סליחה על ההתפרצות- צריכה עצה

ו שתי

New member
סליחה על ההתפרצות- צריכה עצה

חזרתי מביקור אצל הרופא שלי. המחזורים שלי די קצרים (26-27 ימים), ובשבוע שעבר איחר לי המחזור. מכיוון שאני מנסה כבר כמה וכמה חודשים להרות, לא התאפקתי, עשיתי את הבדיקה הביתית של לייף על הבוקר (אמורה לזהות הריון כבר יומיים לפני האיחור במחזור) שיצאה שלילית לחלוטין. בערב התחיל דימום. מחזור זה לא היה, אבל דימום-דימום (סליחה על התיאורים
) אדום ואדום כהה, בכמות פחותה בהרבה מהמחזור הרגיל שלי. הדימום נמשך יומיים וחצי לסרוגין. מצד שני, בהריון הקודם היה לי סיפור דומה- לא ידעתי שאני בהריון כי חשבתי שזה מחזור. הלכתי היום לרופא נשים, שעשה א.ס וקבע שאני לא בהריון (רירית לא עבה מספיק) אבל זה גם לא היה מחזור (רירית לא דקה מספיק). פסיקתו- כנראה ביוץ (עם שלושה ימי דימום? לא דימום מכתים, אלא כזה שתחתונית לא יכולה לו! ועוד ביום ה-29 למחזור. לא קונה גם את זה) בסוף התפשרנו על בדיקת דם לבטא בעוד שבועיים, אם לא יגיע מחזור עד אז. אני קצת חרדה וקצת עצובה. יש עוד תקווה שזה הריון שיחזיק מעמד?

סאלי33

New member
הוא ראה זקיק?

אם הוא ראה זקיק בשל אז יכול להיות שזה ביוץ אם לא נשמע קצת מוזר...למה שלט תלכי לעשות בדיקת דם מחר? למה לחכות לעוד שבועיים? תבדקי בטא, פרוגסטרון ואי 2 ואז תוכלי לגעת בדיוק באיזה שלב של החודש את...אני אשמח לעזור ברגע שיהיו לך תוצאות

ו שתי

New member
לא.

דווקא שאלתי. הוא אמר שהוא לא רואה זקיקים, שהרירית לא עבה מספיק להיות הריון ולא דקה מספיק למצב של יום שני-שלישי למחזור, ושרק בעוד שבועיים יהיה טעם לעשות בטא. כמובן שנתן לי רק בדיקת בטא, ולא שומדבר חוץ מזה. כרגע אני גם לא מרגישה בהריון. בקיצור, לא נותר אלא להמשיך ולנסות בחודש הבא... תודה בכל מקרה על התושובת, וכמובן הריונות שלמים, בריאים, וקלים לכולכן, וכמובן שיסתימו בידיים מלאות ובלידות טובות.

לדעתי, תקדימי את בדיקת הבטא

רשום תאריך על ההפניה
(או שתקחי הפניה נוספת מרופא המשפחה). על פניו זה נראה כמו מחזור, אבל לאור זה שאת מספרת שהיה דימום שכזה בראשית ההריון הקודם אני חושבת שזה שווה עוד בדיקה. אי אפשר לקבוע באופן מוחלט לפי הרירית (מה היה העובי שלה?) ולכן, רק בדיקת דם תכריע.

כמו שאש"פ אומרת, עובי הרירית

הוא לא אינדיקציה חד-משמעית. מה קורה עם בנות שיש להן רירית דקה מטבעה? אני נקלטתי פעם להריון עם רירית של 4 מ"מ, אז לפי א"ס כל רופא היה אומר שהריון אין כאן, אבל עם בטא חיובית לא מתווכחים... אני לא רואה סיבה שלא לעשות בטא בימים הקרובים. עתליה

למעלה