סליחות

מיכל@בר

New member
סליחות

משהו ממשפחת רגשי האשם יש בתחושה הזו שלא הספקנו לבקש סליחה על המון דברים ממי שלא איתנו כבר... ככה, משיחות עם אנשים שחוו אובדן. ואני חושבת לעצמי, כמה הייתי רוצה לבקש סליחה מאבא שלי, מאמא שלי, מיורם שלי. סליחה על זה שהתנהגתי כך ולא כך, שכעסתי, שצעקתי, שחשבתי רק על עצמי, שלא נתתי, שנתתי יותר מידי, שלא צלצלתי, שלא הייתי שם.. ולכולם אני סלחתי. רק לעצמי לא. על המון דברים. מחמירה עם עצמי כמו שלא מחמירה עם אף אחד אחר. לא עושה שום הנחות. מדביקה אותי לקיר ומנסה לברר עד תום למה ואיך אפשר היה.. מקשות עלי עובדות שהיו. שלא ניתן לשנות אותן. לא יודעת לפטור את עצמי ולומר: אז מה? זו היית את אז... לא הבנת בדיוק... וקשה להתווכח עם עובדות, יותר קשה להתווכח עם תחושות, ועוד יותר קשה לדעת לסלוח לעצמך...

../images/Emo23.gif../images/Emo24.gifועוד המון...

כל כך כמו... כך כך דומה... כל כך קשה... רק לעצמנו לא יודעות לסלוח המון חיבוקים

amore

New member
למיכלוש../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

גריני

New member
סליחה עצמית

היא באמת אחד הדברים הקשים ביותר שכולנו צריכים ללמוד. מתחברת לכל רגשות האשם שלך, כל שאלות ה"למה" שנשארות פתוחות, וכמובן ההלקאה העצמית - על כל גווניה. לוא רק יכולתי לפרוש לך את פילוסופיית החיים שלי... ייתכן שהיית מוצאת שם נקודות משען, אבל, נדמה לי שזה לא המקום המתאים. לכן אומר רק: את בן-אדם אחרי הכל... כמו כולנו! עם ימים טובים יותר ואחרים טובים פחות, עם החלטות נכונות לפעמים - ושגויות בפעמים אחרות. עם צחוק ובכי וכעס ותרעומת וקבלה ואי-קבלה ועוד ועוד - והכל נכון והכל חלק מהדבר הענק הזה שנקרא חיים. וסליחה עצמית היא חלק חשוב של קבלה עצמית - לדעת שזהו - זו אני - לטוב ולרע. ואיש מאתנו איננו מושלם, וכנראה גם לא נועד להיות מושלם - מלכתחילה. ערב נעים לך, אני.

מיכל, ../images/Emo14.gif

סליחה, בראי הזמן, אפשר לבקש. להחמיר טוב אך במידה, להחמיר מדי זו אבדה. את נתת, צלצלת, היית שם, סלחת, אהבת, בדיוק כמו שיכולת באותו הרגע. עשית את הכי טוב שיכולת וזה היה המון. המראה מתעתעת בנו ולא תמיד עוזרת לראות את המציאות. אכן יש עובדות אבל תני להן פרוש שתוכלי להמשיך הלאה. ואם אסלח לך, ואגיד לך שאת אחד האנשים היותר מדהימים שדיברתי איתם וכל כך נותנת (במקום שהיא יכולה ויודעת!), תסכימי לנשום עמוק? מי מאיתנו לא אמר דבר לא נכון? עשה דבר לא נכון? ומשפט לסיום: פני את ליבך מאשם, כעס, חרטה ואז, יהיה שם מקום לאהבה. עם אהבה תבוא גם הסליחה.

מיכל@בר

New member
תודה, אוזן רגישה ויקרה, על הדברים

שכתבת, יש בהם הרבה חום ואהבה, ושוב, ביום אחד אדע להפנות אותם גם אל עצמי... ושיקחו את מקום האשם הזה.. תודה יקרה לי..

