סל ירקות (מסיליקון) למרק וסיר לחץ.. (?!)

תָּמִיר

New member
סל ירקות (מסיליקון) למרק וסיר לחץ.. (?!)

שלום לכולם, ימבה זמן שנעדרתי.

1. עברתי לאינדוקציה
2. סיר הלחץ הישן לא מתאים לאינדוקציה
3. מסתבר שיש לי עוד סיר לחץ שלהפתעתי כן מתאים אבל קוטר המפתח שלו קטן מזה של הקודם.

הנתונים הללו כדי להסביר, שסלסלת הנירוסטה שבה הייתי מניח את הסלרי, הכרישה, הבצל, הפלפל, הבטטה ועוד כל מיני ירקות למרק, כבר לא עוברת במפתח של הסיר החדש.

הסתובבתי בחנויות ומצאתי סלסילה לירקות למרק מסיליקון.
נוצרה אצלי התלבטות. מצד אחד אני די בטוח שסיליקון לא מתפרק בטמפרטורות "רגילות" אבל אני לא בטוח איך הוא מתנהג בתוך סיר לחץ לאורך זמן (הבישול).

אשמח אם למישהו יש נתונים של טמפרטורה בתור סיר לחץ מקטר ולחוץ (מצאתי ב-ynet מאמר שאומר משהו על 120 מעלות, אבל אני לא לגמרי סומך על זה)

לגבי הסיליקון. בויקיפדיה רשום עד 300+ מעלות.אני מהסס גם לבטוח בנתון הזה. האם כל סיליקון עומד בנתונים הללו?

אשמח לדיון שיעזור לי להחליט

תודה,

תָּמִיר


 
תשובות

שלום
1. תתחדש.
ברכישת כיריים באינדוקציה, יש לקחת בחשבון שחלק מהסירים והמחבטות לא יתאימו.
2. לא רואה סיבה שבאידוי (מים ברתיחה ~ 100 מע' C) להגיע ל-300 מע'.
3. אידוי ירק, הוא בד"כ תהליך יחסית קצר.
4. למה שלא תנסה סיר ספגטי עם מים מתחת לקו התחתית של המסננת, זה יעשה את אותה עבודה בלי סיליקון ואולי אם יש לך כבר, אז גם בלי הוצאות.
 

רוני1955

Active member
סיר לחץ

בסיר לחץ, טמפרטורת המים עשויה להגיע ל 120 מעלות, והמים עדיין ישארו במצב נוזלי.
 
כן, בגלל הלחץ

שלום
ככל שהלחץ עולה, גם נקודת הרתיחה עולה.
לגבי הטכניקה של בישול ירק בסיר לחץ, לא שמעתי על מה שפותח הפוסט ממליץ.
1. סיר לחץ נועד לזרז תהליכים וריכוך.
2. כאשר מכניסים ירק למרק / תבשיל, נהוג להתחשב בירק וזמן הריכוך שלו, ולהוסיף אותם בשלבים ע"פ פרמטר זה. לא נהוג לפתוח כל פעם מחדש סיר לחץ ע"מ להוסיף חומר גלם. זהו תהליך שחייב להפסיק רתיחה ע"מ לאפשר לפתוח אותו בבטחה, ואז שוב להחזיר לחום ורתיחה. כך שכרו יצא בהפסדו.
3. הסיבה היחידה להפריד ירק מהנוזל (אידוי?) בסיר, זה אם רוצים את הירק בנפרד או את הנוזל בנפרד. הרי שבמרק הירק יהיה חלק מהתבשיל. מה שעולה בדעתי זה הכנת ציר ירקות: ירקות שורש מירפואה, בוקה גרני וכו'. אבל מסננת תעשה את אותה עבודה בסוף הבישול, מעל סיר נוזלים.
 

רוני1955

Active member
מה הקשר?

הוא שאל שאלה מאד מדויקת על סיר לחץ. אף אחד לא שאל על תהליכי אידוי או בישול. למה כל ההסברים האלה? להראות שאתה יודע? יופי לך. כל הכבוד.
 

תָּמִיר

New member
אני משתמש בסיר הלחץ להאיץ תהליכי מיצוי של ירק למרק (עוף)

לשיטתי: לשים את כל הירקות שצויינו לעיל ולפעמים אני מוסיף עוד כמה סוגים ולהרתיח. לפני השימוש בסיר הלחץ, הייתי מרתיח עם הירקות כשעה עד שעתיים עד למיצוי, וגם אז, המיצוי היה "לא מושלם".

באמצעות סיר הלחץ, הזמן מתקצר עד כדי שלושת רבעי שעה והמיצוי הוא יותר "מושלם".

תָּמִיר
 
מה הכוונה ב-"מיצוי"?

שלום
1. לא מכיר תהליך ריכוך שנקרא מיצוי.
2. לירקות מסויימים התהליך ריכוך שונה. בצל רצוי לטגן בשל הקירמול והסוכרים.
ירקות השורש (גזר, שורש סלרי ופטרוזליה) גם. אחרי שהבצל מתחיל להיות שקוף.
תפו"א בישול בנוזל. גם סלרי גבעולים, שעועית ואפונה.
קישוא וכרישה זקוקים למעט מאוד זמן בישול ובטח לא לסיר לחץ. הם פשוט יתפרקו. דלעת לא שם במרק.
כנ"ל הוספת פחמימה כמו פסטה. בסיר לחץ הפסטה תתפרק.
3. האם אתה מדבר על מרק מחיטי שבו למרקמים אין משמעות, מפני שאתה טוחן הכל בבלנדר מוט?
 

