סמדר בכליל

בלבי

New member
סמדר בכליל המסעדה ../images/Emo99.gif

הייתי ! וממליצה בחום !
אין מצב שנהייה בצפון ולא נאכל אצל סמדר בכליל. בין אם ארוחת בוקר מדהימנית (היא אופה לחם על גחלים משו משו, והיא מכינה ממרח פסטו וממרח זעתר סוף הדרך), ארוחות צהרים/ערב גורמה-כפרי פשוט נפלא. סלט הבית חובה ! וגם הלזניה ! והמרקים ! הכל ממש משובח. לגבי הצימר אין לי מושג. יש לקחת בחשבון שאין שם חיבור לרשת החשמל, אלא מייצרים חשמל עם גנרטורים. אותי אישית זה לא מושך. אני בעד פינוקים וכמה שיותר ! בכל אופן סמדר בעצמה העידה על הצימר שלה שהוא נחמד, מסודר ושיש בו הכל. לי נראה (ראיתי אותו רק מבחוץ - מאוד מבודד! אבל זה לא בדיוק שיש שם נוף...) שהצימר מאוד בסיסי מנימליסטי ו"רגיל", לא מהצימרים המושקעים והמפנקים שלא רוצים לצאת מהם. אז הכל תלוי כמובן במה אתה מחפש.

לגבי סמדר - חלוקות הדעות...

יש מכאן ויש מכאן... יש הטוענים שעלות הארוחה מוגזמת (יותר נכון לא מוצדקת אמר לי האיש) ושיש מסביב מספיק ארוחות לא פחות טובות בפחות כסף. יש הטוענים שכיף להיות במסעדה (שהיתה פעם הבית שלהם) בעיקר כשהאח דולק. מדווח שהגיע אלי בעניין הצימרים - ספרטני. אבל תמיד צריך לזכור - לפעמים אנשים טובים עושים מקום בינוני לטוב יותר, ואפילו נפלא...

בלבי

New member
עלות הארוחה ממש לא מוגזמת ../images/Emo70.gif

אולי ביחס למנת פלאפל ! עם כל הכבוד (ויש כבוד) הדיווח הוא שלי, מניסיון שלי (אכלתי שם הרבה פעמים), ולא של איזה "איש" אחד שטען... הדיווח של "האיש" שיש מסביב מספיק ארוחות לא פחות טובות בפחות כסף היא קישקוש. נפשתי באיזור לא פעם ולא פעמיים. כמה חיפשנו את עצמנו עם אוכל וכמה נפלנו עם אוכל עד שהגענו אל המסעדה הנפלאה של סמדר. ממש הצלה. המחירים כל כך הוגנים ושפויים (הייתי אומרת אפילו זולים!), והאוכל כל כך fine. אבל באמת יתכן ולא כל אחד ידע להעריך. מי שהסטנדרט שלו זו מנת שווארמה, זכותו, אבל חבל לבלבל פה את האנשים. תמיד אפשר להביא פיתה עם נקניק מהבית, או אולי בכלל להישאר לנפוש בבית - הכי זול ומשתלם! סליחה על הציניות אבל מדובר על ארוחה מלאה ומשובחת בסדר גודל של כ 150 ש"ח לזוג (ואפשר בפחות). ארוחת בוקר עולה הרבה פחות. אז ראבק מה מוגזם ? זו בכל זאת מסעדה ולא שיפודייה. נראה לי שהדעות חלוקות לגבי תפיסת החופשה באופן כללי, ולא לגבי סמדר בכליל. יש מי שתפיסתו מנימליסטית-הישרדותית, ובעיניו של זה (דוגמת סבא שלי) אכילה במסעדה כקונספט אינה מוצדקת. צריך לדעת לסנן "טענות" מסויימות. מסכימה שכייף להיות במסעדה. האוירה מאוד בייתית ומזמינה. פשטות נעימה נטולת פלצנות. הייתי גם בחורף וגם בקיץ. גם בבוקר וגם בערב. וגם בצהריים. תמיד נהננו, ותמיד קיבלנו תמורה עבור כספנו. השרות חם ולבבי. תפריט בייתי-כפרי-גורמה לייט. מחירים סופר-דופר הגיוניים והוגנים (לאחר כל ארוחה שאכלנו שם, תהינו בעלי ואני הכיצד יתכן שכל כך זול ביחס לתמורה!?) לגבי הצימר - לא הייתי ולכן נמנעת מלהגיב. אם כי, חייבת לציין, שהמושג "נפלא" הנו מאוד יחסי! don't you think ?!

בלבי היקרה - מה קרה?