איך לפעמים..

נדמה לך שאת ממציאה משהו.ורק את. רק אצלך זה ככה. לקחת בעלות על הלקאה עצמית. תגידי.. אם זו צרת רבים זו חצי נחמה? אני ביום כיפור בקשתי סליחה מעצמי. כן. שלא השכלתי לסלוח לי. שלא נתתי לי לנשום. שתמיד חיפשתי איפה אני לא בסדר. שהוצאתי לי הכי הרבה את הנשמה. מן ירידה כזו של אסימון. לנסות להתייחס בנושא הזה אל עצמי כמו שמתייחסת לאחרים. עם סלחנות ואהבה גדולה. הרי לאחרים מרשה מה שלעצמי לא מרשה. סולחת בקלות. אמיתי. בלי לשמור טינה. ורק לי לא... פתאום הבנתי משהו. ברוח של מה שגריני אמרה. שאני לא שונה מאף אחד אחר. שיש לי כל מיני קוצים, פינות, מרכיבים שלא אוהבת ליחס לעצמי. אבל יש לי. והם שלי. וגם הם מבטאים אותי. ורק כשאת מבינה שגם זה זה את. ומסכימה לקבל את זה. ומפנימה. כשאת מקבלת את עצמך כמו שאת. את מפסיקה להיות קשוחה עם עצמך. מחנכת כזו. נותנת לעצמך קצת אוויר. אז הסליחה באה מעצמה. כן. יחד עם הקבלה. את מבינה.. שאת לא מלאך. שאת בסך הכל.. בן אדם.
שלך באהבה אחת מהצד.

נ.תהילה

New member
אכן, זו צרת רבים...

רק ש-לי, ה"הארה" הזו, ההבנה וההפנמה שאני מי שאני, ואני צריכה לקבל את עצמי, עדין לא הגיעה אלי. וואי וואי וואי כמה ביקורת עצמית יש לי
. אולי זה בא עם הגיל? ההבנה הזו שכבר יש לך ולאחרים... ומן הסתם הרבה עבודה קשה. אך אני כ"כ עסוקה עם עבודות קשות של בי"ס (עזבו, סתם רחמים עצמיים...), שאני לא מוצאת את הזמן לעבוד קצת על עצמי. ועל דבר אחר שכתבת: עד שהגעתי לפורום שלנו, באמת היה נדמה לי שאני המצאתי את הכל. שאיך שאני מרגישה - זה ככה אצלי ורק אצלי. ואז ראיתי שהכל כ"כ דומה אצלנו- ה"שכולים". לפעמים אני קוראת פה תאורים של אנשים על מה שעובר עליהם, וחושבת שהם מתארים אותי. שהם מדברים בדיוק על מה חשבתי לעצמי אתמול... וחוץ מזה - הכל טוב. פשוט טוב
!!! הרבה זמן שלא הרגשתי שהחיים מחייכים אלי ככה. בחיי
כבר כמעט ושכחתי את ההרגשה הזו
. וטוב שלא כך קרה
. ואם אני יותר מדי אופטימית, שמחה וצוהלת, אני מתנצלת מראש. תזכרו שהשעה כבר די מאוחרת...
לכולכם

תהילה חמודה

נפלא שאת אופטימית שמחה וצוהלת, זה מזכיר לי תמיד שיש בשביל מה להמשיך. שמחת החיים שלך תמיד מחלחלת אלי ואני מודה לך על כך. ואל תתנצלי ! את שומעת חמודה, אל תתנצלי על השמחה האופטימיות והצהלה - הם שלך, הם את ! ואת נהדרת !

מיכל@בר

New member
אחת וגריני, שמדברות על קבלה, על

הבנה, הפנמה, שמאירות את הדרך. כמו פנסים אתן. ואני בטוחה שאדע לסלוח לעצמי. ביום אחד זה יקרה. אולי בכיפור הבא... תודה לשתיכן

למעלה