סמוטריץ' אומר את האמת

marabo

Well-known member
שר האוצר בצלאל סמוטריץ לשרון גל - "בואו נקבל החלטה לסיים עם עזה אחת ולתמיד, בואו ניצור אמון עם העם ונוכיח שאנחנו משיגים את המטרה ומשמידים את חמאס. צריך להגיד את האמת: להחזיר את החטופים זו לא המטרה הכי חשובה, זו כמובן מטרה מאד מאד מאד מאד חשובה, אבל מי שרוצה להשמיד את חמאס ולנטרל את האפשרות לשבעה באוקטובר נוסף, צריך להבין שבעזה לא יכול להיות מצב שחמאס ישאר נוכח וקיים. נגמרו התירוצים, אין ביידן, אין בלינקן, אין גלנט, אין רמטכ״ל שמנע בגופו את הפסקת הסיוע ההומניטרי - אין תירוצים ואני אומר לראש הממשלה: אין זמן לדבר הזה. החלופה לכניעה זה לקחת שטח ברצועה ולהשמיד את חמאס".

1ספי11

Well-known member
שר האוצר בצלאל סמוטריץ לשרון גל - "בואו נקבל החלטה לסיים עם עזה אחת ולתמיד, בואו ניצור אמון עם העם ונוכיח שאנחנו משיגים את המטרה ומשמידים את חמאס. צריך להגיד את האמת: להחזיר את החטופים זו לא המטרה הכי חשובה, זו כמובן מטרה מאד מאד מאד מאד חשובה, אבל מי שרוצה להשמיד את חמאס ולנטרל את האפשרות לשבעה באוקטובר נוסף, צריך להבין שבעזה לא יכול להיות מצב שחמאס ישאר נוכח וקיים. נגמרו התירוצים, אין ביידן, אין בלינקן, אין גלנט, אין רמטכ״ל שמנע בגופו את הפסקת הסיוע ההומניטרי - אין תירוצים ואני אומר לראש הממשלה: אין זמן לדבר הזה. החלופה לכניעה זה לקחת שטח ברצועה ולהשמיד את חמאס".
מעניין איך בדיוק אתה מגדיר "אמת"
ואם הוא חושב שזה מה שצריך, למה הממשלה לא מבצעת? כל זמן שהוא בממשלה הוא חלק ממערך ההחלטות שלה.

חנן44

Well-known member
אי אפשר להשמיד את החמאס
בעזה כולם חמאס
אז צריך או להרוג את כולם
או לגרש את כולם
ולא נראה לי שזה יקרה

Harrington

Well-known member
מנהל
אי אפשר להשמיד את החמאס
בעזה כולם חמאס
אז צריך או להרוג את כולם
או לגרש את כולם
ולא נראה לי שזה יקרה
זה בס"ה התירוץ שהמציא השמאל כדי לקדם את עסקת החטופים גם עם תוך כניעה לתכתיבי החמאס בדבר הפסקת המלחמה ומתוך כך, פגיעה מובהקת בבטחון ישראל. אין בדברים כל ממש מעבר לכך.

הפרבולה1

Well-known member
זה בס"ה התירוץ שהמציא השמאל כדי לקדם את עסקת החטופים גם עם תוך כניעה לתכתיבי החמאס בדבר הפסקת המלחמה ומתוך כך, פגיעה מובהקת בבטחון ישראל. אין בדברים כל ממש מעבר לכך.
אני דוקא מסכים שכמעט כולם בעזה זה חמאס ( יש גם גיאהד או פאתח שזה אותו דבר מבחינתינו ) , זה או להרוג את כולם או לגרש או גם וגם אבל יש עוד אפשרות - שלטון צבאי. כנראה שיהיה שילוב של האפשרויות האלו .

בכל מקרה אם צה"ל יאלץ לסגת מציר פילדלפי ( נגיד בגלל עיסקת חטופים ) אז לא מעבירים יותר כלום לעזה דרך שיטחינו, יש להפיל את האחריות על עזה כולה או חלקה על מיצריים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני דוקא מסכים שכמעט כולם בעזה זה חמאס ( יש גם גיאהד או פאתח שזה אותו דבר מבחינתינו ) , זה או להרוג את כולם או לגרש או גם וגם אבל יש עוד אפשרות - שלטון צבאי. כנראה שיהיה שילוב של האפשרויות האלו .

בכל מקרה אם צה"ל יאלץ לסגת מציר פילדלפי ( נגיד בגלל עיסקת חטופים ) אז לא מעבירים יותר כלום לעזה דרך שיטחינו, יש להפיל את האחריות על עזה כולה או חלקה על מיצריים.
גם אם אזרום ואראה בכולם חמאס זה ממש לא אומר ש"
אז צריך או להרוג את כולם
או לגרש את כולם
".