עם כל הכבוד ויש כבוד לא צריך להזדעק עד כדי ביטול דעתם של אחרים. יש הרואה במקום - נפלא, ויש הרואה אחרת. נזדעקת כאילו בנפשך הדבר בגלל ש"איש אחד אמר..." - נראה מוגזם! אני אישית אכלתי מזמן אצל סמדר (ומאד נהניתי אז), והיום אינני מחווה דעתי משום שחלפו מאז שנתיים. (ואני חולף שם פעם בשבוע). אינני מזלזל בדעתם של אחרים, הרי כל הפורום הזה בנוי על כך. אולי באמת צריך לקפוץ ולאכול ולספר לחבר'ה.... נחשוב על זה... שבת שלום!

בלבי

New member
לא קרה כלום ../images/Emo13.gif

כאילו בנפשי ?
לא לא צריך להגזים ... זה פשוט מאוד. "איש אחד אמר" לא נחשב בעיניי (מה גם שלפי הדיווח אותו איש אמר עוד דברים שעובדתית אינם נכונים). אנחנו כותבים כאן על החוויות והניסיון האישי שלנו. המטרה היא לא "שמעתי ש..." ובטח שלא לכתוב שהדעות חלוקות בעקבות "שמעתי ש..." ! במקרה מדובר על מסעדה אהובה עליי במיוחד אי שם בצפון. לא ניסע צפונה בלי לשלב ביקור אצל סמדר בכליל (ואם לא במהלך החופשה אז בהלוך או בחזור). וזאת על סמך מה שהמקום מציע - אופציה נפלאה נעימה ומענגת לארוחה ממש טובה וטעימה במחיר שווה. ובל נשכח, באיזור בעייתי מבחינה קולינרית ! אינני מזלזלת בדעתם של אחרים ! זו לא הנקודה. אם הדעה היתה מוצגת כשלך, הייתי ממש סותמת, או לכל היותר אומרת זכותך. אבל כתבת שהדעות חלוקות כי "שמעתי" וכי "איש אחד אמר"... נו באמת ! כיוון ואני יודעת אחרת, בוודאות, וכמו כן, גם כל מי ששלחתי לשם חזר מבסוט, 'תרגזתי קצת (ל 5 דקות) על העוולה
|שמאלה| אבל לא בשבילי "התרגזתי". תראה, לי אישית זה לא משנה, אני הרי אמשיך לאכול איפה שבא לי, הגבתי כך כי היה לי חבל בשביל מי שקורא את השירשור וביקש המלצות וסתם "הצטנן" בעניין האופציה הבאמת נפלאה הזו ! ועכשיו בכלל מסתבר שכשאתה אישית אכלת שם מאוד נהנית (למה את זה לא ציינת??). ואם גם כשאני אכלתי שם מאוד נהנתי (אכלתי לפני שנתיים, לפני שנה, לפני חצי שנה - כלום לא השתנה, הרמה נשמרה, הם רק שינו את כרטיסי הביקור ואת נייר התפריט), אז בעצם הדעות לא חלוקות. ולשווא הצגת את המסעדה המתוקה הזו באור בעייתי משהו (מה גם שאתה אישית, כמוני, נהנת בה מאוד ! אז למה לא לפרגן ?) אגב, דעה אחת "חריגה" לא הופכת מקום או מסעדה לשנוי/ה במחלוקת. תמיד יהיה מי שיגיד על לבן שזה שחור. תמיד יהיה מי שהסטנדרטים שלו יהיו "אחרים", ותמיד יהיה מי שפשוט יעביר ביקורת על כל דבר או לא יהיה מרוצה מכלום. בתקופה בה כתבתי בפורום ביקורת מסעדות, תמיד היה מי שרטן וקיטר גם על מסעדות שיש לגביהן (כמעט) קונצנזוס, מסעדות שצריך להתאמץ לא להנות בהן! אבל הכל יכול להיות, יום רע לשף או למלצרית, תיזמון רע, מצב רוח רע, סתם צירוף מקרים או אי הבנה במקום- יכולים להפוך כל ארוחה בכל מסעדה לנאחס. קראנו, הקשבנו, ואם יודעים שהמסעדה טובה, אז לפעמים צריך לדעת לסנן, ולהבין שמדובר במשהו נקודתי. ולפעמים הבן אדם הוא הבעייתי ולא המסעדה.

hilawe

New member
לי נשמע שאת מבעלי המקום ,בלבי

איזה פרסומת , עצבים והסברים, כל אחד ילך לאן שבא לו וכל אחד יגיד מה שבא לו. אז התרגזת קצת ל- 5 דקות , תלכי למסעדה תשתי מים קרים ותרגעי. מה זה????

hilawe

New member
לכי תוציאי את העצבים שלך

אצל החברים שלך (אם יש לך כאלה) דבילית.!!!

למעלה