sisi המקורית
New member
סמדר שיר-ספר חדש - גלי במבצע דיאטה:
בעקבות כתבה שפורסמה ב"הארץ" על ספרה החדש של סמדר שיר בסדרת ספריה לילדים, הזדעזתי לגלות שבספרה החדש "גלי במבצע דיאטה", הגב' שיר מגנה בלשון בוטה ולא ראויה אנשים בעלי משקל עודף. כאמא לילדה בגיל 8 שקראה שניים מהספרים בסדרה וכאשה שמנה (או לדברי סמדר שיר - אוביס), אני נאלצת לגנות את הגב' שמתיימרת ל"חנך" דרך כתביה ילדים ובני-נוער. אני ובן-זוגי מנסים לחנך את ילדינו לסובלנות וקבלת אדם באשר הוא אדם, בעוד בספר (לפי הכתבה), מתואר השמן כ"מפלצת". האם סמדר שיר היתה מעזה לגנות כך אדם נכה פיזית שנכותו גלוייה לעין, כמו קטוע גפיים, או חולה סרטן. עד כמה בורותה לא מאפשרת לה להבין כי עודף משקל איננו בחירה, אלא מחלה
כאנשים שמנסים לתת לילדינו חינוך לסובלנות, אנו מוצאים כי ספרה החדש של סמדר שיר צריך לעבור הגהה ושינויי נוסח, למען ילדינו יבינו כי אכן יש סכנה בתופעת ההשמנה, אך אל להם לגנות אנשים הסובלים מהבעיה. חשש נוסף שלנו הוא שילדים בגיל זה יפתחו הפרעות אכילה בעקבות גינוי חברתי אותו מפיצה הגב' שיר. באם היא מעוניינת לחנך את הילדים בדרך זו, אנו מתנגדים לכך ועל-כן לא נמשיך לקנות לביתנו מסדרת הספרים הנ"ל ואולי עדיף שתתרכז בחינוך שכזה בביתה שלה ולא תפיץ את דעותיה באופן שכזה. זכותו של אדם להביע את דעותיו, אבל כשזה מגיע לחינוך ילדינו, אל לנו לאפשר ליוצרים (מחוננים ככל שיהיו) להסית את מוחם של ילדינו לגזענות (בדיוק כמו שאנחנו משתדלים לא לאפשר להם לצפות בתכנים שאינם חינוכיים לדעתינו).
בעקבות כתבה שפורסמה ב"הארץ" על ספרה החדש של סמדר שיר בסדרת ספריה לילדים, הזדעזתי לגלות שבספרה החדש "גלי במבצע דיאטה", הגב' שיר מגנה בלשון בוטה ולא ראויה אנשים בעלי משקל עודף. כאמא לילדה בגיל 8 שקראה שניים מהספרים בסדרה וכאשה שמנה (או לדברי סמדר שיר - אוביס), אני נאלצת לגנות את הגב' שמתיימרת ל"חנך" דרך כתביה ילדים ובני-נוער. אני ובן-זוגי מנסים לחנך את ילדינו לסובלנות וקבלת אדם באשר הוא אדם, בעוד בספר (לפי הכתבה), מתואר השמן כ"מפלצת". האם סמדר שיר היתה מעזה לגנות כך אדם נכה פיזית שנכותו גלוייה לעין, כמו קטוע גפיים, או חולה סרטן. עד כמה בורותה לא מאפשרת לה להבין כי עודף משקל איננו בחירה, אלא מחלה