תָּמִיר

New member
לא. מיצוי במשמעות של העברת הטעמים למרק

אני לא מנסה לקבל ירק שעתיד להצטרף לארוחה. לאחר תהליך המיצוי, הירק "מיצה את עצמו" במשמעות: "העביר את הטעם למרק" וכעת יכול להזרק לפח או אם יש אנשים כמו אשתי שאוהבת ירקות כאלה שעברו התעללות, אז קצת מלח - וזה טעים לה.

ולגבי ירקות שמתפרקים, אין לזה משמעות כל עוד טעמם עובר למרק.

תָּמִיר
 
אתה מתבלבל בהגדרות ומושגים...

נשאלת שאלות נכונות ולא ענית.
אידוי ומיצוי הן שתי פעולות ומושגים שונים, אם אתה מניח
ירקות בסלסלה כל שהיא מעל נוזל אתה מאדה את הירקות
בלבד, מעט טיפות יטפטפו לנוזל אבל זה לא מיצוי!
בכדי למצות את טעמי הירקות או חלק מהערכים התזונתיים
שבהם יש לרסק אותם, לסחוט את הירקות היטב דרך מסננת
דקה מאד או דרך בד...זה מיצוי!
בשימוש בסיר לחץ לצורך מיצוי אתה אמנם מזרז את פעולת
האידוי אבל בשל העלאת הטמפרטורה גם מאבד חלק חלק
מהויטמינים.

לא להתבלבל במושגים ובטח לא להמציא להם פירושים חדשים.

לגבי הרשת/סלסלת האידוי כבר ענו לך, כל סלסלה תתאים ומה
שהציעה רעיה (השושנה) הטוב מכולם.
תבנית/רשת/מסננת מסילקון עמידה לחום כפי שמציין היצרן שלה,
לאפיה עד 200 מעלות וכך גם לשאר שימושים אבל לא בשימוש
במגע ישיר עם גופי חימום, החום הנוצר בסיר לחץ הוא בסביבות
120 מעלות לכן אין כל חשש לשימוש במסננת סילקון.
 

תָּמִיר

New member
בסך הכל רציתי מיכל לירקות שיושבים במרק..

מה פתאום אידוי? מי דיבר על אידוי?

במפורש אמרתי בתוך המרק. בתוך ! הירקות שוחים, צוללים.
איפה ראית אידוי?

כעת חזרתי מסיור בחנויות אביזרי הבישול בגרנד קניון (חיפה).
מי שראה מישהו שמסתובב עם סיר לחץ ביד, זה הייתי אני


לצערי לא מצאתי. מוזר שאין להם. יש להם סלסילות מניפה מנירוסטה וגם מסיליקון אבל הן קטנות לי (ומיועדות לאידוי).

פעם, לפני כמה שנים, ראיתי מיכל נירוסטה כמו בתמונה הזו, בצורת משולש עם פאה אחת מעוגלת (שתתאים לדופן הפנימית של הסיר) ואפילו היה לזה ידית.

אבל היום אין. לא מצאתי בשום חנות. ממש מוזר.
מצאתי מיכל נירוסטה עגול כמו בתמונה הקודמת, אבל המוכרת אמרה לי שזו "נירוסטה מסוג שונה" שלא מיועדת למרק ולא לסיר לחץ. נשמע לי מוזר, אבל אם היא לא רוצה למכור, אז בסדר. (האם יש כזה דבר? נירוסטה מסוג שלא מיועד לבישול מרק?)

טוב, אני ממשיך לחפש באתרים בארץ ובחו"ל.
מי שרואה משהו כמו מה שאני מחפש, אשמח שיכתוב לי, כאן או בפרטי.

תודה,

תָּמִיר
 
תודה על ההסבר

שלום
במובן העברת טעמים מירקות שורש (בחיתוך גס: מירפואה), עשבי טיבול (שמיר, פטרוזליה וכו') ושקית תבלינים (סשה דה פיס), כמו פלפל אנגלי, עלי דפנה וכו',
כמקובל בהכנת ציר ירקות (אני מכין כזה עבור מרק בצל, במקום להוסיף מים, אני מוסיף את הציר), חצי שעה עד שעה רתיחה מספיקים. הנוזל מסונן.
וכן, נשאר שלם כמו הגזר ושורש פטרוזליה וכו' ואפשר לאכול עם מעט מלח או סתם כך לנשנש.

בעיקרון אפשר לזרוק הכל לסיר ולבסוך להעביר דרך מסננת. זה לא עידוי.

ציר עוף: מקובל להכניס את העוף למים קרים (טמפ' החדר, מי ברז) 20 דקות לפני הבישול. להביא לרתיחה, לכפות, להנמיך להבה ולכסות. בסוף התהליך
גם פה שעה זה המקסימום, אח"כ העוף מתפרק...ניתן להשתמש בעוף בתנור, ונותר ציר עוף מסונן.

המתקן טפלון בסיר לא נראה לי נכון.
 

raya

Well-known member
סלסלת אידוי...
בתמונה השלישית- סלסלה ללירקות מסיליקון, יש סלסלה זהה מנירוסטה.
בטוחה שהיא תיכנס למפתח סיר הלחץ שלך.
היא מתקפלת ואפשר להכניס אותה באלכסון (במקרה הצורך) ולפתוח אותה בתוך הסיר.
סלסלת אידוי מסיליקון זהה בצורתה לזו מנירוסטה:
http://www.cohenitzhak.com/products/275421
שושנת אידוי מנירוסטה בקישור הזה:
http://www.simhim.com/שושנת_אידוי_נירוסטה_סולתם/
שבת שלום!
ויש עוד סלסלה אחת כאן:
[URL]http://www.simhim.com/%D7%9B%D7%9C%D7%99_%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%93%D7%95%D7%99_%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%AA/[/URL]
החנות בנחלת בנימין 94 בתל אביב.
 
למעלה