"סליחות" חודש אלול.. (bdil veyaavor),,,,

kabulkabul

New member
"סליחות" חודש אלול.. (bdil veyaavor),,,,

אנחנו בשבוע השני של סליחות חודש אלול. ישנו "מחזור לראש השנה" ((סידור מיוחד)) שכולל את כל הסליחות. הרבה מהסליחות הן בארמית וקשה לי להקליד את זה כאן - כי קשה להגיד את זה בלי ניקוד. הבה נסתפק ב"פזמון" של הסליחות הללו - בסוף כל שורה צריך לומר " בדיל ויעבור bdil veyaavor - בסך הכל צריך להגיד כמה עשרות פעמים את המילים " בדיל ויעבור " במשך כל השבוע הזה - כאשר בשבוע הקודם התמקדנו במילה " עוננו " onenu " שכמובן אפשר להמשיך ולומר גם אותה הרבה פעמים. אני אגיד את פסוקי הסליחות שכתובות בארמית מהסידור שיש לי כאן..... ואתם תענו ב" בדיל ויעבור " כאילו אתם נמצאים כאן לידי. וכך זאת תהיה מצווה משותפת ((ואני מקווה היום לנסוע לירושלים על מנת לומר את זה גם קרוב לכותל )). אוקיי??? bdil veyaavor

daniel chn

New member
מה זה הקשקוש הזה? ...

יש אנשים מאוד משועממים..ומנסים למשוך תשומת לב ...בסגנון "קשקשנא" וואו......זה מזכיר לי את התוכנית "קישקשתא" ... מעניין אם יש דמיון בין המקשקש הזה ובין ההוא מהתוכנית טלויזיה

kabulkabul

New member
אין קשר...

אני מעדיפה שתראה את הפעילות שלי כמו "ניצוח על מקהלה". ... או "ניצוח על תזמורת"....רק שמדובר ב"סליחות" - ואני עושה את זה על מנת להפחית מכוחה של "כת השטן" שמתחמנת כל הזמן נגדנו... בדרך של "שחיטת בעלי חיים" וביצוע מעשי פשע מגוונים בסגנון "קורבן אדם". המחשבה על החילונים שחושבים ש"הדתיים כבר מתפללים בשביל כולם" ממש מצמררת אותי - כי יש הבדל עצום בינינו לבינם ואנחנו החילונים צריכים להתפלל בעד עצמנו. כיוון שאני חוששת שאין סידור תפילה זמין - בעניני תפילות לקראת ראש השנה - קיצרתי את התפילה לפזמון בלבד...ובינתיים כאשר הרכבתי משקפיים ראיתי שבעצם כתוב bdil vayaavor כפזמון ולא מה שכתבתי לפני יומיים. אז כולם מוזמנים שוב לשיר את הפזמון "בדיל ויעבור"... ואני מוסיפה כמה פסוקים מתוך "סליחות". "אלוהינו ואלוהי אבותינו = אל תעש עימנו כלה = תאחז ידך במשפט= בבוא תוכחה נגדך= שמנו מספרך אל תמח= גשתך לחקור מוסר= רחמיך יקדמו רוגזיך= דלות מעשים בשורך= קרב צדק מאיליך= הורנו= בזעקנו לך = צו ישועתנו במפגיע= ותשיב שבות אוהלי תם= פתחיו ראנ כי שממו= זכור נאמעדות לא תשכח מפי זרעו= חותם תעודה תתיר= סודך שים בלימודיך= טבור אגן הסהר= נא אל יחסר המזג= יה = דע את ישראל אשר ידעוך= מגר את הגויים אשר לא ידעוך= כי תשיב לבצרון=לכודים אסירי התקווה. (נו..יותר טוב??)

daniel chn

New member
בבקשה ממך - אל תתפללי עבורי...

האמת...ניסיתי להתאפק..אך החלטתי בכל זאת ליישר קו עם הגברת הנחמדה הזו ואני מדגיש מראש שאין דבר נגד הדתיים...אבל שישאירו את דעתם לעצמם ללא ה"כפייה". ראשית כל..לפי דברייך...את כנראה מבולבלת... ובעיקר מסתתרת בקובייה הקטנה שלך..וחבל הכל מגיע מתוך מצוקה אישית. ואולי נפשית...וחיפוש אחר סיבות למצוקה...אבל מזה לא יצמח דבר.. כאשר הפתרון הנכון הוא "להאמין בעצמך..ביכולות שלך"....ולא ליאחז בסיפורים ומעשיות שאין להם בסיס. לכל אדם יש את היכולות והפוטנציאל העצמי...להגיע כמעט לכל דבר...השמיים הם הגבול! האדם חייב לדעת..קודם כל - לפרנס את עצמו...ולא להיות בטלן.....ולספר סיפורים שהוא מתפלל עבורי. צאי החוצה...ראי את העולם...כל יום חדש מזמין הרפתקאות חדשות...אהבות חדשות.. תאמיני לי ...ממה שאת כותבת - לא תגיעי רחוק... תחזרי למציאות..ותתחילי להיות מעורבת בחיי היום יום האמיתיים...אני בטוח שתמצאי את מקומך. ולתרום את חלקך בפתרון הבעיות האמיתיות של החיים....ויש המון כאלה....בהצלחה

kabulkabul

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo118.gif../images/Emo118.gif../images/Emo118.gif../images/Emo118.gif

Benkok

New member
../images/Emo150.gif אזהרה ראשונה

רק לחברי פורום קבועים מותר לפרסם פוסטים הזויים. בפעם הבאה שתפרסמי כאן פוסט שהוא אחד מהשניים: א.מיסיונרי (ולא חשוב לאיזו דת הוא מכוון) ב.מעלה קונספירציות מפגרות שלא קשורות לכלום הפוסט שלך יימחק בשלב ראשון, ובשלב השני תיחסמי מהפורום. השלב השלישי כבר תהיה סקילה פומבית ברחבה של הMBK. אם יש לך משהו לתרום לחברי הפורום בנוגע לחיים באסיה - תפאדל, אם אין לך - קישטה. הסיבה הרישמית, אם נחוצה לך אחת, היא "חוסר רלוונטיות לנושא ואופי הפורום" שבת שלום.

למעלה