סל הצריכה במשפחה בת 4 נפשות התייקר ב-569 שקל

סל הצריכה במשפחה בת 4 נפשות התייקר ב-569 שקל

קיראו את הכתבה הזו. איך זה משפיע עליכם? מה עושים כדי למזער נזקים.

goldy

New member
יש בזה משהו../images/Emo122.gif

אני זוכר שלפני 7 שנים רשימת קניות ממוצעת עלתה כ500 ש"ח, היום אותה רשימה עולה כימעט 1000 שקלים!

goldy

New member
מישפחה של מיספר נפשות

לא תמיד מיסתפקים במינימום.

מירי,

New member
רגערגערגע...

אי אפשר לדעת כלום ממה שאתה אומר. אם זה לשבוע- זה ממש ממש ממש המון. אם זה לחודש זה ממש ממש ממש מעט.

goldy

New member
מישפחות שונות, הרגלים שונים

הרבה לאחת, ממוצע לאחרת. לא כל שבוע קונים את אותה כמות ו\או אותם פריטים.

קראתי את נתוני הלמס

והנתונים נראים לי מופרכים.רק 1500 שקל לחינוך למשפחה בעלת 4 נפשות? רק 1,777 שקל להוצאה חודשית על כלי רכב? נראה לי שהמספרים האמיתיים גבוהים הרבה יותר

מירי,

New member
הרבה יותר? איך?

כמה עולה חינוך? לילד- ספרי לימוד 220 ש"ח לשנה, שעורי עזר/חוגים וכו 500 ש"ח ~ (תלוי בילד בחוגים ובשיעורים), תשלומים לבי"ס 1000 ש"ח לשנה. (לתיכון וחטיבה אולי יותר). כפול 2 (משפחה 4 נפשות- 2 ילדים)- איך הרבה יותר?

סטטיסטיקה../images/Emo18.gif

חישובים אלו מדוייקים אבל השימוש בהם צריך להיות מושכל לדוגמא אם להחזיק רכב עולה 3500 ש"ח בחודש ויש רק לחצי מהמשפחות רכב אז סטאטיסטית ההוצאה הממוצעת על רכב למשפחה הוא 1750. וכך כמובן כל הנושאים האחרים. בסל הממוצע נכנסים גם העשירון העליון וגם התחתון.

barfilya

New member
זה כמו שאומרים

שהשכר הממוצע של השכירים במשק הוא 7999 ש"ח. רק צריך לזכור שגם משכורתו של מנכ"ל בנק הפועלים ודומים לו נלקחת בחשבון וכך למרות שכ 40% מהשכירים מרוויחים פחות משכר מינימום, עדיין השכר הממוצע הוא כמעט פי 2 משכר מינימום.

מירי,

New member
אני לא בטוחה שאת(ה) צודק(ת).

החישובים הם קצת שונים... צריך לחפש בלמ"ס.

barfilya

New member
לפי האתר של הלמ"ס

השכר הממוצע נקבע ע"פ משרות שכיר. עד כמה שאני יודע מנכ"לי בנקים הם עובדים שכירים לכל דבר ועניין.

barfilya

New member
מנכ"לי בנקים הייתה דוגמא אחת

לעשרות או מאות מנהלים בכירים במשק שמרוויחים בחודש אחד שכר שכפול לפעמים עשרות מונים מהשכר הממוצע במשק. עכשיו נסי לחשוב שלוקחים את כמות השכירים בארץ, נאמר שמדובר רק לצורך הדוגמא ב 100 אנשים. מתוכם 40 מרוויחים שכר מינימום, עוד 40 מרווחים כפול משכר מינימום, עוד 10 מרווחים שכר מינימום כפול 4, ועשרה אנשים שמרווחים בחודש כפול 50 משכר מינימום. בפועל השכר הממוצע במשק יעלה משמעותית בגלל אותם עשרה אנשים שמייצגים בדוגמא הזו 10% מכלל השכירים. תסכימי איתי שלפי זה קביעת השכר הממוצע היא מוטה למעלה למרות שרוב האנשים לא מגרדים את השכר הממוצע בכלל.

amazone

New member
סטטיסטית - מה שהיא אומרת זה נכון

ארגונים כמו בנקים [או לפחות הנהלה בכירה לעומת טלרים] וחברת החשמל מעלים את השכר הממוצע במשק באופן לא יחסי. הרוב הגדול מקבל שכר מינימום. תחשבי מהבחינה הזו - כמה משכורות מינימום אפשר לשלם ממשכורת של מישהו מהעשירון ואפילו האלפיון העליון [הם לא בהכרח עצמאיים למרות שהם בעלי עסקים - חלק מהחברים בשכבה הזו של הפרמידה הנם בעלים של חברות בע"מ וכדי להנות מרוחיה הם מקבלים משכורת ונושאי תפקידים במסגרתה - נשיאים, מנכלים וחברי דירקטוריון]

מירי,

New member
זה מאוד מעניין.

לא הבנתי למה עשירונים תחתוניים ניזוקו באחוזים גבוהים יותר. אנחנו משפחה של 5 נפשות, אני יודעת שיש פגיעה, אבל עדיין לא חישבתי אותה לעומק, את המשכנתא לקחנו רק החודש והיא אמורה להיות מכוסה ע"י שכה"ד כבר מחודש הבא, (עבור הדירה שלנו יש משכנתא של 195 ש"ח ועדיין לא ראיתי שינוי). לגבי סל צריכה- כשהאורז בשמיים לא קניתי אורז, גם עגבניות לא קניתי כשעלו 9 ש"ח ויותר, אבל גם יתר הדברים מחירם עלה, לעיתים פחות משקל אבל אגורה לאגורה.... מן הסתם ייפגע סעיף החיסכון

למעלה