לאמירה זו התייחסתי למעלה.

הפרבולה1

Well-known member
גם אם אזרום ואראה בכולם חמאס זה ממש לא אומר ש"
אז צריך או להרוג את כולם
או לגרש את כולם
".

לאמירה זו התייחסתי למעלה.
לדעתי מדינת ישראל לא יכולה להתקיים עם 2 מליון ערבים בעזה שאין להם יכולת קיום כלכלי עצאית והמטרה היחידה שלהם בחיים זה "זכות השיבה", צריך להכיר בעובדה שעזה מתוחזקת על ידי מדינות ערב ובעיקר מיצריים כמוצב קידמי נגד הישות הציונית.
אני לא בעד להרוג סתם אוכלוסיה , אבל גירוש הוא אופציה ריאלית בהחלט כולל מילחמה עם מיצריים אם היא תמשיך להתעקש לדחוף אלינו 2 מליון ערבים .

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתי מדינת ישראל לא יכולה להתקיים עם 2 מליון ערבים בעזה שאין להם יכולת קיום כלכלי עצאית והמטרה היחידה שלהם בחיים זה "זכות השיבה", צריך להכיר בעובדה שעזה מתוחזקת על ידי מדינות ערב ובעיקר מיצריים כמוצב קידמי נגד הישות הציונית.
אני לא בעד להרוג סתם אוכלוסיה , אבל גירוש הוא אופציה ריאלית בהחלט כולל מילחמה עם מיצריים אם היא תמשיך להתעקש לדחוף אלינו 2 מליון ערבים .
אין לי שום בעיה עם גירוש. אני רק אומר שזה לא נחוץ במסגרת השגת מטרות המלחמה כפי שהוגדרו. כל שצריך הוא שכוחות הבטחון יפעלו להשגת מטרות אלו וזה אפשרי לחלוטין גם בלי להרוג את "כולם" ובלי לגרש את "כולם". העובדה שיש באוכלוסיה סימפטיה לחמאס לא משנה מאומה מהנ"ל בעיני.

DANIAVNI

Well-known member
יש לי התחושה ( ואני אומר תחושה כי זה מה שזה) שאם החטופים היו שני אוטובוסים של תלמידי חכמים ותינוקות של בית רבן
אז כל מערכת השיקולים וההחלטות היתה שונה .
אני כבר מתאר לעצמי קונטרסים בכל רחבי בני ברק בחתימת כל גדולי הדור בקריאות למצוות פדיון שבויים שאין מצווה חשובה ממנה
וכו' וכו' וכו'
ואם הם כל כך כל כך בעד המשך הלחימה, מדוע מקדמים במקביל חוק פטור מגיוס לחרא-דים עריקות והשתמטות בחסות המחוקק .

אתה יודע מה
לכו לאלף ואחד קיבינימאט
ברגע שתהיה האפשרות צריך להכניס לכם וכמה שיותר חזק .
גרוש לא צריך לתת לישיבות
שינקו בתי שימוש בעזה מצידי או שיסתובבו בבני ברק עם בטן נפוחה מטיפוס
לא מעניין אותי .

Harrington

Well-known member
מנהל
יש לי התחושה ( ואני אומר תחושה כי זה מה שזה) שאם החטופים היו שני אוטובוסים של תלמידי חכמים ותינוקות של בית רבן
אז כל מערכת השיקולים וההחלטות היתה שונה .
אני כבר מתאר לעצמי קונטרסים בכל רחבי בני ברק בחתימת כל גדולי הדור בקריאות למצוות פדיון שבויים שאין מצווה חשובה ממנה
וכו' וכו' וכו'
ואם הם כל כך כל כך בעד המשך הלחימה, מדוע מקדמים במקביל חוק פטור מגיוס לחרא-דים עריקות והשתמטות בחסות המחוקק .

אתה יודע מה
לכו לאלף ואחד קיבינימאט
ברגע שתהיה האפשרות צריך להכניס לכם וכמה שיותר חזק .
גרוש לא צריך לתת לישיבות
שינקו בתי שימוש בעזה מצידי או שיסתובבו בבני ברק עם בטן נפוחה מטיפוס
לא מעניין אותי .
צריך לחסום את כל כניסת הרכבים לבני ברק עד שתישרף המדינה .
וכל המוסיף (מעבר להגדרת האנטישמיות מלמעלה ולדברים עצמם), גורע.

פולגאר

Well-known member
מה שונה הרמטכ"ל החדש מקודמיו?

evglev1

Well-known member
מנהל
להשמיד את החמאס זה לחסל את כל שני מיליון הערבים בעזה. טראמפ בהתחלה נתן תוכנית גאונית של טרנספר מרצון, כי נראה שגם הוא הבין ש-99% תמכו בחמאס לפני המלחמה.

למעלה