאות. ציטוטים לדוגמה: "...מחקרו של לדו, המראה כיצד מעניקה הארכיטקטורה של המוח מעמד בכיר לשקד כזקיף רגשי, המסוגל "לחטוף" את המוח." " "חטיפות" רגשיות כרוכות, כך מניחים החוקרים, בשתי דינמיקות..." "תגובה ניאו-קורטיקלית זו איטית, מבחינת זמן המוח, ממנגנון ה"חטיפה", משום שמעורבים בה..."

א י ל ה

New member
הרבה תודה B C

גם על זה שהוא בן, וגם על ה"חטיפה" הזאת. תגידו, להשאיר את זה "חטיפה", או להגיד "השתלטות האמיגדלה"? תמהתני... בכל אופן תודה. וגם לך, אלדד. :)

Eldad S

New member
הבלוטה במוח נקראת Amygdala,

ולכן מדובר ב-Amygdala hijack. הקישור גם עוסק בספרו של דן גולמן (שהוא, מן הסתם, דניאל). מקווה שעזרתי.

למעלה