סלמון

סלמון


שלום
הכנתי שוב את הסלמון ברוטב אסיאטי. מצורפות תמונות:
דג: סלמון טרי (2.5 ק"ג) פרוס לרצועות של מנה.
מרינדה: 3 כפות חרדל דיז'ון, 4 כפות רוטב סויה, ו-7 כפות שמן זית. לטרוף היטב.
מניחים את הדג עם הצד של העור למטה בתבנית.
מורחים את המרינדה על הדג עם כף, שיכסה טוב למשך כשעתיים.
מטכנים את הרצועות דג עם הצד בלי העור קודם, לקבלת צבע (יפה להגשה),
ואח"כ הופעים עם הצד של העור למטה. זמן הטיגון תלוי בגודל הנתח, בס"כ
5-7 דקות כאשר לצד של העור דרוש יותר זמן, בסיר מכוסה.
רוטב:
מיץ סחוט טרי מ-3 לימונים (בינוניים) וחבילת חמאה 1.
מחממים את המיץ וממיסים בו את החמאה, מבשלים עוד דקה שתיים ומוזגים בנדיבות על הדג.
בתיאבון.
יוצא מעדן. ממליץ בחום לכל חובבי הדגים והסלמון בפרט.
מתאים לימות הקיץ: קל ולא מכביד על הקיבה.

שבת שלום וסופ"ש נעים






 
למעלה