סלמון מעושן

Apoptygma

New member
סלמון מעושן

אני בבעייה... לא מזמן נחתתי בישראל (חודש) ושומו שמיים, מה רואות עיניי - כמעט בלתי אפשרי להשיג בשר או דגים טריים שלא נמכרים במצב צבירה מוצק (קפוא). הבעייה העיקרית שלי היא הסלמון - מישהו יודע איפה ניתן לקנות סלמון מעושן, איכותי, מיובא (עדיפות על סקוטי) שנמכר בהפשרה... ניסיתי את הסלמון ה"רגיל" שנמכר בסופר-מרקטים (קפוא) והוא פשוט מגעיל! אז מישהו יכול לעזור?
 

עגת

New member
סליחה על שינוי

המין, ולעניין הסלמון לסושי ובכלל - אני קונה ברמה"ש ברחוב אוסיקשין, בחנות ששמה "דגים... הם גם חותכים עבורך את הדג לפי בקשותיך. אבל אני בטוחה שבת-א יש חנויות לא פחות טובות מזאת.
 

Apoptygma

New member
חחחח

זה בסדר. רמה"ש גם כן נחשבת בתור תל אביב... עם המרחקים שאני רגיל אליהם נסיעה לירושלים נחשבת קרובה. אז איך בדיוק קוראים לחנות? מה הכתובת שלה? ומהיכן הדגים וכו'?
 

עגת

New member
אין לי כתובת מדויקת, אבל

שמה "דגם ועוד" והיא נמצאת בחלק המערבי של רח' אוסישקין, באמצעו בערך. בהצלחה
 

kaya11

New member
בתל אביב

יש את 4 דייגים ברחוב בן יהודה פינת ז'בוטינסקי. לפעמים יש לו גם אהי באיכות טובה... לפעמים אני גם נוסעת עד טיב טעם בנתניה. יש שם מבחר גם של דגים מעושנים וגם של דגים טריים ופירות ים באיכות גבוהה.
 

kaya11

New member
ודרך אגב

אהי זה טונה בהוואית.... פה כדאי לך לבקש טונה אדומה...
 

Apoptygma

New member
וואללא..

תודה על הטיפ... אבל, לא כל טונה אדומה היא SUSHI GRADE.... אז מה עושים?
 

kaya11

New member
בחנויות שהמלצתי

ברוב המקרים הטונה היא "SUSHI GRADE" למרות שלפעמים גם לשם מגגיעות טונות חומות במקום אדומות... אין שום בעייה להשתמש בטונה חומה לסושי, היא לא מקולקלת, פשוט מי שגד אותה לא טרח לנקז את הדם ישר אחרי הדיג והדם נספג בבשר והפך אותו לחום... היא פחות יפה וכדי לשפר מעט את הצבע (וגם את הטעם) אני משרה אותה ללילה בתערובת של סקי וסויה ולפעמים גם צורבת אותה מעט לפני כן (SEARING)... אגב מאיפה חזרת (ניחוש שלי קליפורניה...)? איפה למדת להכין סושי? (סתם סקרנות) לי היה מאד קשה להסתגל לדגים כאן אחרי שחזרתי... ועוד טיפ אחרון... אם אה לא מוצא טונה טובה תוותר עליה... יש מספיק סלמון והדניס המקומי פשוט נהדר בסושי כך שאפשר גם בלי טונה...
 

Apoptygma

New member
וואללא, ניחשת נכון

אפשר לשאול כיצד הגעת למסקנה? ליתר דיוק הגעתי מCALABASAS, CA תודה לכל העוזרים והממליצים. בקשר לשוק הכרמל.. יש לי הסתייגויות וטרואמות מהשוק (הסרחון וחוסר הנקיון). זה באמת בטוח לקנות שם בלי לחטוף סלמונלה?
 

kaya11

New member
למדתי בלוס אנג'לס...

וזה המקום היחיד בו טונה אדומה נקראת אהי טונה... בלי בעצם לדעת שהם אומרים "טונה טונה"... בקשר לשוק... אני לא יודעת, אני לא קונה שם דגים. ארבע דייגים בבן יהודה נמצא יותר קרוב אלי ויותר נגיש לי וזו חנות טובה עם מוצרים באיכות גבוהה שאני סומכת עליה וכך גם מחלקת הדגים בטיב טעם בנתניה. אבל לא אמורה להיות בעייה בכל מקרה.
 

avat

New member
סלומון מעושן נפלא וגם טונה...

בשוק הכרמל, ברחוב ההמשך ל"רמב"ם" אחרי שחוצה את הכרמל, בצמוד למכולת הסינית (נדמה לי מזרח מערב שמה) יש חנות קטנה של שני אחים הונגרים עם סלמון וטונה מטריפים. וגם אחרים. הם דתיים אז כך את זה בחשבון ביום ו'. בהצלחה
 
למעלה