סליחה על הבורות

ממממ.....חושבת ש...

שמן בסיס הוא שמן אתרי שיש לו תכונות משל עצמו, אבל יחסית הן חלשות ולא מתנגדות בעירבוב עם שמנים אחרים, גם מקבלים כמויות גדולות בהפקה שלו (כי בדר"כ כדי להפיק קילו של שמן אתרי צריך לגדל שדה שלם) שמן אתרי הוא מרוכז מאוד, וצריך לדלל אותו בשמן שאין לו תכונות חזקות. בגלל זה כדי שההשפעה לא תהיה חזקה מאוד שמים לרוב 3-6 ל100 מ"ל של שמן בסיס, תלוי בצורך של הרקיחה. תקנו אותי אם טעיתי, בטוחה שלא סטיתי יותר מידיי.

bflygirl

New member
אל תתיחסו לזה יש לי בעיה במחשב

אני יעתיק וזהו קישור שלי בעבר מהפורום http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=850&msgid=25612386 קודם יש שמני בסיס/צימחי/מוליך אשר יכולים לסתום את נקבוביות העור ללא צירוף שמנים אתרים שמנים אתרים מופקים מפירות, פרחים, עלים, קליפות עץ ושורשים של צמחים ועצים. השמנים האתרים הם תרכובות כימיות טיבעיות ולכל שמן אתרי הסגולות המיוחדות שלו. הם בטוחים יותר מתרופות כימיות לא טיבעיות, אך הטיפול בהם הוא איטי בהרבה ולכן הם לרוב כטיפול משלים או כמניעה. רוב השמנים האתרים הטהורים מופקים בתהליך זיקוק באדים שבו מאדים ומרכזים את החומר הצמחי כדי להפיק ממנו שמן, או כבישה קרה של הקליפה, אשר סוחטת את השמן מהצמח בלחץ מכני. כדי שהשפעת השמן תהיה טובה ככל האפשר, יש להפיק את השמנים האתרים מחומרים טבעיים חיים, והם צריכים להישאר טהורים ככל האפשר. לכל שמן אתרי ריח משלו ומרכיבים כימיים הפועלים יחד על מנת להשיב בריאות לגוף ולנפש. השמן ניתן כתרופה במספר אופנים בעיקר מריחה על גבי העור או הרחה ונשימת הניחוח. שמן הבסיסשצימחי/נושא הוא השמן שבו מוהלים את השמן האתרי, על מנת להבטיח את פיזורו על שטח רחב ולמנוע חדירה מיידית במקום אחד. כי התמצית של השמן אתרי לבדה היא חזקה מידי ולא ניתן להשתמש בה לבד(פרט ללבנדר ועץ התה) וחייב להוסיף לשמן אתריי שמן נושא (כמו השקדים, זרעי פשתן, שומשום וכד). גם לכל שמן נושא בסיס יש השפעה שונה וסגולות מיוחדות לו. לדוגמא באבוקדו יש להשתמש בו בכמות קטנה, ולא, הוא ישתלט על התערובת. ויש גם שמני נושא שניתן לערבב יחד עם שמני נוש אחרים וגם מאמרים מהפורום של אביבה קישור של אביבה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=850&msgid=22955576 שמן מוליך הינו שמן צמחי והוא נקרא גם שמן בסיס.אלו שמנים בכבישה קרה שמן חמניות,שמן קוקוס,אבוקדו,והרשימה ארוכה. יש רק 2 שמנים אתריים שמותר למרוח אותם ישירות על העור,והם שמן אתרי הלבנדר,ושמן אתרי עץ-התה-האוסטרלי-טיטרי. את שאר השמנים אסור למרוח ישירות על העור, לכן משתמשים בשמנים צמחיים-בסיס-מוליך,ולתוכם מכניסים את השמנים האתריים,ולכל שמן צמחי יש את האיכיות שלו. יש כתבה במאמרים על השמנים הצמחיים. אני שמחה שמתחום המוליכים באלקטרוניקה אתה מתעניין במוליכים מהטבע. יום נעים. ויש גם מאמרים

למעלה