סל התרופות

Sigal H

New member
סל התרופות

ועדת סל הבריאות מתכנסת היום לדיון המרתוני והמכריע - אילו תרופות ייכנסו ואילו לא. על פי התקציב, רובן יישארו בחוץ.
זה כל כך מרגיז, כל הכסף שנשפך לתוך הכיסים הלא נכונים ואנחנו נשארים עם סל צפוף באופן בלתי נסבל. אבל טוב שמוסיפים, גם מעט זה משהו. לכמה אנשים וכמה משפחות זה יהיה שווה עולם ומלואו.
אני נאחזת במחשבה הזו. ואתם, מה אתם חושבים?

מה חושבים? שצריך לעשות שינוי דרסטי בסדר העדיפויות

של המדינה ההזויה הזו.
מיליונים ומיליארדים של שקלים הולכים לשטויות וממש לריק.

האופטימיות: אני חושבת שמאז קיץ 2011 אנשים התעוררו. וכל הצקצקנים שאומרים שלא קרה שום דבר בעקבות המחאה הם תבוסתנים מעצבנים, קרה המון, וקורה ועוד יקרה

נפתחו לאנשים העיניים.
אבל לצערנו אנשים עדיין מדחיקים מאד חזק (מאד, בעיקר כי גם כשבריאים לא פשוט לחיות פה) מה מחכה להם אם הם יחלו.
דווקא בגלל שהם יודעים בסתר לבם הם דוחקים כל שיח על זה, וממש מפחדים לשמוע את ההתמודדות של מישהו שהבריאות התהפכה לו.
וזה חבל כי לחולים אין כוח להלחם. ואם הבריאים היו מבינים אולי היה פה מלחמה רבתי. ואני מאמינה שזה עוד יקרה.

הפסימי: לא נראה לי שזה יקרה בקרוב, למרות שבחירות זו הזדמנות לשינוי.
נראה לי שעוד צריך להיות מאד רע לפני שיהיה קצת יותר טוב.
אבל אין לכחד שדברים זזו. ודברים זזים. עצם התחלופה על הכסאות היא כבר משהו. ויש אווירה מסוימת של "ניקוי אורוות" שאני מקווה שתגרום לאנשים לפתוח את העיניים שדברים לא חייבים להיות ככה, גם במה שקשור לבריאות, ובעיקר!

---

רקע: יום זוועה בקופת חולים. לא, זה לא להאמין כמה מחדלים על גבי מחדלים, חוץ מלירוק לנו בפרצוף ולהגיד שאנחנו הכי לא מעניינים אותם הם עושים הכל כדי לגרום לך להרגיש שממש אבל ממש לאף אחד לא אכפת. שתמות, עכשיו. מצדם הם לא יעפעפו.
אדם בריא אחרי יום כזה בקופת חולים היה נהיה חולה, ומה אדם חולה... וזה הכי כואב לראות אנשים חלשים וחולים אחרים יחד איתך נרמסים.

אז בשורה התחתונה אני חושבת שהמערכת חולה. מאד. ומה שהכי חולה זה שאנשים מקבלים את זה שזה ככה ולא קמים ודורשים את האלמנטרי.
וגם, אין ספק שסל התרופות מצד אחד נגוע בשיקולים שהם לא רפואיים גרידא (הכל פוליטי) ומאידך אם לא יעלו את התקציב של הסל אז הועדה תצטרך להמשיך לעשות משפטי שלמה (אבל תרופות נגד אין אונות זה בסל
)

Sigal H

New member
כמה גרוע יותר

עוד הולך להיות עד שנתעשת ונשנה כיוון? כי אנחנו הולכים לשם בקצב מפחיד.
ואם יותר לי, הפוליטיקאים חושבים שאנחנו ממש מטומטמים כשפתאום כולם הפכו לחברתיים ודואגים לחלשים. כאילו שבעוד חצי שנה הם באמת ישבו ויחשבו מה צריכים המדינה ואזרחיה במקום מה הם רוצים לתת ולקחת.
&nbsp
באשר לקופ"ח, כמות המחדלים והתפקוד המתאכזר מול החולים, אפשר להשתגע... לא בכל מקום ולא בכל יום, אבל יותר מדי. אחרי שרמסו ומעכו אותך ככה, קבלי חיבוק, רטיות לתיקון תקרים (פאנצ'רים) ומשאבת אוויר להתמלא בה מחדש

&nbsp
חופן חיוכים.

אכן, אבל לעידוד ראי הכתבה על האטימות של מל"ל

שצירפתי לשרשור קודם. דברים זזים, אינשאללא

מה שמנחם-עד מצחיק אפילו זה שבלהט הבחירות, שכולם נהיים פתאום "חברתיים" אז צצות כל מיני יוזמות שבטעות, אולי מבלי משים עשויות לעזור למישהו.
עוד לא התעדכנתי עד הסוף, אבל יש איזה קטע שפתאום מנצלים את החריץ שנוצר פוליטית וכפי הנראה יעלו את שכר המינימום, מעט מדי ומאחור מדי. אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.

אז אולי בטעות גם פתאום נראה שמפרקים את המוסד לקיפוח לאומי ומקימים מנגנון חדש במקומו. הדברים שנאמרו בפאנל שלינקקתי אליו נכונים: שלא צריך לקחת מס נפרד על זה, זה צריך להיות הדבר הבסיסי בתוך המסים הכלליים שאנחנו משלמים, ושזה הדבר הראשון שהמדינה צריכה לתקצב אותו: רשת ביטחון לאזרח כשמגיע למשבר.

אמן כן יהיה רצון

למעלה