סליחה שזאת הודעה חדשה

סליחה שזאת הודעה חדשה

אבל אני צליחה איחולי הצלחה
מחר זה שיעור הרכיבה שלי הראשון עם המורה החדשה!!! תאחלו לי בהצלחה!!! (שוב סליחה על ההודעה החדשה...)

אמממ

אינגליש: ענף קפיצות הראווה ענף קפיצות הראווה בענף זה נבחנים הסוס והרוכב ביכולתם המשותפת לעבור מסלול מכשולים (לרוב בזמן מוקצב). קושי המבחן נקבע על ידי מתכנן מסלולים שהוסמך לכך המציב את המכשולים במרחקים ובזויות שונים האחד מהשני. המכשולים הינם מסוגים שונים - מאונכים, רחבים, מדורגים ומשולבים. צורת המכשול (גובהו ורחבו) מחייבת גישה שונה במהירות קרקע שונה, ובכך נבחנים הצמד, הרוכב והסוס, ביכולתם להתאים את תנועתם בקצב ובראייה נכונה של המכשולים על מנת לעבור את המסלול ללא טעויות. גובה המכשולים בתחרויות בינלאומיות ובאולימפיאדה מגיע עד 1.60 מ'. כל הפלה של המכשול, אי ציות של הסוס לעבור את המכשול ו/או סטייה של הסוס מהמסלול גוררים נקודות חובה של הצמד, ולעיתים אף פסילה של המקצה וביחד עם הזמן הנמדד, קובעים את תוצאת הצמד והמיקום שלהם במקצה. ענף הקפיצות הוא ענף מעניין מאוד לצופים, עם סיבובי גמר נגד השעון בין מתחרים שווי-יכולת. תחרויות קפיצות הראווה הראשונות התקיימו באירלנד (1868) ובאנגליה. המדינות המובילות בענף זה הן מדינות אירופה המערבית, ובעיקר גרמניה, הולנד, שוויץ ואירלנד, וכן ברזיל וארה"ב. בישראל רוכבים בענף זה כ-700 ספורטאים תחת חסותה של ההתאחדות ומתחרים בכ-30 תחרויות רשמיות במהלך השנה בגבהים שונים בין 80 ס"מ ל-1.40 מ'. ענף הרכיבה האומנותית (הדרסז' - Dressage) ענף הדרסז' - רכיבה האומנותית - כשמו כן הוא: ספורט אשר הינו גם בעל מאפיינים אומנותיים. התנועות אשר מבצע הסוס מזכירות ריקוד, ומבוססות על תנועות אותן מבצע הסוס בטבע במצב ריגוש. אך בדרסז', הן מתבצעות בשלווה ובהרמוניה לבקשת הרוכב. תנועות אלו בוחנות את יכולתו האתלטית, את גמישותו, ואת טווח התנועה של הסוס, וברמה האומנותית נבחנת הבעתו, המתבטאת ביופי התנועה. במילים אחרות, דרך הדרסז' ממצה הסוס את מלוא הפוטנציאל שלו הן ברמה האתלטית, והן ברמת ההבעה של אישיותו, דרך צורת התנועה המיוחדת לו. תנועה זו מקבלת את צורתה הטובה ביותר דרך האימון הנכון והשיטתי של רוכב הדרסז'. ספורט זה מהווה את שיאו של שיתוף הפעולה בין הרוכב לסוסו בכך שהרוכב מביא את הסוס למצב המתואר לעיל (אתלט בריא, חזק ובטוח בעצמו) בצורה הרמונית, וע"י שימוש בעזרים כה עדינים שהם בלתי נראים לעיני הצופה מן הצד. בענף זה, המדינות השולטת הן מדינות אירופה ובעיקר גרמניה, הולנד ודנמרק, וכן ארה"ב. בישראל רוכבים בענף זה כ-150 ספורטאים תחת חסותה של ההתאחדות ומתחרים בכ-20 תחרויות רשמיות במהלך השנה ברמות הלאומיות השונות; קיימים רוכבים ברמות הבינלאומיות החל מ-פרי סנט ג'ורג' וכלה בגרנד פרי. ענף הרכיבה המערבית ענף זה מקורו במערב ארה"ב ומבוסס על עבודת הסוס היומיומית באזורים אלו. ענף הרכיבה המערבית בארץ מתחלק למספר ענפי משנה. ריינינג - מקור השם הוא מהמילה Reins (מושכות) ופירושו הנחייה של הסוס על ידי הרוכב. בענף זה נדרש הרוכב להפגין שליטה מלאה בסוס והסוס נדרש לבצע מספר אלמנטים, כגון: מעגלים, החלפת רגל מובילה באוויר, עצירות חזקות, פניות חדות, הליכה לאחור, ספינים (סיבוב במקום על רגל ציר אחורית) וכו'. ענף הריינינג מאופיין ברמת שליטה גבוהה מאוד בסוס ובדרישות אתלטיות גבוהות. Cutting - בענף זה סוס נכנס לעדר של פרות הממוקם בקצה הזירה, במרכז הקיר האחורי שלה. הצמד, סוס ורוכב, מוציאים פרה אחת החוצה מן העדר ומונעים ממנה לחזור לעדר, כאשר מרגע ההפרדה הרוכב אינו רשאי לסמן לסוס או לעזור לו, פרט לדרבון. Western Pleasure - (רכיבת סגנון) - מטרתו להדגים את התענוג ברכיבה, לקבוע מיהו הסוס המענג/מהנה ביותר, בעל התנועה, המקצב וההתנהגות הטובים ביותר. Trail Class - (מכשולי שדה) - הופעת הסוס מעל מכשולים עם דגש על תגובת הסוס לרוכב והתנהגות הסוס. המכשולים הם: פתיחת מעבר וסגירת שער, רכיבה מעל קורות או מוטות, הליכה לאחור, מכשול מים (תעלה או בריכה), העברת חפץ ממקום למקום, מעבר גשר עץ, ללבוש ולפשוט מעיל גשם, להסיר/להזיז דואר מתיבת דואר, כל מכשול אחר שהוא בטוח וניתן למעבר. וזהו...אני אצרף לך תמונות...אם יש לכם מה להוסיף תקנו אותי...(זה מהאתר של ההתאחדות) רכיבה מערבית (ווסטרן)

למעלה