סלק וחצילים קלויים עם גבינה בולגרית

marx04

New member
סלק וחצילים קלויים עם גבינה בולגרית

שלום לכולם,

במהלך שבועות הכנתי מנה צמחונית קלה, מתאימה לכל ארוחה - בוקר, צהריים וערב - סלק וחצילים קלויים בתנור עם גבינה מלוחה.
קלפתי סלק וחתכתי אותו לקוביות, הוספתי לקוביות שמן זית בנדיבות, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל וערבבתי.
פרסתי חציל לפרוסות, ומשחתי את הפרוסות בשמן זית, מלח ופלפל.
פיזרתי את הקוביות בתבנית, ועליהן הנחתי את הפרוסות.
קליתי בתנור בחום של 180-200 מעלות כ-40 דקות.
הוצאתי מהתנור וקצצתי את החצילים.
הקפצתי במחבת בשמן זית בצל חתוך וקוביות פלפל כתום, ולאחר מכן ערבבתי את תוכן המחבת עם תוכן התבנית בקערה.
הוספתי לתערובת קוביות גבינה בולגרית מלוחה.
כולנו ליקקנו את האצבעות.
מצ"ב תמונה.

בברכה,

אורי.

 
הצעות לטבעונים

להוסיף לסלק ולחציל שורש סלרי/פטרוזליה בקוביות קטנטנות שהוקפצו בשמן זית וחופן זרעי חמניה ודלעת לא קלויים
או לרסק את הסלרי על פומפיה גסה ולקצץ הרבה פטרוזיליה/טימין קטן קטן

ולך אורי טיפ לצילום- צלחת שלא אכלו ממנה עדיין
זה עושה את הצילום מזמין ואטרקטיבי ומשאיר את תשומת הלב על רכיבי המנה
 
למעלה