סמב"צית.....

bravdy

New member
סמב"צית.....

זה נכון שהסמבציות הם רוב הזמן בחמ"ל?? האם הם יושבות שם לבד והאם התפקיד ממש משעמם?? לאן אפשר להתקדם ממנו? ובבקשה אל תגידו לי שהוא משעמם בל תלוי איפה אני אהיה כי זה לא עונה על השאלה, כי שמעתי כבר הרבה פעמים שסמ"בצית יכול להיות מענין או משעמם תלוי איפה תפלי. בכללי איך התפקיד, ולא משתגעים כול היום בח"מל??

כלב קר

New member
תפקיד נחמד!!!עדיף מפקידה

ובאמת תלוי איפה את נופלת במוצבים מכירים הרבה לוחמים כל הזמן מתחלפים האנשים וזה ממש נחמד!!!שווה בטירוף! וכן את יושבת כל היום בחמ"ל ואת לומדת שפת דיבור של הצבא וזה ממש נחמד לדעתי!! לדעתי זה שווה, אם אין לך במנילה משהו אחר אז תלכי על זה

bravdy

New member
תפקיד נחמד אבל....

אם אני כול היום בחמ"ל איך אני מכירה אנשים בדיוק? והאם אני יושבת בח"מל המסריח הזה לבד?? ויש לי משהו אחר במנילה הגזמת :)

H20

New member
בבסיס שבו שירתתי

בד"כ היו 2-3 סמב"צים במשמרת, וכל הזמן הסתובבו אנשים בחמ"ל- הקמב"צ, הרמ"ד, הפקידות וכל מיני משועממים.

Zizax

New member
סמב"צית מקצוע שווה!!!!

בתור סמב"ץ במחוזי-0ם של פיקוד העורף, אני עושה את אחד השירותים היותר קלים שקיימים בצה"ל. את מבלה בחמ"ל הממוזג, עם YES ואינטרנט חיצוני.הדבר הגדול כאן הוא עניין המשמרות. אני אישית עושה שבוע שבוע כרגע בגלל שאנחנו 6 סמב"צים בלבד, שנקבל עוד מהקורס הבא, יש מצב טוב שנעשה 2-5 (כמו בכמה מחוזות בפקע"ר) תלוי איפה תשובצי, סמב"צית קרבית זאת טחינה מארץ הטחינות, שאת עם מכשירי קשר עתיקים, וקירות פלדה/בטון מסביבך. Hoped i could help u! אגב, אני רושם את ההודעה הזאת מהמחשב הצה"לי שלנו בחמ"ל!

טלוווש

New member
אתה יכול לפרט יותר על סמבצית קרבית?

????? למה זה כל כך הרבה יותר קשה מסמבצית בפיקוד העורף???? מה הם עושים שונה??? האם זה באמת שווה?? לא קצת משעמם???

bravdy

New member
אוקי, אוקי.......

קודם כול תמיד חשבתי שהחמ"ל הוא חדר ריק מכול מה שציינת ומשעמם ביותר אז כן מאוד עזרת. עכשיו בקשר למשמרות אתה עושה אותם לבד?? ולדעתי שבוע שבוע הם יציאות יותר טובות מ-2,5 כי משעם מידי בבית חמישה ימים. בכול אופן טוב שסוף סוף מצאתי סמב"ץ שיענה על השאלות שלי אז אני קצת יציק לך עכשיו :). אז איך הגעת לתפקיד? כמה זמן היה קורס? קשה, לא קשה?? תודה מראש:

marshmalow

New member
bravdy....

איך את יודעת שאת הולכת להיות סמבצית???? גם אני כנראה יהיה אחת......
טל

bravdy

New member
טל.........

אני לא בטוחה שאני אהיה סמב"צית אבל המליצו לי על התפקיד אז רשמתי אותו במנילה ואני משערת שאני הולכת לטירונות כלל צהל"ית והתכונתי לבקש את זה. איך את יודעת שאת הולכת לסמבצית?? ומה את יודעת על התפקיד?

marshmalow

New member
מישהו מסדר לי...........

