סליקת כרטיסי אשראי

binX

New member
סליקת כרטיסי אשראי

יש לי עסק קטן (עוסק פטור), אין לי חשבון בנק משלי ואני גם לא רוצה לפתוח כזה. עד עכשיו קיבלתי תשלום עבור המוצרים שאני מוכר במזומן או בש´יק שאותו העברתי לחברה שלי (באופן חוקי). הבעיה היא שמידי פעם לקוחות רוצים לשלם בכרטיסי אשראי כשבררתי בכספיט ובחברות אשראי אחרות הבנתי שהמכשיר עולה החל מ-44 ש"ח +מע"מ ורכישה של המכשיר דרך חברות אשראי קצת יותר גבוה.., ושעבור כל סליקה אני צריך לשלם עמלה. מלבד זאת נאמר לי שאני צריך להתחייב לשנה/חצי שנה לפחות. הענין הוא שהביקוש לסליקות בעסק שלי הוא לא גבוה ככה שלא משתלם לי לרכוש את המכשיר (למרות העובדה שיחסית זה זול, עבורי ההפסד גדול מהרווח). מה גם שאני לא בטוח שהעסק שלי יחזיק שנה במצב של היום.. גם ככה העסק צולע.. ולכן התחייבות של שנה גם לא מתאימה לי. הבנתי שיש גם מכשירים ידניים, אבל לא יודע אם יש תשלום ראשון חד פעמי וכמו כן תשלום חודשי או שהגבייה שלהם היא עבור כל סליקה בלבד. האם יש למישהו פיתרון טוב בשבילי נוכח הנסיבות איך כן לאפשר קנייה באשראי אבל לא להפסיד מזה?אולי קיימות חברות שסולקות בשבילי על פי חוזה שלי איתם, באופן טלפוני או משהו? ואגב האם אפשר שהכסף מסליקת הכרטיסים יעבור לחשבון של חברה שלי ישירות על אף פי שזה העסק הפטור שלי? תודה

oh yes

New member
עמלה תשלם בכל מקרה

גם מי שיתן לך השרות יגבה ממך קודם כל את העמלה שגובות ממנו חברות האשראי ואחר כך את הקופון שלו. עשה הסכם עם חברות האשראי וקח מהן רק "מגהץ" (אתה יכול גם בלי - תשתמש בעיפרון או בנייר קופי כדי ל"הטביע" את הכרטיס). הוסף 2.5% למחירים שלך ותן הנחת מזומן למי שאינם משלמים בכ"א. אסור לך לחייב את הלקוחות שלך בעמלת חברת האשראי, אבל מותר לך לתת הנחה למי שאתה רוצה.

binX

New member
למה 2.5%? זה גובה העמלה שלהם?

חשבתי שעל כל "גיהוץ" יש תשלום קבוע בלי קשר לסכום המכירה שלי.. ואם זה באמת ככה, ואני אאלץ לשלם מספר שקלים עבור כל גיהוץ אז אני מוכן לספוג את זה רק בשביל לאפשר ללקוחות שלי קנייה באשראי (אני אגביל את זה לקנייה מגובה מסויים) אם אני רוצה את שיטת הגיהוץ ללא רכישת מכשיר האם כל מה שנשאר לי לעשות זה רק לעשות הסכמים עם חברות האשראי? מי זה נותן הקופונים, לא חברות האשראי? לפי עליי לפנות תחילה? קצת התבלבלתי, כנראה אני מבין פחות ממה שחשבתי.. תודה רבה לך

nirdagan

New member
במגהץ ידני יש עמלה נוספת

עדיך מסופון נורמלי כמו כספיט. בשוברים ידניים יש עמלה עבור כל שובר שאתה מוסר לחברת האשראי מעבר לעמלת האחוזים. כמו כן מכירת המוצר באשראי במחיר הגבוה ממזומן אסור במפורש ע"י ההסכמים של חלק מחברות האשראי עם העסקים. בניגוד לדעה של אחדים, זה לא משנה איך מציגים את זה.

oh yes

New member
הבעיה זה פקדונות וכאלה

הוא עסק קטן מאוד ואם מוכן לספוג פה ושם עלויות... יעשה חשבונו בעצמו. מה שכן, מאוד מפתיע אותי שאנשים אף פעם לא פונים למקור: לחברות האשראי, למשל כמו במקרה הזה, או למע"מ ומ"ה.

web4u

New member
קצת מנסיון מר

חברות האשראי יוצרות מספר בעיות 1. הם לוקחות מה שנקרה עמלת מינימום כלומר לא משנה כמה עסקאות עשית החודש תשלם לפחות 70 ש"ח 2. חברת ישראכארט למשל משלמת עבור עסקאות בקרדיט רק לאחר 90 יום באמתלה של עסק חדש . 3. ויזה לאומי לא לוקחת עמלת מינימום והעמלות שלהם נמוכות יותר. 4. כל שובר מחייב בעוד 4 ש"ח 5. כאשר מחייבים דרך המכשירים האוטמטיים אתה חוסך את העמלה של 4 ש"ח. 6. לגבי המכשירים האוטמטים אכן כספיט הם הזולים ביותר אבל אני הייתי מאוד לא מרוצה מהשרות ועברתי לחברה שאני משלם פי 2 אבל מקבל שרות מעולה ותמיכה כמו שצריך. 7. אני גובה רק דרך ויזה ולא ישראכרט. מסתבר שכמעט לכל אחד שיש ישראכרט יש גם ויזה . 8. מברור עם כמה חברים גילתי שיש עוד לא מעט עסקים שלא מכבדים ישראכרט מאותה סיבה. 9. לגבי העמלות זה עניין של משא ומתן עם החברות תהיה קשוח. בהצלחה מקווה שעזרתי

Lvt

New member
איזה חברה אתה עובד איתה במקום

כספיט ???

למעלה