מחפש פרח להשקות
New member
סלמון ברוטב יין לימון ועשבי תיבול
לכבוד החג ברצוני להגיש לכם מתכון שניסיתי היום (והצליח מאוד) של דג סלמון ברוטב לימון, יין לבן ועשבי תיבול. אז נתחיל
ראשית הדג: למי שלא מכיר - סלמון זה הדג הוורוד כתום שמגיע קפוא ונמצא כמעט בכל סופר - פרוס או בחתיכה גדולה. הדג מגיע נקי מקשקשים כשקונים בפרוסות. לדג הסלמון בשר עדין בעל טעם מעודן, ולכן בהכנתו צריך להזהר בטעמים ששמים העלולים להשתלט על הטעם העדין שלו. לפני הכנת הדג חשוב להפשיר אותו במקרר לילה קודם, אחרת הוא יצא יבש. אופן ההכנה: מטגנים במחבת שום וירק כלשהו כגון בצל, גזר ואפילו פטריות, בעזרת חמאה (אפשרי גם שמן זית). לאחר טיגון קצר, מוסיפים את הדג לקבלת קצת צבע משני הצדדים. לאחר מכן מוסיפים יין לבן (בדרך כלל יש אצלי כזה - שאריות מארועים שונים וכו') שעליו ייתבסס הרוטב, בכמות שתוכל לבשל את הדג. מוסיפים מיץ מלימון כף לכל דג במחבת. מוסיפים עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, עירית וכו') או מרוטב מוכן כגון פסטו. אני הוספתי גם קצת רוטב פלפלים אדום שנתן למנה קצת חיים. לאחר רתיחה של הנוזלים, להעביר לאש קטנה. בעקרון דג מופשר לא זקוק להרבה זמן בישול. איך יודעים שהוא מוכן - חופרים בעדינות פנימה עם סכין ובודקים שבשר קיבל צבע בהיר יותר (ורוד לבן יותר). חשוב לא לבשל יתר על המידה, הדג מתייבש בקלות. כמובן ניתן להכין גם במחבת גדולה עם מספר חתיכות דג. בהצלחה ובתאבון
לכבוד החג ברצוני להגיש לכם מתכון שניסיתי היום (והצליח מאוד) של דג סלמון ברוטב לימון, יין לבן ועשבי תיבול. אז נתחיל