סליחה...רציתי לשאול...

יוסי ר1

Active member
תמוז

ידוע כי חודש תמוז נקרא על שמו של האל האכדי תמוז. יש גם המזהים אותו עם אדוניס, היורד לשאול בסוף הקיץ וחוזר לחיים באביב כפרח הפרג. ביחזקאל אנו מוצאים את הנשים המבכות את התמוז - "והנה שם הנשים יושבות מבכות את התמוז" (יחזקאל, ח, יד). שאלתי לחברי הפורום, מה ידוע לכם על הפולחן , האם הוא כלל את המסתו של האל העשוי שעווה בחום מדורה, וביכוי היעלמותו, כביטוי לסיומו של הקייץ. קראתי בילדותי תיאור מעיין זה, דומני שבספרו של משה שמיר "מלך ביהודה". האם זו פיקציה של המחבר, או שמישהו מכיר את הפולחן?

jonathan69

New member
טיול רוחני/פאגני באירופה - המלצות ?

סוף סוף מסתמן שיהיה זמן בין אפריל ליולי לטייל קצת בחוץ. לא יותר מדי רחוק, ומקסימום לשמונה ימים, זה מה שהוקצה לי
אבל חשוב לי שהטיול יהיה....מספק...מספק רוחנית, משהו לנשמה מקום שאפשר להתעמק בו, ללמוד, לגלות... כמובן שהמתאים ביותר יהיה בנושא פאגני. האם יש למישהו רעיון/המצלצה ??? בתודה מראש
(מבטיח להביא משהו מהדיוטי פרי
)

onlyblack

New member
מאבון...

לא מוסבר ממש במאמרים... אם תוכלו להסביר לי איך חוגגים את מאבון שמתקרב...

נדב פ1

New member
שלום לך .

שאלה מרתקת שאלת - בהתאם לזאת , ראשית כל אשאל אותך ברשותך - האם אתה דובר עוד שפות מלבד עברית ואנגלית ? דעתי משוחדת אומנם , אך אני אישית הייתי ממליץ לך על לטביה . היות והנצרות הגיעה יחסית מאוחר מאוד ללטביה ( אשר ממוקמת בקו רוחב יחדיו עם שוודיה ודנמרק ) הם הצליחו פחות לעקור מן השורש אי אלו דתות פוליתיאיסטיות לטביות . נכון להיום , מלבד הדת הפגאנית הרשמית של לטביה ומלבד עשרות כתות נוצריות שונות אשר פזורות בריגה ( כל אחת בעלת תיאולוגיה וארכיטקטורה שונה - אך לא במונותיאיזם עסקינן ) , מלבד כל אלו ריגה היא עיר כיתתית , ההערכות מדברות על 800 כתות שונות פזורות ברחבי ריגה . לטביה הייתה גם במשך שנים תחת כיבוש שוודי וגרמני ( מלבד הסובייטי ) , כך שהמגוון עד הלום הינו רב ביותר . המדינות הדומיננטיות כלכלית באזור הינן מדינות סקנדינביה , בייחוד פינלנד ושוודיה - בהתאם לזאת גם התרבות מושפעת מהן עוד מושפעת , וישנם המוני אסאטרוארים באזור , ובכלליות אני יכול לציין מניסיון אישי שלי שמעולם בחיי לא נתקלתי במגוון אנושי רב כל כך ביחס לגודל האוכלוסיה , בסך הכל בסיבות 3 מליון אזרחים שמותירים מקום רב לטיולים ביערות הסובבים . מעבר לנתונים דמוגרפיים , היות וריגה הבירה של הרפובליקה הקטנה מוקפת באלפי קילומטרים של יערות אירופאים ולא מעט אגמים , הרי שהחוויה עשויה להיות מרתקת למדי , כמו גם מרוחקת מהמוני התיירים שפוקדים את איטליה או צרפת , למשל . אבל שוב - קח בחשבון שדעתי משוחדת , יש לי משפחה וידידה בריגה ...

gwizard

New member
אנגליה - סקוטלנד - אירלנד

אנגליה זה המקום שבו זה התחיל מחדש. ומכאן זה גם המקום ששווה לבקר אם רוצים לראות בצורה אותנטית את החיים. כמובן שאני מדבר על כפרים, לא לונדון (שלה ערך בפני עצמה, אך לא בהקשר הזה). מומלץ לבקר את Museum of Witchcraft בקורנוול. http://www.museumofwitchcraft.com/contact_mow.php אך קח בחשבון כי הם סוגרים אחרי 31 לאוקטובר. מומלץ להתקשר ולברר. כמו כן, מי שנוסע לאנגליה ולא מבקר בסטונהנדג' (כמוני) יהיה אומלל אחרי זה לכל החיים (כמוני). עוד יעדים טובים באיזור זה סקוטלנד עם האיים עוצרי הנשימה שלו ואירלנד עם הבירה והוויסקי המצויינים אשר באמת (לי לפחות) גורמים לרצות לעזוב הכל ברגע זה ולעלות למטוס. כמובן שמעבר להשתכרות, כמה שטובה לא תהיה, גם באירלנד וגם בסקוטלנד ישנם לא מעט פאגאנים מכל הזרמים ועם קצת חיפוש אפשר לבקר ולדבר...

Heathen Dawn

New member
קצת

המייסד של ויקה, ג'ראלד גארדנר, קרה לדת שלו Witchcraft בתחילת דרכה, והוא טען שהמילה Wicca היא צורה עתיקה של המילה witch. היום משתמשים בדרך-כלל רק בשם Wicca לדת, בגלל שזה לא מעלה על הדעת את הדמות של הזקנה ירוקת הפנים המעופפת על מטאטא כפי שמעלה המילה witch.

למעלה