סליחה- שכחתי עוד שאלה

dadi1

New member
סליחה- שכחתי עוד שאלה

דשן לצמחים הדגים שלי עכשיו נמצאים בתוך אמבטיה בחצר- במידות: 1.5*0.5*0.4 יש לי שם כל מיני דגים משריצים וגם צמחים ששתלתי בתוך עציצים קטנים. יש לי צמח מסוג מסויים שהעלים שלו נגמרים תוך זמן קצר מאוד- כאילו מתייבשים. בחנות אמרו לי שאני צריך לשים דשן. קניתי דשן שנקרא "פלורנה"- מישהו שמע עליו ויודע כמה אני אמור לשים וכל כמה זמן? תודה שוב דדי

עוזאבי

New member
עצתי...... אל תשימי דשן נוזלי

אני שמתי דשן נוזלי באקווריום שלי וכל הדגים שלי מתו אז באתי למוכר והוא אמר לי שזה לא מזה ואז הוא שם את אותו הדשן באקווריום מלא בוטיות וגורמים שמגיעים אליהם לעיתים רחוקות ואמר לי: רואה זה לא גורם לכלום. אחרי יומיים-שלוש באתי אליו וכל הדגים שלו מתו, אבל כדי לא לקחת אחריות הוא אמר שזה בגלל משהוא אחר.

dadi1

New member
אתה מפחיד אותי עכשיו

כבר שפכתי פקק שלם לתוך הבריכה אני מקווה שלא מזה מתו לי שני שרצים כבר יש עוד חוות דעת לאנשים כאן? עוד אנשים עם ניסיון בדשן? תודה מראש דדי

Suikun

New member
דשן

אין שום דבר פסול בדשן נוזלי, לא ברור לי מה קרה אצלי עוזאבי, או שהוא שם יותר מדי דשן שגרם לנזק, או שזה היה מקולקל. לא שמעתי אף פעם על דשן שגרם לנזק. אני שם כל יום שתי טיפות דשן של Aqualogic ופעם בשבוע דשן אחר, שאינני זוכר את שמו וכיוון שהוא נגמר לי אין לי גם את הבקבוק. נדמה לי, לא סגור על זה, שזה פלורנה (עלה 31, אם אומר לך משהו) בדשן ההוא שנגמר היה צריך לשים חמש מיליליטר על כל 20 ליטר, לא רשום אצלך על הבקבוק כמה צריך לשים?

Suikun

New member
אז משהו כאן קרה,

או שהדשן היה מקולקל (נשמע מוזר) או מלוכלך, לא ברור לי או שהם מתו ממשהו אחר. במינון המתאים, וכשהוא תקין, דשן לא מזיק לדגים. אם הוא היה מזיק לא היו מוכרים אותו בחנויות דגים, ואלפי אנשים עם צמחים חיים לא היו משתמשים בזה.

עוזאבי

New member
אצלי באקווריום בטוח לא היה משהוא

כי גם למוכר מתון כל הדגים שהיו באקווריום שהוא שם את הדשן

Suikun

New member
אז שוב,

דשן תקין, במינון הנכון, לא מזיק לדגים. אז או שהדשן היה פגום, או שאני לא יודע מה קרה, אבל זאת לא סיבה לחרים את כל הדשנים שקיימים ולהפחיד אחרים ולהגיד להם גם לא להשתמש, כי זאת עובדה שאלפי אנשים אחרים, אם לא יותר, משתמשים בדשן בקביעות ולא קורה שום נזק.

dz108

New member
florena של SERA

אף פעם עוד לא הרג לי אף דג. מוזר מאוד; יש לי חברים שמשתמשים בזה יותר שנים ממני - וגם שם לא מת אף אחד....

