לא קרה כלום ../images/Emo13.gif
כאילו בנפשי ?
לא לא צריך להגזים ... זה פשוט מאוד. "איש אחד אמר" לא נחשב בעיניי (מה גם שלפי הדיווח אותו איש אמר עוד דברים שעובדתית אינם נכונים). אנחנו כותבים כאן על החוויות והניסיון האישי שלנו. המטרה היא לא "שמעתי ש..." ובטח שלא לכתוב שהדעות חלוקות בעקבות "שמעתי ש..." ! במקרה מדובר על מסעדה אהובה עליי במיוחד אי שם בצפון. לא ניסע צפונה בלי לשלב ביקור אצל סמדר בכליל (ואם לא במהלך החופשה אז בהלוך או בחזור). וזאת על סמך מה שהמקום מציע - אופציה נפלאה נעימה ומענגת לארוחה ממש טובה וטעימה במחיר שווה. ובל נשכח, באיזור בעייתי מבחינה קולינרית ! אינני מזלזלת בדעתם של אחרים ! זו לא הנקודה. אם הדעה היתה מוצגת כשלך, הייתי ממש סותמת, או לכל היותר אומרת זכותך. אבל כתבת שהדעות חלוקות כי "שמעתי" וכי "איש אחד אמר"... נו באמת ! כיוון ואני יודעת אחרת, בוודאות, וכמו כן, גם כל מי ששלחתי לשם חזר מבסוט, 'תרגזתי קצת (ל 5 דקות) על העוולה
|שמאלה| אבל לא בשבילי "התרגזתי". תראה, לי אישית זה לא משנה, אני הרי אמשיך לאכול איפה שבא לי, הגבתי כך כי היה לי חבל בשביל מי שקורא את השירשור וביקש המלצות וסתם "הצטנן" בעניין האופציה הבאמת נפלאה הזו ! ועכשיו בכלל מסתבר שכשאתה אישית אכלת שם מאוד נהנית (למה את זה לא ציינת??). ואם גם כשאני אכלתי שם מאוד נהנתי (אכלתי לפני שנתיים, לפני שנה, לפני חצי שנה - כלום לא השתנה, הרמה נשמרה, הם רק שינו את כרטיסי הביקור ואת נייר התפריט), אז בעצם הדעות לא חלוקות. ולשווא הצגת את המסעדה המתוקה הזו באור בעייתי משהו (מה גם שאתה אישית, כמוני, נהנת בה מאוד ! אז למה לא לפרגן ?) אגב, דעה אחת "חריגה" לא הופכת מקום או מסעדה לשנוי/ה במחלוקת. תמיד יהיה מי שיגיד על לבן שזה שחור. תמיד יהיה מי שהסטנדרטים שלו יהיו "אחרים", ותמיד יהיה מי שפשוט יעביר ביקורת על כל דבר או לא יהיה מרוצה מכלום. בתקופה בה כתבתי בפורום ביקורת מסעדות, תמיד היה מי שרטן וקיטר גם על מסעדות שיש לגביהן (כמעט) קונצנזוס, מסעדות שצריך להתאמץ לא להנות בהן! אבל הכל יכול להיות, יום רע לשף או למלצרית, תיזמון רע, מצב רוח רע, סתם צירוף מקרים או אי הבנה במקום- יכולים להפוך כל ארוחה בכל מסעדה לנאחס. קראנו, הקשבנו, ואם יודעים שהמסעדה טובה, אז לפעמים צריך לדעת לסנן, ולהבין שמדובר במשהו נקודתי. ולפעמים הבן אדם הוא הבעייתי ולא המסעדה.