סליחה שאני שואלת גם כאן

סליחה שאני שואלת גם כאן

חשבתי שכאן בפורום יוכלו לענות לי על השאלה שלי: בזמן האחרון, מאז יום הכיפורים, אני מרגישה שכל מה שאני רוצה ה' יתברך מביא לי עוד לפני שאני מבקשת בכלל. סליחה, קבלו תיקון, זה לא שאני מרגישה. אני רואה את זה קורה מידי יום ביומו. אני גם רואה שאם אנשים פוגעים בי בצורה כלשהיא, ה' יתברך מחזיר להם כגמולם מייד במקום מבלי שאגיד משהו בכלל. גם בעלי סובל בגלל זה. פעם אחת רבנו והוא העליב אותי ופגע בי קשות. כשהוא יצא מהבית התחלתי לבכות. זה היה בשבת. בכי שיוצא מהנשמה. אמרתי לאלוקים שאני מצטערת שאני בוכה בשבת אבל אני פשוט לא יכולה לשלוט בזה. מיד באותה השנייה בעלי נכנס הביתה עם כאבים אדירים ברגל שהתחילו לפתע מפתאום מלא כלום. הכאבים האלה נמשכו שעה ארוכה. היתה לי הרגשה שזה בגללי ולכן אמרתי לאלוקים שאני מבקשת שאני סולחת לבעלי מכל הלב ואני מבקשת שיעזור לו וירפא אותו. מיד התחילה להיות הטבה משמעותית בכאבים עד שלאט לאט זה חלף. זאת רק דוגמא אחת. קורים לי מקרים שאיך שאני חושבת על משהו אני מיד מקבלת כל מה שרציתי. זה מפחיד אותי! קראתי באיזשהוא מקום שה' יתברך משלם לרשעים גמולם בעולם הזה כדי שלא לשלם להם שכרם בעולם הבא. לכן התחלתי לחשוש. אני יודעת שאני לא מושלמת ועושה הרבה חטאים. אני יודעת שאני צריכה לחזור בתשובה, אני יותר מידי עמוק בחילוניות מכדי לצאת מזה. קשה לי לשמור מצוות, היצר הרע חזק ממני. האם זה אומר שאני רשעית? שה' יתברך נותן לי את שכרי בעולם הזה? האם לכן זה קורה? בעצם, אולי זה לא מתאים לפורום, אתם חרדים ואני חילונית. מה זה שייך לכאן? לכן, אני מרשה למנהלי הפורום למחוק את ההודעה במידה ויגיעו למסקנה שזה לא שייך לפורום ואני מתנצלת על כך מראש.

nachumadler

New member
בוקר טוב

הדוגמאות שהבאת הנן של פגיעה בזולת. לגבי נושא זה מקובל שהבורא מעניש גם בעולם הזה, ומנסיוני הדברים מדהימים. איני יודע אם זה קשור לענין קיום המצוות אצל הנפגע. לא ראיתי בדוגמאות שלך דברים שאינם קשורים לזה הלכך אני מנוע מלהתייחס אליהם. שבוע נעים נחום

נחום, הרגעת אותי קצת

לפחות עכשיו אני יודעת שזה לא בגלל שאני רשעית לפחות עכשיו אני יודעת שיום אחד, עוד תהיה תקוה גם בשבילי ואיכשהוא אצליח להתגבר על היצר הרע. תודה רבה.

nachumadler

New member
תודה

אגב, בלי קשר למכתבי היה לך תקווה. בנוסף, אציין שנית את הנושא שהעלתי במכתבי הראשון, לפיו פגיעה בזולת גורמת נזק לפוגע עוד בעולם הזה ובגדול. ראיתי דברים מדהימים בעניין. אם מישהו מחברי הפורום מצטרף לדברי אשמח לקרוא על כך. ידידכם נחום

הדס, קודם כל, ברוכה הבאה לפורום../images/Emo13.gif

שנית, לכל אחד יש תקווה. ה' יתברך מחכה לכל ילדיו שיחזרו הביתה. והוא מחכה בסבלנות. רק צריך לרצות. יש לי הרגשה שרצון יש לך. מה שנשאר לך זה להתפלל לבורא עולם שיעזור לך להתמודד עם היצר הרע. בכל אופן, אל תחשבי על עצמך כאל רשעית מכיוון שאת לא.

לביא4

New member
עצתינו לך -

אני מסכים בהחלט עם מה שנחום אומר, אבל תזכרי שאת יהודיה לכל דבר, ומשמים מחכים ושמחים לראות שתעשי צעדים קדימה: את לא צריכה לחשוב על חזרה בתשובה למעלה מכוחותייך אלא - תדליקי נרות עם ברכה בערב שבת וחג (גם אם את לא שומרת!) תקפידי שבבית יהיו לך מזוזות כשרות ובדוקות בכל פתח! תשתדלי לשמור על כשרות האכילה והשתיה וכלים מופרדים תשימי בבית קופה של צדקה ותשימי כל יום מטבע קטן, מדי פעם תוכלי לקרוא תהילים ולראות איך את ממש מדברת עם בורא עולם. את השינוי - כבר תרגישי ותספרי לנו!

למעלה