duel

New member
לא נורא, איך נלמד אם לא נטעה

dadi, החנות שממנה קנית דשן - האם היא אמינה? - אתה מכיר אותם? קיבלת חוות דעת לגביהם? האם רמת הידע שלהם מקצועית לדעתך? בטח יש להם, ארנבות, נחשים, תוכים ועוד כל מיני ג'ונגל בחנות , נכון? אם יש לך פאנצ'ר, לאן תלך? לאוטו דיפו או לפאנצ'ר מאעכר? כאשר אתה נתקע בדילמה תפנה אל האנשים שמתמחים בנושא הדילמה ולא לכלבו השכונתי - יחסוך לך כסף. אין לך צורך בדשן! חד וחלק, בבריכות לא מדשנים (והתאמת גם באקווריומים לא..) יכול להיות מצב שחומרי הדישון יפגעו לך בבקטריות שבפילטר - לא טוב! - האם קראת את התוויות על קופסת הדישון? ביררת מהם החומרים שאתה מכניס לבריכה? האם מצויין לגבי כל חומר האם הוא משפיע על המצע הבקטריאלי? בגדול אין צורך להכניס שום חומר כימי לבריכה (למעט מקרים נקודתיים) דרך אגב, כמה עלתה לך קופסת הדשן?

dadi1

New member
החזרתי את הדשן

הבקבוקון הכיל - 250 מילילטר ועלה לי 65 שקלים מאוד חששתי להשתמש בחומרים כימיים בבריכה וגם לא ממש יכולתי להבין את ההוראות על הבקבוקון מאחר והכל היה שם בגרמנית או בשפה מוזרה אחרת. מה שקורא זה שקניתי כמה צמחים לבריכה, וצמח אחד מתייבש לי מהר מאוד וזה לא נראה לי נורמלי. אין לי מושג מה שם הצמח- הוא בעל עלים גדולים שיוצאים כולם מבסיס הצמח. העלים בצבע ירוק בשילוב לבן.פשוט העלים מתחילים להתייבש מהקצה שלהם וןמה שנשאר זה כמו רשת כזאת. לסיכום- אם יש למישהו המלצה או דרך טיפול על מנת לדרבן את הצמחים להראות ולצמוח טוב יותר- אודה לו מאוד תודה דדי

aqualogic

New member
דשן לצמחים

בעלי חנויות אינם מיצרים דשן לאקווריום. את הדשן מייצרות חברות שונות. ע"ג כל דשן יש הוראות לשימוש. דשנים של חברות גדולות וידועות כמו למשל סרה נמכרים ברחבי העולם במליוני יחידות ואם היו גורמים לנזק לאקווריום יש את מי לתבוע, כך שאין צורך לחשוש מדשן - רק להקפיד על מינון נכון. בהצלחה לכולם.. ארנון

dadi1

New member
ארנון- על איזה דשן אתה ממליץ?

ומהו המינון לבריכה בנפח של 500 ליטר בערך , מה התדירות ומה המחיר? יש לך מושג בנושא?

duel

New member
ושוב - אנסה לתת לך קצת מנסיון

אין צורך בדשן לבריכה. התנאים שצמחי בריכה צריכים הם : עומק שתילה נכון ומידת היחשפות לשמש - אין צורך בדשן! לראייה אתה יכול להכנס לאתר אקווה - גן ולצפות שם במעל שלושים גלריות של בריכות נוי ובאף אחת אין ולא היה דשן - דרך אגב גם אף אחד לא השתמש בחימום (עקב חיסכון בעלויות - זה מה שדרשת, לא?) אבל זה בסך הכל נסיון של 40 שנה בבניית בריכות - סבור אני שהעונים הנוספים לשאלותיך בעלי נסיון דומה אם לא יותר. דבר נוסף, בפעם הבאה שתקנה צמח לבריכה, תוודא מה שמו, באיזה עומק לשתול אותו, ומהי רמת ההיחשפות הרצויה לשמש. אפרופו נסיון, באתר של אקווה - גן יש גם פירוט על צמחי בריכה(גדה/ביצה) ותנאי הטיפול בהם - אולי אחד מהצמחים שם זה מה שקנית. יש תחושה שאתה קונה הרבה חתולים בשק - ובמקום לחסוך אתה רק מבזבז. אל תתן למשווקים להיכנס לך לכיס. בברכה, דודי

ganjaman stound

New member
בקשר לאמבטיה בחצר

אני מניח שהמשריצים הם טרופיים ומקווה שקיים חימום לחורף הקרב ובא אחרת חרם על הדגים

למעלה