סליחות...

• פותח הנושא vTvT
  • פורסם בתאריך

vTvT

New member
סליחות...

שלום.. אני בסיטואציה שאני לא יודעת מה לעשות בה רציתי לבקש עיצה.. יום כיפור מתקרב צריכים לבקש סליחה מכולם, יש בן אדם שפגעתי בו לפני הרבה אנשים, אני צריכה לבקש ממנו סליחה אבל.. זה בן אדם שלא הייתי פוגעת בו לפני כולם לולא איך שהוא היה מתנהג אלי, הוא מטריד אותי מינית אמנם כשפגעתי בו לפני כולם זה היה ללא קשר לכך אבל זה היה איכשהו כתוצאה, פעם אחת כתוצאה דיי ישירה ופעם אחרת סתם כי יש לי עליו הרבה כעס.. עכשיו אין לי בעיה לבקש ממנו סליחה רק שאני חוששת שזה ירגיש לו כאילו אני סולחת לו על כל מה שהוא עושה (ולא רק על הפגיעות הספציפיות האלה) והוא ירגיש יותר נוח לעשות את זה ואולי אפילו יחשוב שאני רוצה את זה או משהו כזה.. מה צריך לעשות?

א77

New member
שאלה קשה

בכל בקשת סליחה מכל סוג שהוא, יש הסתייגות ובצדק כשהמבקש יהיה מפסידן ע"י בקשת הסליחה. בקשת סליחה היא כשא' פגע בב' והוא רוצה להתפייס כדי שהחיים ישובו למסלולם כמו קודם החטא/הפגיעה. אם בבקשת הסליחה תגרמי לאותו אדם להסיק מסקנות לא רצויות הרי יצא שכר בהפסד. אמנם עדיף למצוא פתרון, וכבר למדנו שחכם עדיף מנביא... אבל את הפתרון יוכל למצוא החכם המכיר בעצמו את התמונה בכללה. ובכל זאת חשבתי לעצמי: לפי טיב הקשר. אוליי לדאוג שמאן דהו שלישי המוכר ומקובל על שני הצדדים, יספר לבחור כביכול מבלי שאת תדעי, שהוא שמע ממך צער על שאינך יכולה לבקש סליחה לפני יום הכיפורים. את תדאגי לכך שדברים אלו יגיעו לאותו בחור, ותדאגי שיועבר אליו בצורה כאילו אינך יודעת שהם הגיעו אליו. בתקוה שהוא יבין שלא בא לך לדבר אתו בשל הטרדותיו וכו'. כך שבליבו הוא יבין לרגשות מצפונך. ובלבו יסלח וימחל על אותו פרט שפגעת בו.

vTvT

New member
תודה על התגובה אך..

ההסתיגות שלי מבקשת הסליחה היא לא כי אני ארגיש שיצאתי מפסידנית או הורדתי מהכבוד שלי בזה שאני מבקשת סליחה אלא שוב כדי שלא יסיק מסקנות לא רצויות. בקשר לעצה שלך אכן עצה חכמה אך במקרה שלי לא אוכל להשתמש בה כיון שאין בין אדם שלישי שמכיר את שנינו שאני יכולה לספר לו שהוא מטריד אותי..

א77

New member
אני במקומך

בכל מחיר לא הייתי עושה כל פעולה שיש בה חשש שההוא יחשוב כדברייך. וזה בשלב ראשון, אך החלטי. לא מבקש סליחה אף לא ערב כיפור, אם יש חשש למחשבות נלוזות אלו שהזכרת. בשלב שני, והיה אם תימצא דרך כלשהי שיבין מבלי לחשוש שיחשוב שאת פנויה עבור הטרדותיו, או אז תנהגי באותה דרך. אבל. זו דעתי האישית, לא בתור פוסק.

vTvT

New member
תודה..

בינתיים זה מה שחשבתי לעשות.. לא היה לי בכלל צד לבקש סליחה בהתחלה.. רק שאח"כ חשבתי שאולי אני לא צריכה לעשות את החשבונות האלה ולהשאיר אותם בידי שמים ולעשות את מה שמוטל עלי בבן אדם לחברו.. אבל אני לא בטוחה בזה ואני לא רוצה לקחת סיכון כי הוא מידי גדול..

א77

New member
עצם זה שכתבת

עצם זה שכתבת: אני לא צריכה לעשות את החשבונות האלה ולהשאיר אותם בידי שמים ולעשות את מה שמוטל עלי בבן אדם לחברו.. מוכיח כי את משאירה מקום לדין שמים, כי קשה לסלוח. כל המחשבה על סליחה מצידך היא רק כדי לעשות המוטל עליך. אף אני איני מלאך. אף אני לא יכול לסלוח לאדם שאומר אשוב ואתנצל בפניו ואחטא כלפיו עוד. [אל חשש, לא מישהו מהקשר הוירטואלי באינטרנט]. איני חושב שעלי לבקש סליחה נגד תחושות לבי. ואוליי ע"י בקשת הסליחה אפעל ואסייע לפרטנר בתעלוליו ומזימותיו הזדוניות. עבירות שבין אדם לחבירו מקיפות כאלו שאפשר להתפייס ולהגיע למחיקה טוטאלית של הרושם הלא טוב שנוצר עקב חטאו של האדם כלפי זולתו. לא כשזה לא ניתן למחיקה טוטאלית מחמת כל סיבה שלא תהיה. ושלא תביני ממני שלא רצוי להגיע לסליחה. אדרבה ואדרבה. אבל לא סליחה כזו שמשלבים שני הצדדים אצבע קטנה של כל אחד יחד ואומרים 'שולם שולם לעולם ברוגז ברוגז אף פעם'... אנחנו גדולים וכשמתפייסים יש לשלב שתי לבבות של שני הצדדים, ולא רק אצבעות. אם זה מציאותי אז אדרבה, ואם לא, אז ה' הטוב יכפר ובא לציון גואל. גמר חתימה טובה.

אוי סליחה, קונפליקט עצבני...

שלום לך! א.את צריכה לדעת שסליחה זה לא אמירה של סליחה. זה גם הכונה שאני מבקשת על דברים שעשיתי,וכמובן שצריך לסלוח גם לאדם שעשה לי רע!!! אפילו שלא מבקש סליחה בפועל, ובמקרה שלך,את אומרת שאם תבקשי סליחה יבין שאת סולחת לו על מה שעשה,(וכך צריך להיות) לדעתי את צריכה לבקש את הסליחה על הפגיע האישית שפגעת בו, ושאת סולחת לו על הכל...אבל אם את יכולה להדגיש לו במפורש שסליחתך לא פותחת לו פתח לחזרה למעשיו,כמובן רק אם את יכולה להגיד לו את זה. סתם כך טוב תמיד לדגול בשיטה של פניה ישירה ולעמיד דברים על פני השולחן...בהצלחה.

תשמרי מרחק ממנו

ואל תבקשי ממנו סליחה! גם אם הוא יבקש ממך סליחה תנתקי לו את הטלפון בפרצוף.

למעלה