סלמון ברוטב יין לימון ועשבי תיבול

סלמון ברוטב יין לימון ועשבי תיבול

לכבוד החג ברצוני להגיש לכם מתכון שניסיתי היום (והצליח מאוד) של דג סלמון ברוטב לימון, יין לבן ועשבי תיבול. אז נתחיל
ראשית הדג: למי שלא מכיר - סלמון זה הדג הוורוד כתום שמגיע קפוא ונמצא כמעט בכל סופר - פרוס או בחתיכה גדולה. הדג מגיע נקי מקשקשים כשקונים בפרוסות. לדג הסלמון בשר עדין בעל טעם מעודן, ולכן בהכנתו צריך להזהר בטעמים ששמים העלולים להשתלט על הטעם העדין שלו. לפני הכנת הדג חשוב להפשיר אותו במקרר לילה קודם, אחרת הוא יצא יבש. אופן ההכנה: מטגנים במחבת שום וירק כלשהו כגון בצל, גזר ואפילו פטריות, בעזרת חמאה (אפשרי גם שמן זית). לאחר טיגון קצר, מוסיפים את הדג לקבלת קצת צבע משני הצדדים. לאחר מכן מוסיפים יין לבן (בדרך כלל יש אצלי כזה - שאריות מארועים שונים וכו') שעליו ייתבסס הרוטב, בכמות שתוכל לבשל את הדג. מוסיפים מיץ מלימון כף לכל דג במחבת. מוסיפים עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, עירית וכו') או מרוטב מוכן כגון פסטו. אני הוספתי גם קצת רוטב פלפלים אדום שנתן למנה קצת חיים. לאחר רתיחה של הנוזלים, להעביר לאש קטנה. בעקרון דג מופשר לא זקוק להרבה זמן בישול. איך יודעים שהוא מוכן - חופרים בעדינות פנימה עם סכין ובודקים שבשר קיבל צבע בהיר יותר (ורוד לבן יותר). חשוב לא לבשל יתר על המידה, הדג מתייבש בקלות. כמובן ניתן להכין גם במחבת גדולה עם מספר חתיכות דג. בהצלחה ובתאבון
 

B r u l e

New member
דג הסלמון

לא מגיע קפוא, אבל כן נמצא בכל סופר. דג הסלמון נולד גם לא קפוא, וניתן ואף רצוי לקנות אותו טרי.
 

kaya11

New member
99% מהמקומות שמוכרים

סלמון טרי הם מפשירים אותו לפני המכירה... הסלמון מגיע ברובו מנורבגיה ומשם הוא מגיע קפוא אז שלא ימכרו לך סלמון "טרי" כזה... עדיף כבר לקנות קפוא ולהפשיר מתי שנוח ולא לסמוך על ההפשרה של מוכרי הדגים... ועוד דבר, סלמון הוא דג מאד שמן והקפאה בוואקום ממש לא מזיקה לו. דגים לבנים כמו דניס למשל, ההקפאה הורגת...
 

kaya11

New member
אם הסלמון הוקפא

בוואקום, כמו שצריך אין ממש הבדל... אבל זה רק במקרה של הסלמון...טונה למשל תבהיר בהקפאהותהפוך יותר ורודב מאדומהודגים לבנים יהפכו מתפוררים... זו הסיבה שסלמון הוא הדג הכי נוח לסושי... אפשר להקפיא...
 

judi1

New member
ומה עם האמון?../images/Emo4.gif

נגיד אני קונה בשוק..בחנות מתמחה אליה מגיעים דגים טריים פעמיים בשבוע.. אין איזה פיקוח על העניין הזה? משהו של הרשות לצרכן שיכולה לתת "תו תקן" של טריות? איך בכלל אפשר לקדם את הנושא הזה של אמת בשיווק?
 
אין כמו חוש הריח...

לבדיקת טריות הדג. המקום הכי טוב להריח זה בבטן (במידה ודג נוקה ופתחו אותה כבר). דרך נוספת לבדוק היא לפי מצב העיניים של הדג - אם הם מבריקות אז הוא טרי יותר. עם הנסיון - לומדים להבחין. ותודה לקייה11 על ההסבר.
 

kaya11

New member
חוש הריח לא מבדיל בין דג טרי לקפוא

רק בין טרי למקולקל... וכך גם שאר האינדיקציות שהזכרת... ובמיוחד קשה להבחין בזה בסלמון שכמו שאמרת "מגיע קפוא" וכבר מפולט או פרוס...
 

B r u l e

New member
זה מעניין מה שאת אומרת

במסעדות יפניות הייתי בטוח שהדג הוא טרי... וכך גם בחנויות נוספות. בכל מקרה, הגבתי כך כי זה הצחיק אותי שהוא אמר שהדג "בא קפוא".
 

kaya11

New member
אין סלמון טרי בארץ...

ועוד סוד אני יכולה לגלות לך, שכשלמדתי בבית הספר בארצות הברית היינו מקבלים סלמון שלם טרי, מפלטים אותו, עושים לו מרינדה מייבשים ומקפיאים אותו ורק אחרי שלושה ימים משתמשים בו... כך שבסושי בארים בארצות הברית הסלמון "בא קפוא"...
 

יעלX3

New member
ועוד

יש למצוא סלמון לתנור זהו קטע מתוך פילה למרות שעדיין צריך להוציא קצת עצמות . אני נוהג לחתוך ממנו נתחים לחתוך חריץ למלא בעשבי תיבול שום... לפזר כמה גרגרי מלח גס על תבנית להניח את הסלמון עור למטה לאטום תבנית נייר אלומיניום מכסה...להכניס לתנור חחחחם 2 דק =נוצר אידוי קל להסיר כיסוי ועוד כמה דקות בתנור עד השחמה קלה . אם התנור באמת חם עדיין נשמרת העסיסיות של הבשר ונחסך שלב הטיגון שבדרך כלל אינו מחמיא לסלמון
 
למעלה