סליחה עם כבר כתבתי את זה

udie1

New member
סליחה עם כבר כתבתי את זה

בכתבה של שרון חן אחת הנשים הציעה להתארגן על מנת להציע תמיכה לנשים במחלקות. כשאני חושב על מה שעברנו במחלקה אני די משוכנע שאם אחת מהנשים המקסימות שנמצאות פה היו נפגשות איתנו, ולו לכמה דקות, זה היה עוזר לנו הרבה יותר מכוס התה שנתנה העובדת הסוציאלית. בכלל, היות והגוף הזה של עוזרות סוציאליות כבר קיים במחלקות הנשים, אולי כדי ליצור איתו קשר (מישהו יודע איך?), לשלוח להם את הפורום הזה מודפס, עם שאר הקישורים, אולי שיזמו יום עיון... (WISHFULL THINKING???) ושוב, אני כותב את זה כי אני חושב שזה באמת יכל היה לעזור לנו כשהיינו שם. אני יודע מנסיון שהיחס אל ההורים במחלקות בארץ בהן ילדים נמצאים במצב קשה הוא מאוד אנושי. מבינים את חומרת הרגשות שלהם ועושים הכל על מנת לסייע. אלינו חלק מהרופאים התייחסו נורא, ואינני רוצה פרט. העניין הוא שאפילו הם עדיין לא הסכילו להבין באיזה סוג של "חולים" הם מטפלים...(זוכרים את הפרק על "המשפטים" שאנשים אומרים...אז זהו שגם הצוות הרפואי משתמש בהם...) אז אולי אפשר לעשות משהו?

karen01

New member
לאודי

לפי מה שהבנתי משרון, נעשה מאמץ לשיתוף פעולה עם בילינסון אבל ללא הצלחה יתרה. הרעיון שלך באמת מצוין אבל מהיכרותי הדלה עם מערכת הבריאות הציבורית להזיז ולשנות דברים זה אתגר גדול... מה שכן כנראה שמצליח זו קבוצת תמיכה בהנחית דיאנה קרת (היתה בכתבה) שתתחיל פעילות בקרוב בתל אביב. שרון תשמח לעזור למי שמעונינת בכך.

לאודי...../images/Emo140.gif

שלום אודי, כל מילה שכתבת נכונה. כן, גם אינני יכול לשכוח מקרה של רופא שלא התייחס ברגישות לסיוט שעברנו. נכון, אני מבין כי אותו רופא נתקל מספר רב של פעמים במקרים בהם נאלץ להתמודד עם זוגות שחווים אבדן הריון. אני משוכנע שבהתחלה כרופא צעיר הוא התייחס ברגישות גבוהה יותר, ולאט לאט השנים עושות את שלהם והוא נכנס למין רוטינה... מצד שני, בשבילנו התבטאות פוגעת או ללא רגישות, ולא משנה כמה שנים הרופא עובד עושה את שלה ודוקרת כמו סכין חד בלב שגם כך מדמם..., וכמו שאומרים... חסר עוד גפרור קטן בכדי להצית מדורה שלמה... לכן, כן , יש מקום רב למה אפשר לעשות בנושא. כפי שכתבה קודמתי... יש מספר יוזמות ברוכות ביותר, כגון כתיבת הספר החדש של יעל בשור בעברית , אשר מעלה את המודעות לנושא אובדן הריון. בנוסף שרון חן כתבה את הכתבה בעיתון "את" שקראת... הפורום לדעתי תורם אף הוא במובן של קבוצת תמיכה לנו, אבל היא פתוחה לכולם, ואני משוכנע שגם אנשי צוות רפואי שומעיםן עליו, קוראים ומפנימים... כמי שעתיד להיות רופא, אני משוכנע שהבנת עד כמה חשוב שתקדיש מעצמך בקטע הרגשי למטופלים שלך, ולמדת על בשרך מה המשמעות של מילה לא נכונה בזמן הלא נכון מצד רופא או אחות... לסיום, מן הצד הטוב, לא אשכח את אחת האחיות בבית החולים, אשר ברגעים הקשים שהיו מיד לאחר הפסקת ההריון ניגשה אלי ואל בת זוגתי וליטפה וחיבקה אותנו כי ראתה באיזה תהומות של אבל היינו... ולכן, כן יש גם אנשים טובים באמצע הדרך...זה כל כך נכון... שלך, תמיד איתנו

e k

New member
יחס

מאוד תלוי איפה הייתם אני עד היום מגיעה למחלקת הריון בסיכון משום שיש לי שם חברה גם היום חודשיים אחרי שעזבתי כולם זוכרים אותי בשם רופאים ואחיות כשהילדה שלי הייתה בפגייה כל יום הם התקשרו לברר מה שלומה וכשהיא נפטרה הם היו שם בשבילי דווקא בפגייה היחס היה יותר מנוכר אני עובדת במע´ הבריאות עם חוסר תקציבים כמה שזה נשמע עצוב לא אתה לא אני ולא הרבה אחרים נצליח לשנות משהוא במע´ הבירוקרטית הזו

למעלה