סליחה

סליחה../images/Emo204.gif../images/Emo216.gif

על ההודעה הזאת אבל אני פשוט לרשום אותה..ואני מבקשת בכול לשון של בקשה שאם אני טועה אז לתקן אותי!. תמיד שאומרים שואה זה פשוט מזכיר את היהודים..את אותם 6 מיליון יהודים שנירצחו על כלום..אבל סליחה עם כול הכבוד.. רוסים לא רצחו?פולנים לא רצחו?נכים לא רצחו?עיורים חירשים לא רצחו? כול המתנגדים למינהם לא רצחו?צוענים לא רצחו? זה אין זה פשוט משגע אותי..ממעלה ל20 מיליון אנשים נירצחו וגם על כלום..ואפעם לא מזכירים אותם..רק את היהודים..זה מה שמשגע אותי!

schlomitsmile

Member
מנהל
אין על מה להתנצל נכון. הרבה אזרחים נרצחו באותה מלחמה איומה. בני עמים שונים, מסיבות שונות. רצח הוא רצח, וזה תמיד נורא, חטא איום נגד חוקי אדם ואלוהים. אבל לרצח היהודים יש יחוד, ולא בגלל שזה אנחנו. פה היה מנגנון שלם- משלב הביסוס האידיאולוגי והפצת התעמולה ושטיפת המוחות של האנשים שנועדו לשתוק ו/לבצע, דרך התכנון המדוקדק ברמת המקרו (את יכולה לראות ביד-ושם רשימות מדוייקות שהנאצים הכינו על מספרי היהודים בעולם כולו, בבחינת- זו ה'עבודה' שצריך להשלים), תכנון מדוקדק לא פחות ברמת השטח (איך בדיוק לבצע: הרעבה, גטאות, מחנות ריכוז, מחנות השמדה; לוגיסטיקה של שינוע כמויות גדולות של אנשים, וכו' וכו'), ועד הביצוע עצמו. השיטתיות הזאת, בדרך למחיקה מוחלטת של עם שלם, היא היחוד של רצח היהודים, ולכן ניתן לו שם משל עצמו, בתוך הזוועה הכללית.

את צודקת../images/Emo70.gif

במלחמת העולם השניה נרצחו כ- 20 מיליון איש. הם כולם אבדות והם יקרים למשפחותיהם
. בתוכם 6 מיליון יהודים שהם חלק מהזהות שלנו, מהעבר שלנו, מאיתנו
. בתוכם משפחתי
. לזכרם של כל הנרצחים

מאוהבת שלום

כשאנו מדברים על השואה, אנו מדברים על שואת היהודים, על שואת עמנו. לא שוכחים את המליונים הרבים שנהרגו ונרצחו במהלך מלחמת העולם השניה, אך כשאנו מתעסקים בשואה, אנחנו מתעסקים במה שהכי קרוב לליבינו.כשמדברים על מלחמת העולם השניה מהיבטים שונים, אין ספק שזכרם ואובדנם של כל הקורבנות מוזכר וניזכר, אך לדעתי אנו עושים הפרדה שהיא לדעתי האישית לגיטימית.בלי להמעיט ולו במעט במותם של אחרים. זו דעתי הפרטית, מקווה שעניתי לך במידת מה.

השוני הוא במהות

הכוונה להשמיד עם היא השוני הגדול. מטרת הנאצים הייתה למחות מעל האנושות את העם היהודי. גם שיטת ההשמדה והפתרון הסופי הם הוכחה לקטסטרופה הנוראה ולעוצמת הכוונה- בתי חרושת לרצח בני אדם!!! לא נראה עוד באנושות

את טועה

נכון נרצחו במלחמת העולם מיליונים, יש שנרצחים בכל מיני מלחמות עד היום. אף עם לא הושמד בגלל שהוא עם. המילה "שואה" מתייחסת רק לעם היהודי מבלי לזלזל באף עם אחר. כל אדם הוא עולם ומלואו. הפורום שלנו עוסק רק בעם היהודי או שהסיבה שזורם בו דם יהודי. לשם כך הקמתי אותו. כל אלה המתייחסים לכל מיני סיכסוכים בין עמים או משווים פעילות לשואה זאת לא שואה, אין מתפקיד הפורום לדון. הפורום שלנו הוא לא שוטר העולם. (אני אישית מגנה כל רצח) יש כאלה שמשווים סיכסוכים פוליטיים או סיסוכי גבולות לשואה, אז לא. בקיצור "לא עוד שואה"

למעלה