סליחה

סליחה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שני בניי המופלאים ,מבקשת סליחה שנאלצתם לעבור השנה חוויה קשה, חוויה לא נעימה. מבקשת סליחה שלמדתם התמודדויות קשות מהן ודווקא בדרך זו. מבקשת סליחה שלא נתתי 100% מזמני, כי יצאתי לפרנס. מתנצלת שלמדתי לומר לא למשחק גדול ויקר שכ"כ רציתם. סליחה ילדיי הטהורים שנאלצתם לעבור יחד איתי...גירושין. סליחה אבא ואמא, שהכל בא לכם כמו רעם ביום בהיר, מתנצלת שלא שיתפתי ועד אותו רגע , הייתם בטוחים שאנחנו זוג יונים. מתנצלת שהגשתם לי גלגל הצלה והחלטתי לוותר עליו, אבל להרוויח עצמאותי. מבקשת סליחה אם פגעתי, ובהזדמנות זו מודה על התמיכה והעזרה. סליחה אקס יקר, אם תוך כדי התהליך אמרתי דברים קשים. מתנצלת אם פגעתי. סך הכל אתה אבא נפלא, האחריות היא של שנינו ובאותה מידה. סליחה שנאלצת לבלות לילות בלי שינה , בציפייה לביקור הבא עם ילדייך. ובהזדמנות זו מודה לך שנגמר, למרות הכל, מודה ששיחררת אותי והיום למרות הקושי חיה, נושמת, ומחייכת. סליחה לכל אהוביי שבתקופה כ"כ קשה הייתי ממש, אבל ממש לא נעימה. ס ל י ח ה !!!

D e c e m b e r

New member
wowww ../images/Emo24.gif

מרגש... חתיכת שנה עברת... מכירה את ההרגשה, מכירה את כל מה שכתבת, כל כך מזדהה... אני 3 שנים אחרי... ותאמיני לי, זה רק משתפר . חיזקי ואימצי והמשיכי בדרכך מעלה...

----->בת הקשת {אומרת}

סליחה... סליחה שתיי בנותיי הנסיכות, שלא יצא לי להיות איתכן הרבה. סליחה על הכעסים על הזמן האבוד שלא יחזור.. סליחה על כל שניה שהוחמצה איתכן.. סליחה שלוחה אל כל חבריי\מכריי\ומשפחתי באשר הינם .. ןלכם חבריי הפורום : אם כבר.. מאחלת לכולנו.. שנה טובה וחג שמייח. שנת אור ועשייה מרובה. שנת יישום והגשמה עצמית. שנת אהבה וזוגיות צרופה.. ואמן.. שהשנה הזו תגשימו כל אחת ואחד את משאלותיו הצפונות לטובה..ומוצלחת.

ליאל212

New member
מרגש מה שכתבת. מזדהה בעיקר לגבי

הילד. מרגישה מאוד שאני צריכה לבקש ממנו סליחה. על זה שאין לו תא משפחתי שלם אלא חצי. אבל לא ידעתי שככה יהיו פני הדברים. זאת לא אשמתי. או אולי כן כי לא פקחתי את עיניי לפני הנישואים... מאמינה בגורל ככה צריכים להיות פני הדברים אם אני מביטה אחורה (משהו שאני לא נוהגת לעשות הרבה)הדברים התגלגלו כאילו מעצמם. אז סליחה ילד שלי קטן סליחה על שלא הענקתי לך משפחה שלמה על שלא תוכל להגשים את חלומך שאבא ואמא יחזרו יום אחד על שאין לך אחים ואתה גדל כילד יחיד על שאני לא סובלנית אליך לפעמים על שאין לי זמן כי אני צריכה לפרנס גם על הדחיה לפעמים כשאתה רוצה שאשב איתך במחשב שאשכב לידך בספה שאשחק איתך ולא תמיד יש לי זמן והלב כואב ובוכה לו אבל למרות הכל ואף על פי יודעת אני שאנחנו חזקים אנחנו לא בוכים ולא מתבכיינים ומשתדלים תמיד לחייך ולצחוק כי רק בדרך הזו יבוא האור

שיו איזו צמרמורת ../images/Emo23.gif

השירשור מרגש!! ואם כבר עוסקים בסליחות: סליחה הכי גדולה שלי השנה היא לאמא שלי, שספגה את מצבי הרוח שלי עקב הרגשת בדידות מעיקה. תודה לחברים שלי שסבלו את הקיטורים שלי על שנמאס לי מהלבד. סליחה מאיש אחד על שהרמתי ידיים, שלא היו בי יותר כוחות נפשיים להתמודד מולו,אז פשוט החלטתי ללכת ממנו (וזה לא בן זוג) והתודה הגדולה שלי לחברים שהפכו למשפחה ונתנו לי כתף חמה וחיבוק תומך. דרכם נתנו לי ללמוד מי אני, מה אני ושאני אף פעם לא לבד. תודה לכל אילה שהביאו לי אור לחיים גם אם לא נשארו בהם. שתהיה שנה ברוכה ומוארת, מלאה בדברים טובים ומופלאים, בהרפתקאות חדשות, אנשים חדשים, חוויות חדשות. שנה טובה לכולם

snow white 7

New member
אני יודעת שזה המנהג

וגם זו תקופת הסליחות לפי מנהגי היהדות וכו'... אני מאוד מעריכה את הסליחות שכולם כתבו פה, אבל לדעתי חשוב מאוד לבקש סליחה ממי שצריך כל השנה ולא רק בחודש מסויים בשנה... שוב, אני לא באה לפגוע, רק העליתי מחשבה שעברה אצלי.

גם במהלך השנה ../images/Emo13.gif

גם במהלך השנה אני יודעת לבקש סליחה כשאינ טועה, לא מחכה להזדמנויות מיוחדת. לצערי למדתי כבר שהחיים מלאים הפתעות ולא תמיד אנחנו מספיקים להגיד את מה שאנחנו רוצים לפני שמישהו עובר למימד אחר

כתבת יפה.

אכן הסליחה היא הנכונות והאומץ הפנימי לתקן את מה שעשינו בעבר ולומר אותה מתוך כוונה אמיתית ולא כאמירה סתמית שאין לה ערך. המצחיק הוא שהסליחה אמורה להיות יום ביומו- ואולי טוב שיש יום מרוכז שמזכיר לכולם להביע אותה כחשבון נפש. אדם שלא יודע לבקש סליחה מראה על זלזול, מבטא את המידות השליליות של העקשנות הטמונה בו,חוסר הוותרנות והנכונות כרצון להסכים, להפנים ולהשלים.

למעלה