סליחה שאני חוזרת על אותה שאלה

סליחה שאני חוזרת על אותה שאלה../images/Emo42.gif

מה הפרוצדורה הבירוקרטית שאני צריכה לעבור אם אני רוצה להתחיל להדפיס עבודות בביתי. תודה ויום נפלא.

בהנחה שמדובר על רשויות המס...

כשראיתי שעבודה זורמת ויש כבר שלוש חודשים הכנסה קבועה של למעלה מ- 200 שקלים בחודש ומאחר ונתבקשתי על ידי הלקוחות לתת קבלות תמורת התשלום, מיד ניגשתי לקנות לי פנקס קבלות פשוט. מומלץ לקנות פנקס אחד בהתחלה זה עם הדפים הכימיים שלא צריכים קופי בשביל שני העתקים. היו לקוחות שנתתי קבלה על כל תשלום והיו שהגעתי להסדר שפעם בחודש והיו שביקשו כשנגיע לסכום מסויים אני אשלח קבלה. בעיקרון, לפי חוק, חייבים לרשום קבלה על כל סכום שמתקבל ולא חשוב אם זה חצי שקל. בשלב מסוים ניגשתי למע"מ לפתוח תיק עוסק פטור מאחר ועד סכום מסויים לשנה יש פטור מתשלום מע"מ. ניגשתי למס הכנסה ושם נאמר לי שלא פותחים תיק באופן מיוחד לאשה עצמאית מאחר והתיק רשום על שם הבעל עבור הכנסות שני בני הזוג. מה שכן אמרו, שמציינים שהאשה מקבלת הכנסות מעבודת כעצמאית ואילו הבעל שכיר (במידה והבעל שכיר). לי נקבע תשלום 12% מההכנסות החודשיות. בשנה הראשונה ביקשתי וקיבלתי פטור מתשלום מס הכנסה מאחר והסכום השנתי שהצטבר לי היה פחות מ- 4,000 ש"ח לכל השנה. בשנה שאחרי כבר קיבלתי פנקס קבלות לתשלום דו-חודשי ושילמתי 12%. השנה שוב ביקשתי פטור וטרם קיבלתי תשובה בעניין. לגבי ביטוח לאומי, הבנתי שנחשב עובד עצמאי שחייב בתשלום דמי ביטוח לאומי רק מי שעובד מספר שעות מינימלי בשבוע שכרגע אני לא זוכרת כמה זה וגם יש מבחינת סכום חודשי שמרווחים איזה קריטריון ועד כמה שהבנתי, אני מבחינת ביטוח לאומי לא נחשבת עצמאית ולכן האיש שלי משלם עליי ממשכורתו כשכיר דמי ביטוח לאומי ובריאות. אף פעם לא שאלתי בביטוח לאומי אבל לפי הנתונים שמופיעים באתר שלהם אני לא אמור לשלם. מצרפת קישור לדף הרלוונטי בביטוח לאומי. קצת מעצבן כל הריצות הראשוניות אבל בסופו של דבר זה שווה את זה, לדעתי. אם יש עוד שאלות, אשמח לענות.

דרך אגב, זה נכון לגבי כל עסק עצמאי

מס הכנסה ומע"מ שולחים הביתה מכתב עם אישור שנפתחו התיקים ומציינים את כל הפרטים החשובים כמו איזה מחלקה, פקיד שומה וכל מיני כאלה מטפלים בתיק ומה מספר התיק וכולו

שש שבע

New member
איך זה שלא פתחו לך תיק?

אני פתחתי תיק, והוא על שמי, ואני מובילה בו, בעלי הוא "בן הזוג" אבל כל בבתחשבנות היא נפרדת.

האיש שלי היה עצמאי עד שנת 1997

ולכן לא היה צריך לפתוח תיק. למרות שהוא כבר לא היה עצמאי כשהצהרתי שאני עובדת מהבית אמרו שלא צריך לשנות ומספיק לציין שהעצמאית זאת אני ולא בעלי. בכל זאת מגיעים דוחות שנתיים למילוי על שם האיש שלי.

למעלה