סליחה על הבורות

berber

New member
סליחה על הבורות

אבל מה משמעות בדיקת 19-9 ומה אומרים הערכים שלה? תודה.

צר לי..

אך אין לי מושג. אני מקווה שמישהו אחר פה יוכל לענות. למה משמשת הבדיקה הזו? מתי עושים אותה? אולי זה יתן קצת כיוון לחיפוש...

נאן

New member
זהן סמן של מדד סרטן

היי זה אחד מסמני הסרטן ועד כמה שאני זוכרת הוא שייך לכבד ו לתחום הבטן הוא נקרא C-19-9 אני מוכנה לבדוק לך את הערכים הנורמלים. נאן

berber

New member
נכון

ראיתי שזה נקרא גם CA19-9 Cancer Antigen ובמקרה הספציפי הזה מדובר בלבלב. אני אשמח לדעת מה הערכים הנורמלים ומה זה אומר בדיוק וכן מה המשמעות של שינויים קיצוניים בערכים (שמעתי על תוצאות שנמדדו במאות וכאלה שנמדדו בעשרות בודדות) ושוב, תודה!

פ ל ו ס י

New member
אכין רשימה

אני עוד רגע הולכת לעבוד במרפאה. אכין רשימה של כל סמני הסרטן ותחום התקינות הנורמאלי ואביא אותן לכאן. כמובן שאין זאת אומרת שחריגה בתחום מיד מסמלת סרטן... למשל כבר נתקלתי לא פעם עליה בPSA עקב דלקת בערמונית (ולא סרטן) - או סתם עקב שעות ספורות אחרי קיום יחסי מין שמעלה את ה PAS (שהוא אחד מסממני הערמונית למשל) ביייי

פ ל ו ס י

New member
ובכן...

כבר העתקתי את הרשימה שברשותי וספרתי לרופא עימו אני עובדת על כוונתי לפרסם את ערכי הסמנים, הוא אמר לי שהערכים משתנים במידה מסויימת בין מעבדה למעבדה, ולכן נראה לי שפרסום גבולות הערכים (המקובלים על המעבדה מולה אנו עובדים) עלול להטעות ולהכניס לחרדה מיותרת מצבים בהם במעבדה אחרת גבולות קצת שונים היו נכנסים לנורמה.... סליחה... באמת רציתי...

למעלה