"סליחה על "

י ו ר ם 7

New member
"סליחה על "

סליחה על העצבים:
מעצבנות אותי כל הימניות (כולל כמעט כל שרי הממשלה מבנט עד נתניהו) שאומרות או רומזות שהטילים על ישראל הם בגלל שיצאנו מעזה. כלומר, שהכל בגלל השמאל (כאילו ששרון הוא שמאלני).
די כבר! אתם בממשלה מ-2009. אתם אחראים לבטחון ישראל. אם אתם חושבים (או חושבות) שההתנתקות מזיקה לביטחון, ושצה"ל צריך להיות שם כדי להגן על ישראל, הייתם צריכים להחזיר את צה"ל (ואולי אפילו גם את ההתנחלויות) לעזה.

אם אתם לא עושים את זה, ואפילו לא מציעים את זה - סימן שאתם משקרים לנו, ויודעים שהשליטה בשטח לא תביא לנו יותר בטחון, ומי יודע כמה הרוגים היינו נאלצים לספוג אם עדיין היינו מתבוססים בבוץ של עזה.

אז מה כן? ממשלה שמבזבזת למעלה מחמש שנים ולא מקדמת את השלום, מפקירה את בטחון ישראל.
זאת לא ההתנקות טמבל, זאת המדיניות שמסרבת לשלום.

הטענה שלהם

איננה שהטילים על גוש דן הם תוצאה ישירה של יציאתנו מעזה, אלא הטענה שלהם היא, שיציאתנו מעזה הפכה את כל עזה (כולל את חבל גוש קטיף שממנו משוגרים הטילים על גוש דן) לחבית חומר נפץ ממוקשת אחת גדולה, מה שכעת מונע כל אפשרות ריאלית (מבחינה ביטחונית) להחזיר לשם את צה"ל, במסגרת של התמקמות-קבע, מבלי לספוג עשרות אבדות בנפש של חיילי צהל שיצטרכו לחזור משם רק בארונות-קבורה.

במילים אחרות: טענתם היא, שהטילים המשוגרים מחבל גוש קטיף על גוש דן הם תוצאה ישירה של אי היכולת הבטחונית להחזיר לשם את צה"ל, ושזו האחרונה היא תוצאה ישירה של היהפכות-עזה (כולל גוש קטיף) לממוקשת, ושזו האחרונה היא כבר בהחלט תוצאה ישירה של יציאתנו מעזה.

זה מה שהם טוענים. ואני כרגע לא דן כרגע בשאלה האם הם צודקים (שזה נושא אחר), אלא אני דן רק בניסוח מדוייק של טענתם, שהיא די שונה מהטענה שייחסת להם.

עכשיו אתה יכול לבוא ולומר, שגם טענתם הזו (כפי שכעת ניסחתי אותה) היא עורבא פרח. אם תטען כך אז זה יהיה לגיטימי, אבל ראוי שזה ייעשה רק כלפי טענתם הנוכחית, לא כלפי הטענה האחרת שאתה מייחס להם.

י ו ר ם 7

New member
אלה דברי הנכדה של שנאמרים לדעתי בעקבות

הפילוג בעם ורמת המוסר של נציגי הימין המכריזים על עצמם כיודעי דבר
זכים ובעלי חוכמת המעשה.לצערי אחדים מהם עוברים את הגבול הבסיסי
שדרוש כדי לאפשר שלטון דמוקרטי תקין ואם השלטון לא יעצור את אותם
מתפרעים אז עלולה לקרות כאן טרגדיה עזה מאד שבירה לא פחות מעזה
של הערבים נקודה.

למעלה