סליחה שבשעה של מצב חירום, אני מתאכזבת משטויות

מיכי 10

Member
סליחה שבשעה של מצב חירום, אני מתאכזבת משטויות

אבל בא לי שהקרייניות בגל"צ ובגלגל"צ יִלְמְדו לבטא נכון את המון שמות היישובים בהם נשמעות אזעקות. כי זה בטח מגיע במהירות לאיזה מסך, וכמובן בלי ניקוד.
זה סתם מעצבן לשמוע שמתוך רשימה ארוכה מאד, רק שמות בודדים מבוטאים נכון.

אגב, היתה לי עוד עוגמת נפש מסויימת, באשמתי: כיוון שאני לא מאזינה לרדיו בשבתות ובחגים, חיפשתי אתמול לקראת כניסת השבת את "הגל השקט". היתה לי רשימה של התדרים המתאימים לאיזור מגורַי. אבל במכשיר הרדיו הסיני הזול שלי, אין סימון מדוייק של התחנות...
אז כשכבר נכנסה השבת, קלטתי שאני לא על הגל השקט, אלא סתם איפשהו. ובהמשך התברר שזאת תחנת גלגל"צ.
אני לא רגילה לשמוע רדיו יומם ולילה "נון סטופ", התברר שזה המון רעש! ומסתבר שבתחנה הזאת (לפחות בשבת הזאת), רוב הזמן יש שירים, אבל כאלה שהם בדיוק להיפך מהטעם שלי. ולא זו בלבד, אלא משום מה השמיעו שירים לא מעטים יותר מפעם או פעמיים, ובביצוע זמרים שאני לא כל כך אוהבת. בקיצור, את עונשי כבר קיבלתי. אפילו לא הצלחתי ליהנות מה"חטא" שלי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אותי מעצבן תשדיר כלשהו (לא זוכרת כרגע למה)

שבסופו הקריין אומר משפט בסגנון "חפשו אותנו בַגוגל ובַפייסבוק".
מילא שהצעירים בימינו (אה, איזו קשישה אני...
) מיידעים שמות פרטיים (לא מתחברת לאופנה הלשונית הזאת) אבל עכשיו גם קריינים בגל"צ?!

מיכי 10

Member
נראה לי שלא נתקלתי ביידוע של שמות פרטיים,

אלא רק באחד שמראה על חוסר ידע: המכון הוולקני.
אני מבינה את מקור הטעות, ובכל זאת זה נשמע לא טוב, כשיודעים שוולקני הוא שֵׁם.

trilliane

Well-known member
מנהל
הא, גם אני לא יודעת שזה שם פרטי...

זו בעיה שיש לו שם משפחה שהוא גם שם תואר...

מיכי 10

Member
התכוונתי לשם משפחה, אבל לצורך העניין - שאין

מיידעים שמות פרטיים או שמות משפחה - יש כאן אותה בעיה: שהמכון נקרא על שם אדם ששם משפחתו ווֹלקני, ואין שום קשר בין המכון הזה, כלומר "מרכז וולקני", ובין פעילות ווּלקנית = געשית.

המכון שייך בכלל למשרד החקלאות, ונערכים בו מחקרים חקלאיים שימושיים, מיוחדים ומרתקים ביותר.
הנה, העתקתי קטע מוויקיפדיה, ואני מביאה גם את הקישור אליו (כפי שלימדת אותי שמִּן הראוי לעשות):

מרכז וולקני
"מינהל המחקר החקלאי" או "מרכַּז ווֹלקני" (השם הרשמי: "הקריה החקלאית למחקר") הוא המוסד הגדול ביותר בישראל העוסק במחקר חקלאי. הוא קרוי על שמו של יצחק אלעזרי-ווֹלקני (וילקַנְסקי), מייסד תחנת הנסיונות החקלאית, אשר היוותה את הבסיס להתפתחותו. המינהל מסייע לחקלאים בישראל בפתרון בעיות שונות בתחום החקלאות ויוזם, מבצע ומפקח על מחקרים חקלאיים ומחקרים בתחום הנדסת המזון.

http://he.wikipedia.org/wiki/מרכז_וולקני

trilliane

Well-known member
מנהל
אני יודעת, התכוונתי לשם עצם פרטי במובן הכללי

לא לשם פרטי של אדם מסוים. בעקבות הערתך גיגלתי והשכלתי, לפני כן לא היה לי מושג שהמכון נקרא על שם אדם, כאמור.

מיכי 10

Member
שמחה שתרמתי. :)

יש לי הערכה מיוחדת למכון הזה, והיו לי כמה ימים של כיף בימי עיון שם. בנוסף לזה, נהניתי בהרצאות פרטיות ששני בני משפחה שלי ואני קיבלנו לפני כשנה, מפקיד היערות הממשלתי של מדינת ישראל ומפקיד היערות שעובד במקביל אליו.

למעלה