סל תרופות

N האחת

New member
סל תרופות

אובחנתי כחולת M.S לפני כ-4 חודשים ומאז ועד עתה אני בסדרת בדיקות , לאחרונה עברתי דיקור מותני שהתוצאה שלו היתה חיובית - כלומר M.S בוודאות. הניורולוג שלי ממליץ להתחיל טיפול תרופתי , והשאיר לי את הזכות לבחור מבין 4 התרופות הקיימות . מה שאני רוצה לברר בין השאר הוא : אילו תרופות נכללות בסל התרופות ואילו לא. אודה לתשובה. N .
 

m י כ ל

New member
N יקרה, סליחה שאני עונה לפני הרופא

זה פשוט מידע שכל חולה טרשת המטופל באחת מהארבע יודע אותו: כל הארבע בסל הבריאות, כולן מכוסות באופן מלא על ידי כל קופות החולים. זה בהחלט לא השיקול על מנת להחליט באיזו מהן לבחור. כולן לרשותך! אם את מתלבטת ביניהן (ואת כמובן מתלבטת, וזה ברור, כי כל המידע קצת מבלבל), הייתי מציעה אולי להתייעץ ברופא נוסף, בכיר, (בדרג מנהל מחלקה למשל), שאולי יקל עליך את ההחלטה, ולא יפיל את כל האחריות עליך. בכל מקרה, ההחלטה היא לא חתונה קתולית: בוחרים בתכשיר מסוים ומנסים אותו למשך כמה חודשים-שנה, בודקים את יעילותו במניעת התקפים וכן את תופעות הלוואי (אם יש, לא חייבות להיות). אם הכל טוב, ממשיכים. לפעמים מחליטים להחליף תכשיר, זה לגמרי מקובל. בהצלחה!!
 

N האחת

New member
השיקול להשתמש בתרופה כלשהיא אינו

האם התרופה כלולה בסל או לא. פשוט , אחד מהדברים שלא היה ידוע לי כחלק ממכלול המידע על התרופות הוא: המצאות התרופות בסל. אני מטופלת בתל-השומר , ויש שם אפשרות לבצע בדיקת דם המאפשרת לדעת באופן יותר מוגדר מהן התרופות "שלא מתאימות" - כלומר לנפות לפחות כמה אופציות לטיפול מתוך ה- 4. אני חושבת שאבצע את הבדיקה הזו - האם מישהו ביצע אותה ?
 

m י כ ל

New member
אין בעד מה...../images/Emo140.gif

גם אני מטופלת בתל-השומר, ואני מקווה שמסרו לך את המידע לגבי הבדיקה להתאמת תרופות במלואו: הבדיקה היא ניסיונית, טרם התגבש מידע מספק בנוגע ליעילות ולהצלחה שלה בניבוי התרופה המתאימה לכל חולה. היא לא מתבצעת בשום מרכז רפואי אחר (זה ניסוי של תל-השומר בלבד), והבדיקה עצמה לא מכוסה על ידי סל הבריאות (מאחר והיא, כאמור, ניסיונית). לבחירתך, כמובן, אם את מעוניינת לעבור את הבדיקה ולשלם עליה, רק דעי שהתוצאות בפירוש אינן "תורה מסיני". אני עברתי את הבדיקה אחרי שנתיים של טיפול ב"אוונקס" (אני בחרתי בו, כי זו הזרקה של פעם בשבוע...), שעל פי שיקול דעתי, היה לגמרי בלתי מספק. הרופאים לא כל כך הסכימו איתי, וטענו שזה, כנראה, כל מה שאפשר לעשות למעני במצב הנתון. אני הייתי נחושה להחליף את התרופה, ועשיתי גם את הבדיקה להתאמת תרופות. הבדיקה הראתה ש"אוונקס" וקבוצת האינטרפרונים טובים עבורי, ואילו אני כבר החלטתי שאני עוברת ל"קופקסון", שהבדיקה הראתה את היעילות הנמוכה ביותר לגביו. התעלמתי, והלכתי לפי תחושת הבטן שלי. התחלתי קופקסון, ואני מאושרת לומר שטפו-טפו-טפו, אני צדקתי. במקום 4-5 התקפים לא קלים בשנה, התקפון אחד קטן וקל יחסית במהלך שנה וחצי, שההחלמה ממנו היתה מלאה, וללא טיפול בסטירואידים. המסקנות האישיות שלי הן: 1. הבדיקה אכן לא בהכרח מדייקת. 2. כנראה שהדרך היחידה המעשית שקיימת כיום להעריך במדויק את היעילות של כל תרופה לגבי כל חולה באופן ספציפי, היא פשוט לנסות אותה. אמנם הניסיון עלול לעלות בזמן יקר ובהתקפים שעלולים להשאיר נזק (דבר שהבדיקה מנסה למנוע - אבל לא בהצלחה מלאה). אני לא יודעת אם ישנה סטטיסטיקה לגבי יכולת הניבוי של הבדיקה. יש לקחת בחשבון, שמאחר והיא מתקיימת רק בתל-השומר, ועולה כסף רב, כמות הנבדקים היא עדיין מצומצמת מאוד מכדי להסיק מסקנות, וכן עדיין לא חלף זמן מספיק מאז שהחלו לערוך את הבדיקה (לפני כשנה וחצי, בערך) על מנת לשפוט האם הניבוי היה מוצלח. אם את מתכוונת לעבור את הבדיקה, לפחות דעי מראש את כל המידע. ואל תתביישי לשאול ולנדנד להם (למרות שאת התשובות שתקבלי, קחי מראש בעירבון מוגבל. התשלום שמתקבל עבור ביצוע כל בדיקה כזו, נכנס ישירות לקופת המחלקה. האינטרס שלהם לשכנע חולים לעבור אותה, די ברור לעין). סליחה שהארכתי... באיזו דרך שתחליטי לבחור, ובאיזה טיפול - אני מאחלת לך הצלחה והרבה בריאות.
 
למעלה