סל מקסים מטלאים

ofelya

New member
תרגום להוראות, ברשות בעלת הבלוג חלק ראשון

(מנהלות יקרות, נא לשים לב שהקישור לבלוג המקורי נשמר אם אתן מעבירות למאמרים)

ofelya

New member
והנה הסל שתפרתי

בשינויים קלים... היו לי ריבועים מוכנים בגודל אחר ולא היה לי ריפוד

ofelya

New member
אני טווה צמר ../images/Emo9.gif

עדיין בשלבי התנסות ולימוד, אבל ככה זה כשמנסים ללמוד הכל לבד. בכבשה הקטנה הזו - ניקיתי גיזה של כבשה מקומית, סירקתי , טוויתי וסרגתי. היא תינתן מתנה לבעל הכבשה המקומית לכבוד הגז הקרוב (רמז רמז... )

ayala26

New member
מקסים!

מה זאת אומרת טווה צמר? משתמשת בנול ידני מסתובב? האם זו הכוונה?

ofelya

New member
אני משערת שהתכוונת לכישור ../images/Emo26.gif

(גם לי נעלמות מילים בעברית כל הזמן )

ayala26

New member
לא, התכוונתי ל- Spindle

שבאמת אין לי מושג איך מכנים אותו בעברית. וולא בגלל שנעלמות לי המילים
אצלי זה עוד יותר גרוע - אני פשוט לא יודעת אותן
התחלתי לעסוק בטקסטיל רק אחרי שעזבתי את ישראל כך שרוב החומר שממנו אני לומדת הוא לא בעברית ולכן אין לי לפעמים מושג איך קוראים לדברים בעברית... אני מתכוונת לרכוש spindle (כמו בתמונה שצרפתי) אחד קטן כי קניתי צמר צבעוני ללפף יחד ליצור חוטים מלופפים לשילוב בעבודות הטקסטיל (לא בובות אלא מרקמים)

ofelya

New member
לזה באמת אין לי שם בעברית ../images/Emo6.gif

אני לא בטוחה שבכלל יש. נראה לי שיש לנו הרבה במשותף... גם אני לומדת כל מיני אמנויות מאז שאני בצרפת , בעיקר מהאינטרנט ובאנגלית. לעניינינו, ניסיתי spindle ולא הסתדרתי איתו, בעיית חוסר קואורדינציה חמורה. את יכולה בקלות לייצר spindle בעצמך מחתיכת מקל עגול ודיסקים מיותרים , ולראות בזול איך הולך לך עם זה. דודה שלי היתה מלפפת חוט על חוט עם שתי מקדחות/מברגות שסובבו עבורה את החוט משני צדדיו.

ayala26

New member
רעיונות מצויינים ../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני אנסה להכין לבד וגם הרעיון עם המקדחות נשמע לי מעולה! אני באמת רוצה ללפף כמה יחד בעוביים שונים ואולי גם לשזור חוטים מוכספים. זה כיף ללמוד לבד. אני תמיד הייתי ככה. אין לי סבלנות למורים

justmom

New member
הnמכשיר בתמונה הראשונה, spinning wheel

נקרא בעברית פשוט גלגל טוויה, או בוכיר. בתמונה השנייה, המוט עם המשקולת - spindle - נקרא כישור או פלך.

ofelya

New member
ועוד אחד

בזמן שעבדתי על הסל (אני די מתחילה, זה לקח כל היום
). הקטן שלי התחיל להציק. שלחתי אותו לבחור ריבועי בד ותפרתי לו תיק מאותן הוראות , בשינויי גודל והארכת רצועה. כמו שאתן רואות, הילד אוהב לגוון בצבעים.

ayala26

New member
מקסים!

אהבתי את התיק איך זה שלא שילבת בו רקמה? נראה לי שיכול לצאת יפה לשלב בלוקים עם רקמת צלבים או רקמה בין החלקים.

ofelya

New member
צודקת, רקמה היתה הופכת אותו ליותר מעניין

אבל עשיתי אותם מהר מהר, אחרי שבעלי התלונן שאני מפזרת סיבי צמר (אחרי הסירוק ולפני הטוויה) בכל הבית ולא היה לי סל איכסון מתאים.. רקמה לוקחת הרבה זמן (שמת לב, הא? ). אני זוממת על תיק נוסף באותו סגנון בשבילי, שיהיה מורכב ומושקע יותר, בשילוב רקמה. ותודה על המחמאה

chayahd99

New member
התיק ממש מיוחד

התיק ממש מיוחד והרקמה מוסיפה לו המון. אני אישית לא חזקה ברקמה ולכן גם לא מוסיפה אף פעם אבל כשאני רואה כמה זה מוסיף לעבודה, אני מתחילה לחשוב פעמיים.
על התמריצים

למעלה