סלייסר ועגבניות

רגעי

New member
סלייסר ועגבניות

שלום

יש ברשותי master slicer
כשאני מכין משהו עם עגבניות העגבניות נמעכות מעט
האם יש סלייסר שעושה עבודה טובה יותר?
 

TCHM

New member
הסלייסרים למיניהם אינם מיועדים לחיתוך עגבניות...

למרות שהם מדגימים כאילו חיתוך לקוביות הדבר לא אפשרי
בשל מבנה העגבניה - תוכן רך ומעטפת וקליפה קשה, בטח
לא בעגבניות שמגדלים היום שהקליפה קשה.
כל לחיצה מפרקת את העגבניה מי פחות ומי יותר לכן חיתוך
עגבניות לקוביות יש לעשות רק בעזרת סכין חדה וגם אז הפנים
מתפרק וזולג.

עגבניות מרוקנות מהתוכן הנוזלי (גרעינים ורקמה רכה)ניתן
לחתוך בסלייסר.
יש מכשירים שמיועדים לתעשיה ולמטבחים מוסדיים שבהם
נעשה החיתוך לא בלחיצה אלא בעזרת סכינים שתי וערב,
אלו לא מיועדים למטבח ביתי.
 
אני חותכת את העגבניה לרבעים ואז משתמשת בסלייסר

אני אישית משתמשת בסלייסר של פרוגרסיב וממש מבסוטית. אפילו לקחתי את זה איתי לניו יורק
 

lseugy

New member
צריך לדעת איך עובדים עם סלייסר. זה לא מיקסר ולא מעבד מזון.

גם אם הוא נראה כמעבד מזון.
יש כאלה שמכניסים את הפרודוקטים ומסובבים ומסובבים ומסובבים. בסוף יוצא משהו די מגעיל (סליחה). רק שלא זו הדרך.
זה סכין. רק שכמו שיש פלייר ויש פלייר פטנט, יש גם סכין ויש סכין פטנט. זה סכין פטנט.
הנכון הוא לחתוך בסכין רגיל את הפרודוקטים לפני שמכניסים לסלייסר.
אני מכין סלט ככה (כשאני רוצה סלט זריז שהבנות שלי לא אוהבות):
חותך בצל סגול קטן לרבעים.
2-3 סיבובי סלייסר קדימה ו אחד או שניים לאחור.
עוד 2-3 סיבובים קדימה ו- 1-2 לאחור.
לפעמים עוד מחזור כזה.
מכניס 2 מלפפונים לא גדולים, חתוכים כל אחד ל-4 קטעים.
שוב שני מחזורים של 2-3 סיבובים קדימה ו- 1-2 לאחור.
עכשיו 2 עגבניות לא גדולות מחולקות לרבעים ושוב אותו פטנט.
אם הסלט גס מדי לטעמך - עוד מחזור או 2 של הפטנט.
זה מה שאני עושה.
אבל זה רק אני.....
 

רגעי

New member
תודה על התשובה המפורטת

כשאתה מתכוון לחתוך לרבעים, אתה מתכוון לגובה של הירק?
 

lseugy

New member
יש תמונה

בתמונה - חתוך לשניים.
אני חותך ל-4.
אם הוא גדול או ארוך - ל-5.

 

yair_bar

New member
מנהל
אני חושב שהיא שאלה על העגבניות

כי לגביהן השתמשת במונח רבעים
 

lseugy

New member
ובהנחה שאתה צודק, גם לזה יש תמונה.

חשבתי שברור אופן חיתוך העגבניה כי היא שאלה על גובה. וההבדל בממדים הוא במלפפון. עגבניה היא עגולה.
אבל בכל מקום בו יש חילוקי דעות אני תמיד מניח שהסברתי לא מספיק ברור. לכן עוד תמונה הממחישה את אופן החיתןך בעגבניה. אם היא גדולה - אז לשמיניות: כל רבע חותכים לשניים.
אגב, האם מלפפון הוא יותר ירוק או יותר ארוך?
גלגלו למטה ותדעו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
הוא יותר ירוק.
ארוך הוא רק באורך. ירוק הוא גם באורך וגם ברוחב.

 
למעלה