סליחה על התאורים

מאי25

New member
סליחה על התאורים ../images/Emo9.gif

קצת רקע: לפני 3 שבועות התאשפזתי בשל קיצור צוואר ל3מ"מ+צירים מוקדמים, השתחררתי לאחר שבועיים+ עם מתנה -דלקת/ חיידק קולי, קבילתי אנטביוטיקה זינט לשבוע ימים, מיום יחמישי יש לי על התחתונית (סליחה מראש על התיאור) כמעין נוזלת/ליחה סמיכה בצבע צהוב חזק ולפי מה שבדקתי היום אין לזה ריח, יכול להיות שזאת הדלקת יוצאת ? יש לי תור לרופא ביום חמישי, כעקריון אני לא לחוצה , לדעתכם יש סיבה להקדים?

odi חדשה

New member
נשמע כמו פטריה

לפי התאורים שלך זה נשמע כמו פטריה בנרתיק לעיתים רבות לקיחת אינטיביטיקה משבשת את מאזן החיידקים -גם הטובים ומתפתחת פטריה אין צורך להילחץ ניתן לרכוש פתיליות ללא מרשם. למרות שמומלץ תמיד להתייעץ עם רופא.

efrati30

New member
שלום מאי

איני יודעת לענות לך לגבי ההפרשות, אך שאלה לי אלייך; שיחררו אותך עם קיצור צוואר הרחם 3 מ"מ בלבד???למרות שאני מתארת לעצמי שהצליחו לעצור את הצירים, אך עם קיצור כזה אני הייתי מאושפזת עד ה"לידה"-ללא שום שיקול של שחרור בכלל!!! בהצלחה !!!
אפרת

odi חדשה

New member
רק בהתקצרות של 80% מאשפזים

הי, אני עם סיפור קצת דומה, בבדיקה שיגרתית, שבוע 23 בערך , מצאו התקצרות של 80% מיד אושפזתי כמובן, בבדיקה של יום המחרת היה 20 מ"מ נשארתי עוד יום להשגחה ומשלא היתה כל התפתחות שוחררתי הביתה - זה היה ביום חמישי כאשר אושפזתי ביום שלישי בערב. בבדיקה בקופ"ח ביום ראשון לאחר מכן היה לי 30 מ"מ ומשהו. מאז אני בשמירה בבית בביקורת אחת לשבוע או שבועיים במצב יתיב של 35 מ"מ וכדורים כמובן. מה שרציתי לומר הוא שבי"ח זה לא מקום טוב להיות בו הוא שורץ חידקים וזהומים בעיקר עכשיו בחורף , את יכולה להיכנס עם צירים ולצאת עם זיהום לא עלינו .לכן כאשר ניתן לקבל את הטיפול בבית (כגון כדורים נגד צירים) ולנוח מעדיפים שזה יהיה בבית.

efrati30

New member
שלום odi

אני לא יודעת בדיוק מה ה"גבול" של האשפוז לגבי התקצרות, אך אצלי עם התקצרות של 2.5 מ"מ בלבד - אושפזתי ללא תזוזה רק במיטה, אפילו לצרכים ההמלצה היתה לא לקום (למרות שקמתי...לצערי...). בהצלחה!!!

odi חדשה

New member
הי, מפתיע..

באיזה שבוע היית? יש לך היסטוריה של לידה מוקדמת? בהריון הקודם שלי עם תאומים מצאו התקצרות ל- 20 או 25 מ"מ , אני לא ממש זוכרת אך זה היה ב- 40% וגם אז רק נשלחתי למנוחה בשמירה ללא אישפוז. אולי זה בגלל שלא היו צירים.

efrati30

New member
מפתיע...לצערי אותי זה הפתיע...

בהריון ראשון שבוע 24 מחיקה של 2.5 מ"מ, הגעתי עם דימום אושפזתי לבדיקות, למחרת נדהמו לראות את צוואר הרחם מקוצר-נשלחתי כבר אז בכסא גלגלים ישירות למיטה - ריתוק מוחלט!!!. לידה בשבוע 26+ 5 ימים עם צירים . לידה שנייה- שבוע 23-אותו סיפור אך ללא דימום, צירים, וכנראה בעקבות... קיצור שוב, 2.5 מ"מ!!! ריתוק מוחלט למיטה, לידה לאחר שבוע ימים עקב ירידת מיםםםםםםםםם רצינית ובקשת זירוז לסיום הלידה. זהו...אז לצערי, נסיון גדול בהתקצרות צוואר הרחם . מחזיקה לכן אצבעות

loligos

New member
באיזה ביה"ח היית?

