סלקציה במועדונים.

סלקציה במועדונים.

בוקר טוב חברי הפורום הנכבדים וחג פורים שמח. ברצוני לספר לכם על מקרה מצער שהוא חלק אינטגרלי מתופעה מוכרת ואף עצובה שנטמעה בשנים האחרונות בקרב מקומות הבילוי השונים בארץ. התופעה שעליה אני מדבר היא הסלקציה במועדונים. אתמול,ערב יום שישי,אני וחמשת חבריי נוסעים שמחים ומחופשים למסיבה במועדון "הלכת" שממוקם בכפר ויתקין. לאחר המתנה ארוכה לתורנו להיכנס ומחכים שהיחצ"ן ששמו כרגע עדיין לא הותר לפרסום,יסב את תשומת ליבו אלינו,הגיע שעתנו להיכנס. אותו יחצ"ן שאל:"כמה אנשים אתם"? וענינו לו:"שישה" ואז הוא התחיל להכניס ארבעה מחבריי כאשר הגיעה שעתי ושעת חברי להיכנס הוא עצר את הכניסה ואמר שאנחנו יותר מידי אנשים ואין אפשרות להיכנס. כמובן שאחרי הסיבה "המוצדקת" הזו,אותו יחצ"ן דאג להכניס את חבריו הקרובים,את כל משפחתו,ידידותיו וכ"ו. כמובן שתחושת ההשפלה והאכזבה באותו רגע גרמו לי ולחברי לחזור בבושת פנים למכונית ולהחליף תוכניות. אך בדרך חזרה אני וחברי העלנו סוגייה חשובה: האם הסלקציה במועדונים היא סוג של אלימות וגזענות שאף לחלקנו מזכירה קצת תקופה נוראה שבה נספו שישה מיליון יהודים או שמא בעל המועדון שכביכול זהו מקומו הפרטי רשאי להתנהג כך כראות עיניו ולהחליט על מי מבאי המועדון יכנס וזאת ע"פ קריטריונים של גיל,גזע,מין,עדה וכ"ו? ובכן התשובה לכךחלוקה שכן יש את הצד המשפטי שכרגע לא ברור לצד מי הוא נזקף אך יש את הצד המוסרי שברור שהוא נזקף לטובתנו. בכל מקרה אנחנו מתכוונים ללכת עם הסיפור הזה עד הסוף ולפנות לצוות של אמנון לוי לבדיקת התופעה הזו.

למעלה