סמאש (סדרת הטלוויזיה) בבלו ריי / אמזון צרפת

trilliane

Well-known member
מנהל
סמאש (סדרת הטלוויזיה) בבלו ריי / אמזון צרפת

אני מעוניית לרכוש את שתי עונות הסדרה בבלו ריי, אבל יוניברסל השיקו בארה"ב ובבריטניה רק DVD מסיבות מעצבנות שלהם.
גיליתי עכשיו שבצרפת יצאה מהדורת בלו ריי, ובדקתי באמזון צרפת, אכן כך. מוזר... דווקא בצרפת?

איך ייתכן שדווקא דוברי האנגלי מקופחים?

מעולם לא הזמנתי כותרים מאתרים אירופאיים שאינם בריטיים (למעט אקסל, לא ממש נחשב) ואין לי שום ניסיון עם אמזון צרפת או אתרים צרפתיים אחרים.

אשמח לטיפים בנושא –
האם ייתכן שהמהדורה הזו קיימת במדינות אחרות?
האם יש חנוית צרפתיות מומלצות שכדאי לבדוק בהן?
מה עלויות המשלוח מאמזון צרפת?
מה חשוב לדעת על אמזון צרפת?

prince9

New member
לדעתי לא אמורה להיות שום בעיה להזמין

דרך AMAZON צרפת ,הרישום עם כל פרטי הלקוח משותף (שם משתמש וסיסמה) לכל האמזונים למינהם והדבר היחידי שייתכן ויהיה שונה הוא זמן האספקה שאולי יתאחר קצת .
להפתעתי זמן האספקה בהזמנות שביצעתי מאמזון גרמניה ואיטליה לאחרונה היו בטווח השבועיים מיום האספקה שזה די סביר . לא מאמין שמצרפת הדברים יהיו שונים .
לגבי מהדורות אחרות אין לי מושג אבל עלות הובלה מאמזון צרפת היא כ 13.5 יורו .

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן אין בעיה להזמין, אבל זה לא מה ששאלתי

liorb22

New member
באמזון צרפת צריך להזהר רק מדבר אחד

כשמדובר בחבילות במשקל חריג, הם אוטומטית משדרגים את המשלוח מרגיל למהיר (דרך UPS).

מעבר לזה, ההתנהלות מולם זהה לאמזונים הרגילים.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה; אני לא עומדת להזמין משהו גדול

וברור לי שהמנשק הוא כמו של האמזונים האחרים (כרום מתרגם לי הכול לאנגלית
) השאלה אם זו הבחירה הטובה ביותר, הייתי רוצה לבדוק אלטרנטיבות.

בינתיים כבר גיליתי שהם מורידים לי את המע"מ כשאני מזמינה לישראל (כמו אמזון UK) אבל המשלוח שלהם אכן יקר מאוד. ראיתי מוכר פרטי ששולח לישראל ומכיוון שהמחיר ההתחלתי שלו נמוך יותר משמעותית (גם אחרי הפחתת המס של אמזון) וגם מחיר המשלוח שלו נמוך יותר, אולי אזמין ממנו.

אבל עדיין הייתי רוצה לבדוק עוד חלופות, אם מישהו מכיר.

liorb22

New member
מצרפת אני מכיר רק את FNAC

אבל המשלוח מהם יקר אף יותר (באיזור ה20 יורו).

liorb22

New member
אין מה לעשות, מבאס לחלוטין

FNAC גם שולחים רק באמצעות בלדרות, אז בכלל זה צרה.

Soak

New member
לגבי הבלו ריי

הוא לא יצא באף מדינה אחרת מלבד צרפת. הייתי קורא קצת ביקורות כדי לראות אם איכות התמונה אכן שונה מהותית מגרסאות ה-DVD. זה לא בהכרח המצב.

trilliane

Well-known member
מנהל
למה שלא יהיה הבדל בין HD ל-DVD בסדרה חדשה?

