סלרי

• פותח הנושא uzr
  • פורסם בתאריך

uzr

New member
סלרי

אהלן, יש לי שאלה בעוברי בשוק נתקלתי בשני סוגי סלרי - סלרי קטן וסלרי עלים (הגדול). אני קניתי את הקטן, נראה לי יותר קומפקטי. אם אינני טועה השימוש בו הוא בשורש. השאלה שלי - האם גם העלים אכילים, בדומה לסלרי עלים? מה ההבדל ביניהם בעצם? גם שמתי לב שזה לא טעים במיוחד, האם זה דורש בישול כדי להיות אכיל, או שבסלרי הקטן, כאמור, העלים בכלל לא אכילים? תודה מראש

d a p h n a

New member
אני לא בטוחה בדיוק למה הכוונה

בעקרון יש שלושה חלקים של הסלרי שבהם משתמשים: העלים, הגבעולים והשורש. שורש סלרי הוא מין כדור חום כזה שאפשר לקלף ולצלות בתנור, למשל. הגבעולים הם החלק שאנחנו בדרך כלל מזהים עם הסלרי, ושאפשר לאכול אותם טריים או מבושלים. לגבי העלים, אני יודעת בסלרי עלים הם אכילים, אבל האמת שמעולם לא ניסיתי לאכול אותם או להכין איתם משהו. אני לא בטוחה אם מה שאתה מדבר עליו זה חלק אחר של אותו הצמח, או צמח אחר.

uzr

New member
כדי להבין את כוונתי

צריך לבקר בשוק. כשמוכרים שם את הסלרי (בצורה המלאה - כל התפרחת יחד עם השורש) מציעים שני סוגים. אחד קטן עם שורש מעובה ואחד ארוך ארוך שנקרא "סלרי עלים".

gs1234

New member
ברור שאלה שני סוגים שונים

באחד יש גבעולים ארוכים יותר, ובשני יש שורש מפותח יותר. בשני הסוגים, כל חלקי הסלרי אכילים - השורש, הגבעולים והעלים. הגבעולים של שורש הסלרי בדרך כלל מלאים בבוץ, ולפעמים יש להם טעם קצת מריר. את השורש מקובל לקלף ואז לבשל במרק או בתבשילי קדירה.

נעמי66

New member
בישלתי את עלי הסלרי

של שני הסוגים - סלרי גבעולים וסלרי שורש. לטעמי, העלים של שניהם מרים, ועלולים לקלקל לי את תבשיל הירקות. אז אני זורקת אותם בחנות, או משתמשת בהם לנוי, בתוך כלי עם מים.

uzr

New member
אם כך אני מניח שזה בזבוז זמן לגדלו

באדמה כבדה שגם ככה לא מיטיבה עם שורשים. חשבתי יצאו לי עלים נחמדים. אגב יש צמחים שהמרירות שלהם מופגת אחרי בישול ולמעשה הופכים למעדן, למשל העולש והלוף (אך עם הלוף זה קצת יותר מסוכן - ודורש בישול רב מאוד ועיבוד מקצועי)

למעלה