אני עם סיפור מאוד דומה לשלך. לצערי 2 לידות שקטות (ממש לא כל כך שקטות) עקב התקצרות צוואר אבל אצלי רק אחרי האובדן ה-3 (לידה שקטה שניה) הסכימו הרופאים שזה כנראה משולב גם בעיה של התקצרות צוואר וגם בעיה של צירים. אני אושפזתי בהדסה הר-הצופים משבוע 17 עד 23 כשכבר היה ברור שאין מה לעשות. צוואר הרחם היה פתוח כולו, בליטת קרומים וצירים שלא הפסיקו ואז הוחלט לסיים את ההריון כי הוא לא ימשך יותר מיום או יומיים וכבר היתה סכנת זיהום. אה כן עשו תפר בשבוע 18 אבל הוציאו אותו באותו יום כי זה גרם לצירים להתגבר והיה חשש לקרע ברחם. ובטח שמפתיע...באובדן הראשון אפילו לא ידעתי שיש לי צירים והלידה התפתחה תוך שעות מועטות ביותר.המחיקה והפתיחה של צוואר הרחם יכולה לקרות תוך כמה ימים (מה שקרה לי בוודאות בפעם האחרונה). מעניין אותי לדעת לגבי הריתוק למיטה. בביה"ח אמנם שכבתי במיטה כמה שיכולתי וסרבתי ללכת לחדר אוכל אבל האחיות והרופאים חשבו שאני ממש מגזימה "אם זה יפול אז זה יפול...". לצערי זה מה שקרה. ועוד סיבה שלא עלו על הבעיה היתה כי יש לי 3 ילדים בריאים (ב"ה). אבל הם נולדו כמה שנים טובות לפני הנסיונות האחרונים...

efrati30

New member
שלום loligos

מצטערת
לשמוע.... והייתי מאושפזת בבית חולים "העמק" - עפולה, עשית בדיקת היסטרוסקופיה? , בהריון הבא בע"ה הומלץ לבצע תפר צווארי? (שבוע 18 קצת מאוחר , לא?) , וכן, ריתוק מוחלט אפילו לעשות מקלחת היו לוקחים אותי לכיור ושם הייתי חופפת שיער בשכיבה ושטיפה לגוף על כיסא, לצרכים כמו שכתבתי המליצו לי לא לקום מהמיטה עד שתגיע אחות , אך לא הסכמתי. בהצלחה!!! אפרת

loligos

New member
תודה על התשובה

א. אני עדיין לא בהריון אבל יודעת שכשב"ה אצליח אשתייך לפורום הזה. עשיתי את כל הבדיקות גם היסטרוסקופיה וגם צילום רחם וכו'.. בהריון הבא הומלץ על תפר. אבל אצלי המצב מאוד מורכב (הגיל=40) ההריונות מתחילים עם דימומים בגלל מחסור בפרוגסטרון (גם כן השערה) ולכן ברגע שאני אהיה בהריון הומלץ על זריקות של פרוגסטרון אחת לשבוע בשליש הראשון. תפר בשבוע 13 הסיבה שבפעם קודמת זה היה בשבוע 18 כי לא ידעו בוודאות שזאת הסיבה ללידה הקודמת הראשונה וההפלה השניה היתה בשבוע מוקדם לכן אין קשר. הייתי במעקב צמוד של צוואר הרחם מתחילת ההריון האחרון אבל שהתחיל ההתקצרות אמרו שזה טעות מדידה הגעתי לביה"ח עם 23 ממ וביום של הניתוח ירדתי ל 17ממ. אחרי שהורידו את התפר ירדתי ל 14 ממ ונשאר כך שבועיים אחכ תוך יממה כבר לא נשאר ממ...אחד לרווחה. אה כן ואסור לי לעשות מי שפיר מכיוון שיכול להיות שהצירים מתחילים/מתחזקים מהרגע שאני עושה מי שפיר. בשני המקרים היתה סמיכות למי שפיר. החלבון עוברי שלי תמיד יוצא על הפנים (1:32) ומי שפיר הרגיעו אותי..אבל שזאת תהיה הבעיה שלי

בהחלט פטריה

שאופיינית לאחר נטילת אנטיביוטיקה. לכן, בעתיד, לקחת גם פרוביוטיקה במקביל וגם אחרי הטיפול האנטיביוטי. זה סובל דיחוי למחר, אבל אם את סובלת, את יכולה לנסות בינתיים תרופה בייתית: שימי יוגורט ביו (אפשר לתגבר עם חיידקי אסידופולוס) על האיזור, זה, לרוב, מאוד עוזר.

למעלה