סלק צהוב - המלצה חמה!

סלק צהוב - המלצה חמה!

לאחרונה הוא הגיע אלינו בארגז האורגני.
אף כי נתקלתי בו בעבר בחו"ל לא ידעתי בדייוק למה לצפות.
עכשיו אחרי כמה נסיונות אני רוצה לציין לשבח את החבר הזה.
ראשית אין לו ארומה של אדמה.
שנית אלה שאני נתקלתי בהם בעלי נטיה להיות מתוקים מחבריהם הסגולים.
שלישית הוא מתאים לכל תבשיל!
מה כבר ניסיתי? צלוי בתנור ובקוביות לסלט, במרק, בלביבות,
היום הוא נכנס עם פרוסות עבות של תפוחי אדמה לתנור, שמן זית ומלח בלבד
ובקוביות קטנות עם בצל וקישואים לסיר, מלח ושמן זית בלבד. יצא מהמם!
הוא השתתף גם במצע לבצלים ממולאים וקציצות מטוגנות מפטריות ושבבי סויה, יחד עם דלעת , בצל, שורש סלרי, שורשי פטרוזיליה, ראשי שומר פרוסים ושום. כל זה עם מעט שמן זית ומלח בושלו יחד ונהיו למצע מתקתק וטעים להפליא לבצלים הממולפאים ולקציצות.

בלי לנסות אני בטוחה שהוא ישלים להפליא מרקים כתומים, פירה כתום וגם פירה צהוב עם תפוחי אדמה, יתאים למוקפץ, לסלט חריף עם גזר במקלונים. קרפצ'יו ...ירק משובח

אני ממליצה על הירק הזה בשמחה ובששון.

http://www.edenseeds.co.il/files/files/Microsoft Word - סלק 2013.pdf
 
תמונות להמחשה

פרוס עם תפוחי אדמה צלויים

 
מלאאאא קייל

אז הכנסתי תבנית עם עלים מעטרבבים במיצלימון שמן זית ומלח
והכנתי סיר מרק עם בצל, פטריות קצוצות, הרבה קייל מופשט מגבעוליו ועלי מנגולד בורדו. חלב שקדים, חלב סויה, שמנת סויה אחת. תיבול עם הרבה שום- מעדן.
 
ואו, אני חייבת להשיג את הצהוב הזה גם!

התמונות שלך תמיד נראות כ״כ מזמינות...
 
למעלה