לא מדובר בהמרה של סרט ישן שייתכן שנעשתה לא טוב אלא בסדרה חדשה ומושקעת שמלכתחילה שודרה בטלוויזיה ב-HD, וסביר שגם צולמה ב-HD... וזו סדרה שנראית טוב מבחינה חזותית (לא איזו דרמה משרדית, שאז לא אכפת לי) אז אני רוצה אותה ב-HD. זה מגוחך לצפות בה בטלוויזיה באיכות גבוהה יותר מכפי שאני יכולה לקנות אותה אח"כ. ממה שקראתי אין תלונות על איכות התמונה בבלו ריי (לא נתקלתי בהשוואות).

הביקורת המשמעותית היחידה שקראתי על הבלו ריי הצרפתי היא שיש כתוביות בצרפתית במהלך השירים ולא ניתן להיפטר מהן (אף שיש כתוביות באנגלית ואפשר לבחור בהן).

זה ממש מוזר שרק בצרפת יצא הבלו ריי...

אני תוהה מה הסיכוי שיוציאו את שתי העונת בבלו ריי בארה"ב או בבריטניה (מכיוון שזה לא קרה עד עכשיו וגם אין דיבורים על כך). מישהו כתב איפשהו שהסדרה שייכת ליוניברסל(?) והם לא מוציאים כמעט סדרות בבלו ריי.

Soak

New member
כי הסדרה לא צרפתית במקור

ולא ברור אם הם קיבלו את החומרים המקוריים מהם אכן תצא תמונה איכותית, או שעשו איזושהי המרת upscale ל-HD. העובדה שזה יצא רק בצרפת היא זו שצריכה לגרום לך לפקפק באיכות החומרים, ולא העובדה שהסדרה חדשה או לא.
אני בזמנו רכשתי את הבלו ריי ההולנדי של הסרט קיוב, בזמן שהוא עדיין לא יצא בשום מקום בעולם בבלו ריי מלבד הולנד, והאיכות היתה פשוט... DVD.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוקיי, זו נקודה חשובה שלא הייתה ברורה קודם

אבל עוד לא ראיתי שמישהו השווה אחד לאחד... אז אני לא יודעת איך אפשר לדעת, ובאמת אין לי מושג איך זה שהבלו ריי יצא רק בצרפת. איך אפשר לברר דברים כאלה?

liorb22

New member
מחזק את מאור

גם לי קרתה סיטואציה שקניתי סרט של ג'ניפר לאב יואיט שלא יצא בשום מקום בבלורי, למעט בגרמניה (ועוד במטאלפק). והאיכות היתה זוועתית - גרועה אפילו מאיכות DVD (תמונה מאוד אבל מ-אוד מגורענת).

כל זה כמובן לא הפריע למפיצים להתפאר באיכות FULL HD ולהפיץ את הסרט במטאלפק כפי שציינתי. בתחילה אף חשדתי שאולי נפלתי על עותק פיראטי (הוזמן מאיביי) אבל אחרי שהרצתי חיפוש בגוגל, הבנתי שזאת האיכות.

ממליץ לך לחכות או לחפש ביקורות על האיכות לפני שאת מוציאה כסף על הוצאה עלומה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר חיפשתי ביקורות עוד לפני, לא ממש מצאתי

זו אולי היחידה שמתייחסת לאיכות התמונה, וגם זה בקושי:
Positive - Very goody image. Excellent audio
http://www.blu-ray.com/movies/Smash-Blu-ray/47920/#UserReviews
במעט הביקורות שקראתי (גם באמזון, והנטייה שלהם לערבב ביקורות של מוצרים דומים אך שונים מחרפנת) כתבו על הסדרה עצמה, על השוואות אחד לאחד שמהן ניתן ממש ללמוד אם זה HD מלא או הכתוביות, על התוספות... אבל אף מילה לגבי איכות התמונה וגם לא התחכמות כלשהי.
עכשיו אני בכלל בלבטים...

למעלה