היי הילה!! ../images/Emo13.gif
שמעתי פעם מישהו אומר שבורות זה לא - לא לדעת - אלא - לא לדעת לשאול.
סתם הזכרת לי את זה.......
אני שמחה לענות לך... רק שזו לא הגדרה רפואית אלא מהידע המועט שצברתי עם הזמן. טרשת נפוצה היא מחלה כרונית שפוגעת במערכת העצבים המרכזית. טווח הסימפטומים האפשרי יכול לנוע בין טשטוש ראיה קל לשיתוק מוחלט. בגופנו יש רקמה שומנית הנקראת מיאלין, העוטפת את סיבי העצב של המוח וחוט השדרה (המהווים את מערכת העצבים המרכזית) ומגינה עליהם באותו אופן שבידוד מגן על חוטי חשמל. במחלה הזאת נהרס חלק מהעטיפה הזאת ונוצרת בעיה בהולכה העצבית (הפקודות לאיברים השונים לא מגיעה בצורה טובה). כאשר חלק כלשהו של עטיפת המיאלין נהרס, נוצרת בעיה בהולכה העצבית (כמו קצר). התוצאה היא טרשת נפוצה. "טרשת" כיוון שמתהווים איזורים של רקמה צלקתית, טרשתית, התקשות באיזורים שבהם התרחשה פגיעה במיאלין. "נפוצה" כיוון שיותר מאיזור אחד במוח או בחוט השדרה נפגעים. הנורא במחלה הוא שלא ידוע הרבה עליה, לפעמים מאבחנים אותה ישר ולפעמים לוקח הרבה זמן לאבחן אותה. זו לא מחלה תורשתית, לא נדבקים במחלה, היא פשוט נוצרת בגוף ולפי מה שאני יודעת - עדיין לא גילו את הסיבה או יותר נכון, את הגורם. יש מספר תרופות מונעות, שיכולות לעזור למטופלים מסויימים, ולא לעזור לאחרים. ההשפעות תלויות בחולה... באופן כללי התחושה היא בעצם חוסר תחושה או חולשה באיבר מסויים (רגל / יד / חלק בפנים / ראיה וכדומה). אני מקווה שעניתי לך והבנת בכללי... אם יש לך עוד שאלות, אני אשמח לענות לך... ואם אני לא אדע - אני אנסה לברר!!! ערב נפלא, לך ולכולם!! רומי