סליחה על הבורות

gils33

New member
סליחה על הבורות

אבל מה זה עדכון RSS ? איך מתחברים לזה? איפה אני מקבל את העדכון לגבי רשומה נגיד? אשמח לתשובות מפורטות תודה מראש

Bezalel P

New member
RSS

RSS הוא ראשי תיבות של Really Simple Syndication. זהו פורמט המשמש בעיקר אתרים שהתוכן בהם מתעדכן באופן שוטף (כמו אתרי חדשות ובלוגים). לכל אתר כזה יש כתובת RSS שנלווית אליו וכוללת את העדכון בפורמט מיוחד. את כתובת ה-RSS מכניסים לתוכנה או אתר המיועדים לקריאת RSS, ואז בכל פעם שהאתר מתעדכן, כתובת ה-RSS שלו מציגה לך את העדכון. בעבר היו נפוצות בעיקר תוכנות דסקטופ לקריאת RSS, היום אני חושב שיותר משתמשים באפליקציות מבוססות רשת כמו netvibes, google reader ודומיהם.

gils33

New member
תודה

הבנתי מהי מהות התוכנה אך לא הבנתי לאן אני משייך אותה אני אסתדר עם חבריית המחשבים שלי בעבודה תודה בכל אופן

orelie

New member
נדחפת לשיחה אבל....

אם אני רוצה לקבל עידכון מבלוג מסויים - בRSS כמובן אני מתכוונת - איך מצטרפים ואיפה אצלי אני רואה שהיה עידכון של אותו בלוג?

gils33

New member
זה בדיוק מה שאני שאלתי

ואני לא בדיוק מצליח לעשות זאת

orelie

New member
יופי - הבנתי

בבלוג שלך - בקוביה איפה שעושים מנוי יש כמה אפשרויות - או מנוי במסר או במאייל ויש גם את האפשרות בRSS אז פתרנו את הבעיה הראשונה עכשיו איפה לראות שיש עידכון: בחלק העליון של הפדפן שלך יש כל מיני איקונים שאתה יכול להוריד או להוסיף לדוגמא יש את הבית הקטן (שהוא אתר הבית שלך) יש מעטפה (שהוא הפניה למאיילים) יש מדפסת (להדפסה) אצלי יש גם קוביה כתומה שיא בעצם המקום בו אני רואה אם היו עידכונים באתרים שעשיתי אלהם מנוי RSS תבדוק אם יש לך את הבוקיה הזו, או הוסף אותה בהצלחה יעל

gils33

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט

הבנתי אתם רואים - מסבירים לי לאט אני מבין מהר
))

orelie

New member
ובכל זאת

אולי כדי שתיקרא את ההסבר האחר שנתנו לי כאן יש לי תחושה שפיספסתי משהו חחחח יעל

Bezalel P

New member
קישור ה-RSS לבלוגים

האיקון שמזהה RSS נראה כמו נקודה ושתי קשתות (אמור כנראה להזכיר גלי רדיו). אפשר לראות אותו בדפדפנים חדשים (כמו פיירפוקס, אקספלורר נדמה לי מגרסה 8) בשורת הכתובת של אתר שיש לו עדכוני RSS. בבלוגיה הוא מופיע גם בקוביית נשארים מעודכנים (איפה שכתוב "עדכן ב- RSS"). את הקישור הזה צריך להכניס לתוכנה או אתר שמיועדת למעקב אחר עדכוני RSS. בחלק מהדפדפנים החדשים יש פונקציה מובנית כזאת, וישנם מגוון גדול של אתרים שמאפשרים את זה - ציינתי קודם את netvibes ו- google reader שהם הפופולאריים ביותר.

orelie

New member
רגע רגע

משהו שלא הבנתי ז"א שלא מספיק שיהיה לי מנוי בRSS לא מספיק שיהיה לי את האפשרות בדפדפן אני גם צריכה תוכנה נוספת?

אני אסביר -

יש כמה אפשרויות להתעדכן ב-RSS: תוכנה במחשב, שירות של אתר כמו google reader, הוספת עדכוני RSS בדפדפן, ועוד. כל אחד בוחר את מה שנוח לו. אני מעדיף להשתמש בקורא RSS שהוא תוכנה, כמו שהראיתי. המנוי ב-RSS זה הפיד (feed) - כתובת ה-RSS (של בלוג/פורום/אתר) שהוספת לדפדפן או לתוכנה, ואותה תוכנה/דפדפן יודעת להתחבר לכתובת הזאת, להבין מה רשום שם ולהציג לך את הפרסומים האחרונים.

orelie

New member
או קייייי

ובהתחשב שיש לי RSS בדפדפן אז בעצם זה מספיק אבל אהבתי את התוכנה שאתה משתמש בה אפשר את שמה?

כן

היא נקראת Liferea ופועלת ב-Linux. אם יש לך Windows אז אני ממליץ על FeedReader, היא דומה מאוד למה שיש לי והשתמשתי בה בעבר.

Bezalel P

New member
אגב, השרשור הזה טוגלן לטובת הדורות הבאים

תודה לכל המשתתפים

למעלה