סלסה בניו יורק ובסאן פרנסיסקו?

TaMaR242

New member
סלסה בניו יורק ובסאן פרנסיסקו?

היי כולם! יש לי ערב אחד בשתי הערים הנ"ל להקדיש לערב סלסה איכותי! ואני מתלבטת לאיזה מועדון סלסה ללכת... האם מכירים משהו מומלץ? חשוב שיהיה לצעירים (אני בת 21), עם אווירה טובה (לא יותר מדי פוזה וכאלה....), ועדיף גם שיעור לפני המסיבה... (ובאזור שהוא בטוח להגיע אליו בלילה...) אגב, הבנתי שבניו יורק הקצב שונה לגמרי, איך הוא הולך, מישהו יודע? תודות! :)

TheWonderGirl

New member
ניו יורק

רקדתי שם סלסה. בתחילה על ההאדסון ריבר ושם שני רקדנים המליצו לי על מסעדה צרפתית בשם "לה בלה" מה שהו בסגנון הזה. צריך לבדוק את זה ברשת. לגבי הקצב , רוקדים על ה2. כלומר מתחילה את הספירה ב2. זה קצת אופ ביט כי רוקדים גם על ה4 וה8.... (1) 234 (5) 678

Eyal Ezra

New member
תיקון !

"TaMaR242" ו: "TheWonderGirl" שלום, ברשותכן, כמה תיקונים: הקצב בסגנון ה- NY אינו שונה. כן רוקדים על ה- 1. כן סופרים על ה- 1. זה לא קצת Off Bit ואפילו בכלל לא. אין קשר לריקוד על ה- 4 ועל ה- 8 (אין אף ריקוד כזה). שימו לב שרבים מקוראי וחברי הפורום כאן מסתמכים על תשובותיכם כמקור מהימן, על כן הקפידו שלא לענות באופן בלתי מקצועי בנושא. מקובל ומומלץ לתרום מידיעותכם ואף יבורכו כמותכן, אבל - יש להקפיד ולציין כי אינכן שולטות בחומר בצורה המבטיחה תשובה מקצועית. מפאת היותי מכבד פורום זה ואת מנהליו, לא אעלה קישור ישיר ל"פורום האחר" שבו כבר מופיעות תשובות והסברים בנושא. עם זאת, תוכלו לפנות אלי בכל זאת לפרטי ושם אמסור לכן את כתובת ה"פורום האחר" בו תוכלו לקבל בכל זאת מידע רב על הנושא, לשאול שאלות ולקבל הנחייה מקצועית. בתודה מראש, וסליחה על ה"התפרצות" !

Eyal Ezra

New member
הסבר קצר על הסגנון

סגנון ה- NY מנוגן בקצב Allegro ויותר, בדומה למרבית שירי ה"סלסה". סופרים את הריקוד החל מהביט הראשון כדי שיוכלו הרקדן/נגן/זמר/מאזין להסתנכרן ביניהם. רוקדים את הריקוד החל מהביט הראשון אך מדגישים אותו ריקודית על הביט השני על ידי "שבירת" (הרחבת) התנועה בצעד השני עבור הביט השני. לכן יש לאמר NY Break On 2 ולא כפי שרבים נוהגים לאמר וטועים NY On 2 (ומי שאומר או מתבטא כך, אין לא מושג ולא מבין על מה הוא מדבר). כל צעדי הריקוד (כולל הרביעי והשמיני) נעשים על ביטים מלאים (On Bits) כך שאין קשר בכלל לעניין ה- Off Bits. ושוב, אלו המעוניינים לקבל חומר זה המוסבר באופן מקצועי ומקיף, יכולים לפנות אלי בפרטי ואמסור להם את כתובתו של ה"פורום אחר" על מנת שלא פלפגוע בפופלאריות של פורום זה.

Eyal Ezra

New member
טעות בהגייה

שורה שישית: "..אין לא מושג ולא מבין על מה הוא מדבר..". רשמתי "לא" במקום "לו". שורה עשירית (אחרונה): "...על מנת שלא פלפגוע בפופלאריות...". רשמתי "פלפגוע" במקום "לפגוע". סליחה על טעויות ההגייה !

roy3171

New member
לא מדויק

אמנם לא רקדתי בעצמי בניו-יורק, אבל אני מכיר מספיק שרקדו ולמדו שם. רוקדים כמו אצלנו, 123 567, אבל מתחילים את הצעד בנקודה שונה, כך שהצעד הקיצוני (Breaking) הוא על ה-2 וה-6. למעשה, הצעד שמקביל ל-1 בסגנון LA, שבו הגבר הולך קדימה והבחורה אחורה, מתבצע על ה-6.

למעלה