סמבה אש

Palalolito

New member
סמבה אש

זה השם המקצועי של הזרם במוזיקה הברזילאית שמייצגת את ריקודי השורות בקרנבל. הזרם התחזק בשלושת השנים האחרונות ויותר ויותר להקות החלו מופיעות עם הביקוש דבר שהחזיר את הסמבה והמוזיקה הבריזלאית לאופנה. מאז כניסת ריקודי השורות הברזילאיים לנוף יותר ויותר אנשים נמשכים למוזיקה הזו. ישנו גם שם סלנג לסגנון שנקרא סמבה-רגאיי אך הוא לקוי וכל קשר בינו לבין מוזיקת הרגאיי האיטית והנינוחה מקרי בהחלט.

reina1

New member
למה מקרי?

יש המון שירי סמבה שיש בהם נגיעות של רגאיי או ראגאמאפין. אז זה לא תמיד סמבה טהורה... אני אגב מעדיפה מוזיקה קובנית על ברזילאית... בוסה לא עושה לי את זה.

Lechko

New member
חחח בוסה

זה מוזיקת עישון, (ואפילו לא עישון סיגרים אלא סיגריות אל-אם לייט) אין השוואה בין ברזילאי לקובני, no doubt. אבל בקשר לסמבה, הבחורה צודקת, בהחלט יש קשר לא מקרי לחלוטין לרגאי. וסמבה טהורה נשמעת שונה למדי מריקודי השורות שכולם כ"כ מתלהבים מהם בישראל. (ואני מדגיש.. ישראל, כי ההתלהבות העולה מזה היא רק בישראל. מועדוני סלסה בחו"ל שמים מרנגה, בצ'אטה, בולרו. מה שתבחר, אבל לא ריקודי שורות. אולי זה כי הקהל התבגר מימי הגן וריקודי עם שלו). אלכס

Palalolito

New member
לא מדוייק

הסמבה אש /סמבה רגאיי / ארובי סלסה [מי נתן לזה את השם המטומם הזה] מתחזק המון בעיקר בברזיל ב 3 שנים האחרונות וזה לא הופיע עד לא מזמן. אל תשכח פעם הריקודי שורות היחידם שהיו היור מקרנה וריקוד הציפורים או משה כזה. [קוואה קוואה קוואה קוואה]

אני חולה על בוסה נובה../images/Emo99.gif

אני כ"כ אוהב את המוזיקה הזאת
ד"א משהו שלא כ"כ קשור - חשבתי להוסיף לפינת "שירי השבוע" קטגורייה: מוזיקה אחרת וזה אומר שבכל פעם שתהיה הקטגורייה מוזיקה אחרת יתפרסם מתחת לכותרת שיר שהוא לא סלסה לא שורות לא סמבה רגאיי לא ברזילאי אלא בוסה נובה צ'ה צ'ה צ'ה אולי סלואו
בולרו, בצ'אטה, מרנגה.. וגם לא רק שירים לטיניים.. כל מיני שירים שהם קצת אחרים ממה שאנחנו רגילים לשמוע כי לפי דעתי אני חושב שצריך לפעמים להרחיב אופקים ולהכיר זמרים חדשים לא
מה אתם חושבים על הקטגורייה החדשה
נראה לכם שכדי לשלב את הקטגורייה הזאת בפורום שלנו

למעלה