אני לא יודעת כל כך הרבה...... שמעתי שזה יכול להיות ממש ממש נחמד, ואין לי משהו יותר טוב....... מתי התאריך גיוס שלך???? אולי נהיה ביחד?!?! טל

bravdy

New member
התאריך שלי הוא .......

24.7.02 מה התארילך שלך??? מאיפה את טל?? ואיפה את מתייצבת ביום הגיוס? בטח בתל אביב לא?? ולמה אין לך משהו יותר טוב? מה היה לך במנילה???

bravdy

New member
טל כנסי רגע........

יש לך אי סי קיו? דרך אגב את השארת לי הודעה באי מייל? אם כן תודה, הכול בסדר :) הנה האי סי קיו שלי אם יש לך גם אז תוסיפי אותי אני רוצה לשאול אותך כמה דברים: 116468069 ביי

bravdy

New member
marshmalow

למה את לא עונה? אין לך אי סי קיו? אם יש לך תשאירי לי אותו ביי

סוגי סמב"ציות - פירוט

יש כמה סוגי סמב"ציות: 1. סמב"ציות בחמ"לים של חטמ"רים (חטיבות מרחביות) - יציאות סבירות שמשתפרות עם הפז"מ. הרבה עניין, אקשן ואחריות, אבל משמרות ארוכות וקשות. 2. סמב"ציות בחמ"לים של גדודים בקו - דומה מאוד לסמב"ציות בחטמ"רים אבל עם קשר ללוחמים כי נמצאים ביניהם, והם גם מתחלפים כל כמה חודשים. 3. סמב"ציות במוצבים פלוגתיים - בד"כ ברצועת עזה או בצפון. כמו סמב"צית של גדוד בקו רק באווירה אינטימית יותר. 5. סמב"ציות בחטיבות/גדודים סדירים - לא כ"כ מעניין, יציאות גרועות ורוב הסיכויים שלא תגיעי לשם כי מגיעות לשם בנות שעפו מכל מיני מקומות. 4. סמב"ציות בכל מיני בסיסים של ג´ובניקים - משעמם, משמים ומתסכל, אבל יציאות מעולות. אם את שואלת אותי - לכי על אחד משלושת הסעיפים הראשונים. יהיה לך שירות מרתק, תלמדי הרבה וכשתחזרי הביתה תוכלי לדבר עם חברייך הלוחמים בשפתם ולהריץ איתם חוויות... ומצד שני יהיה לך תנאים סבירים בהחלט! (אלא אם כן את צריכה לראות את אמא כל יום). אשמח לענות לך, במידה ויש לך עוד שאלות. תכתבי ל- [email protected] דביר......

bravdy

New member
דביר......

האם אני בוחרת לאיזה סמב"צית אני הולכת? אם כן מה אני אומרת לקב"ן? דרך אגב אני לא מצליחה לשלוח הודעה לאי מייל. ואני לא צריכה את אמא כול יום :*) לאיזה תפקידים אפשר להתקדם מסמב"צית?? ומה הסיכוים שאני אפול על סוג מעניין של סמב"צית?? תודה מראש:

תשובות

1. את יכולה לבקש אבל בתכל´ס מחליטים בשבילך. אבל... הרבה פעמים עושים רוטציה בין סמב"ציות במקומות שונים בכדי לרענן את המערכת. 2. מה הקשר לקב"ן עכשיו??? 3. את יכולה לצאת לקורס הדרכה ואז להיות מדריכה בקורס סמב"ציות, או לצאת לקצונה ולהיות קצינת חמ"ל. כאשר לעניות דעתי, שני התפקידים הם חארטה אחת גדולה - קצינת חמ"ל היא מעין יצור שאף אחד לא שם עליה (חוץ מהסמב"ציות שלה וגם זה לא ממש). כל החמ"לים שעובדים מולה מזלזלים בה כי איכשהו תמיד היא מנסה לתת הוראות בדברים שהיא לא מבינה (כגון: לחימה ותפקוד באירוע). לגבי מדריכה - זה גם די דפוק כי הקורס הוא ממש דבילי. 4. סיכוי של 50%. את מתפללת?

למעלה