סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה, בכל זאת אני חדש.

סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה, בכל זאת אני חדש.

לא נמאס כבר לשמוע בכל מקום "אבל אתה חרדי" האם זה שאני חרדי אומר שכולם יכולים לעקוף אותי בתור וכשאני יעיר הערה כלשהי כולם יגידו לך "תראה איך החרדים מתנהגים"??? האם זה שיש לאישה זקנה כיסוי ראש אומר שהיא לא יכולה להעיר לשומר בפתח של הקניון על צורת דיבורו???? האם זה שאני מעיר למישהו בעבודה על צורת דיבורו למישהו מסויים גוררת יחס גובל בגיזענות ממש!! האם זה שאנו חרדים (חלק רק בהגדרה) אומר שאין לנו זכות קיום ושוויון על שאר אחינו החלונים?? האם זה שאנו חרדים אומר שעל כל בקשה שתבקש, ולמרות שהיא מוצדקת, תתווסף אליה ההערה "כמה שאתם מוצצים את המדינה" אני יספר לכם משהו קטן מחיי היומיום שלי בעבודה. אני עובד בחברה מסויימת ופעמיים בשבוע לערך ישנה הערה קבועה "תמשיכו ללכת לישיבות ולמצוץ את הדם שלנו" ולמרות שזה נאמר לפעמים בחיוך או בכל צורה כלשהי זה מרתיח כי אני, ספציפית אלי, מוסיף אבל אני עובד כאן בדיוק כמוך ומשלם ארנונה בדיוק כמוך. לא תמיד ישנה תשובה אך תמיד ההערות ימשכו. זה לא מרגיז לשמוע את החילונים מתלהמים שאנו חיים על חשבונם??? האם האוניברסיטאות מקבלות פחות מתקציב הישיבות??? התקציב של הישיבות אפי' לא מגרד את התחתית של תקציבי האוניברסיטאות!!! האם לא נמאס לשמוע את כל ההערות העוקצניות האלו ולשתוק??? כי הרי ברגע שאתה שותק - אתה מודה באשמה מה דעתכם בעניין??? המשך יום מוצלח

דווקא לי אומרים משהו אחר

‏``‏/tapuzforum/images/emo124.gifתוריד ת`כיפה`` והתשובה שלי היא אם זה יעשה אותך מאושר אשקול זאת.

בת יענה4

New member
מה לעשות?

בד"כ אנשים שאומרים את זה, זה אנשים שלא באים במגע יומיומי עם חרדים, אנשים שלא מכירים בכלל את המגזר הזה! ההיכרות היחידה עם החרדים זה מה שהם מכירים דרך הטלויזיה, זורקים אבנים, ביצים, צועקים שאבעס, לא מתגייסים, פרזיטים ו... מוצצים את המדינה. לך תשנה סטיגמה.

שערים

New member
לי זה מוזר, אף אחד לא אומר ולא צועק...

אפתח את דבריי בתגובה ל'שאבעס גוי', קודם כל אהבתי את התגובה שלך כלפי המתריסים, אך אצלי שמישהו אומר לי: "ת'וריד את הכיפה", אני מיד מוריד את הכיפה, ואומר לו "כן, מה עכשיו"? ולפעמים אני מוסיף להם אחרי שאני מוריד את הכיפה: "עכשיו, אני דומה לך...." "הא.... הכיפה מחייבת אותי"? אתה מעיר לי כי אני מבייש את עצמי, כי אני סמל, כי אני יותר טוב מימך? אז אם אני יותר טוב מימך, אז אין לך זכות דיבור! לגבי מה שכתב השדכן: משום מה אני עובד בעיקר עם חבר'ה חילונים, וסך כל הסביבה שאני עובד, זה סביבה חילונית. משום מה אינני נתקל בשום תופעה של קריאות גנאי לחרדים, כולם מעריכים כולם מכבדים, והחבר'ה שבדרך כלל נחשבים ה'אליטה' הם הראשונים שמבקשים ממני שאני ילמד אותם עיניני הדתבפרט וסתם ניואנסים בקרב המגזר החרדי. הם מקנאים בנו, הם מאוד היו רוצים להיות חלק מאיתנו.

יש הרבה אנשים שאינם דתיים,

ומרגישים שחסר להם משהו אבל קשה להם לשנות כיוון, ובכל פעם שהם רואים מישהו חרדי זה מתסיס להם את הדם כי הם מרגישים נחותים, ולכן הם חייבים להעיר לו הערות בכדי להרגיש עליונות. לעצם הענין, אכן נדרשת מאיתנו, החרדים, יתר זהירות בכל הנוגע לנימוסים והליכות ועוד... ואע"פ שאין לחילוני שום זכות לומר לנו א"ז (כי הוא אכן נחות מאיתנו), אבל אנחנו צריכים לדאוג שלא נחלל את שמו ח"ו...

למעלה