סמוך עלי: אל תסמוך על אף אחד!

טום גיא

New member
סמוך עלי: אל תסמוך על אף אחד!

לאחרונה היה איזה משהו שהטריד אותי. זה לא באמת משנה מה, אבל זו היתה סיטואציה שלא כל כך הבנתי, וקיויתי שחברים יוכלו לייעץ. וקיבלתי כל מיני עצות שרובן היו מאוד דומות. בדיעבד זה לא היה מפתיע, כי כשסיפרתי להם את הסיפור הזכרתי בעיקר נקודות מסוימות שהיו בו, וכנראה שאם הייתי מספר אותו לעצמי באופן הזה גם אני הייתי נותן לעצמי את אותה העצה בדיוק. אבל לא לקחתי אותה בסוף. לא הייתי שלם לגמרי שמה שסיפרתי מייצג נכון את מה שקורה באמת. הלכתי עם תחושת הבטן שלי ובסוף הסתבר שבאמת הסיפור הוא שונה ממה שהחברים שלי חשבו, וממה שגם אני חשבתי שהוא הכי הגיוני, אבל לא הרגיש לי ככה.

ולמה אני מספר את כל זה? כי אני רואה שהפורום מלא בכל מיני שאלות של אנשים שמספרים על איזה חוויה שהיתה להם, אם זה היכרות, דייט, מפגש או מערכת יחסים. הם מספרים את החוויה שלהם ומבקשים עצה ממי שלא היה שם. אבל מי שלא היה שם לא באמת יודע מה קרה. הוא לא הרגיש את הסיטואציה. הוא מסתמך על המילים של מי שביקש עצה. מילים שנבחרו באופן מסוים ומייצגות תמונה חלקית של האירוע, אולי אפילו מילים שמובילות או מבקשות תשובה מסוימת, מבקשות אישור לקו מחשבה שכבר היה קודם. ובאופן טבעי מי שקורא את המילים האלה משליך על הסיפור את הנסיון שלו ואת החוויות שלו שיכולות להיות מאוד שונות.

אז מצד אחד זה נהדר, אנשים לומדים מהנסיון של אחרים שטורחים לעזור ולייעץ. אבל מצד שני העצה היא תמיד מנקודת המבט של מישהו אחר. מישהו שלא בהכרח חושב ומרגיש כמוך, ושגם לא היה חלק מהסיפור ולא יכול לדעת באמת מה קרה בו. וגם כשאני כותב כאן בעצמי עצות לאנשים, ולפעמים אני בטוח שאני צודק, גם אז יכול להיות שאני בעצם טועה. אולי העצה שלי מתאימה רק לי ולאופי שלי, ולדברים שאני מכיר מהחיים שלי שיכולים להיות שונים מאוד מהחיים של מי שכתבתי לו. ולפעמים אני גם חושב שיש דברים שצריך להרגיש, וללמוד מהטעויות של עצמך ולא מהנסיון של אחרים, כדי לדעת באמת.

ואחרי כל החפירה הזו - אני אכתוב כאן את מה שאני הייתי רוצה לכתוב לעצמי מקודם: אחרי שקיבלת את כל העצות שביקשת, שקלת אותן, וחשבת עליהן... זרוק אותן לפח. אתה חי את החיים של עצמך, אז לך עם הלב שלך, ותראה לאן זה מוביל...

dori78

New member
נכון, אבל בעיניי לא לגמרי מדויק.

לפי מה שהתרשמתי, מה שמטריד את רוב הכותבים כאן, זה חוסר היכולת להתמודד עם ההשלכות של המעשים.
הבחור שנדלק על החברה של הבוסית שלו, לא מסוגל להגיד לה מה הוא מרגיש כי הוא לא מסוגל להתמודד עם התוצאה.
כל מי שכותב שהוא חושש ממפגש עם משפחת בן הזוג - מפחד מהתמודדות עם התוצאה.

מה הכי גרוע שיכול לקרות?
יגידו לך "תודה, זה מאוד מחמיא לי אבל אני לא בעניין שלך".
תעשי פדיחה קטנה בארוחה עם ההורים שלו ויסלחו לך מיד, כי ככה זה תקשורת בין אנשים.
כולנו מסתובבים בעולם ופועלים בעולם. אף אחד מאיתנו (אני מקווה) לא הושלך לכלא בעוון התנהגות ביזארית.
אפשר להמשיך הלאה, לא משנה מה קורה לכם. לפעמים זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה.

אם יורשה לי, אני רוצה לחדד את המסר שלך:
אפשר להתייעץ בפורומים, אפשר לשמוע דעות של אנשים אחרים. לא צריך לזרוק אותן לפח, אבל כדאי להפעיל שיקול דעת ולסנן את מה שלא מתאים לך באופן אישי. מכיוון שברגע האמת, מי שיעמוד בסיטואציה ויתמודד הוא אתה ורק אתה, כדאי שתבחר בדרך פעולה שאתה מסוגל להתמודד עם ההשלכות שלה - בלי קשר לדרך פעולה שרוב הגולשים בפורום המליצו עליה.
כי זה מה שמתאים לך.

טום גיא

New member

קודם כל, אני חייב לציין שמצא חן בעיני מה שקרה כאן - כלומר אני נתתי עצה, ואת אומרת "זה לא תמיד מתאים".
וזה בעצם מה שרציתי לאמר, אף עצה לא תמיד מתאימה, בפרט העצה שאומרת לא להקשיב לעצות.

עכשיו אני אנסה להסביר יותר טוב למה התכוונתי ולמה כתבתי את זה.

כשבחורה רושמת כאן שהיא מאוכזבת מבחור שהיא יצאה איתו ועכשיו מתחמק ממנה, כולם ממהרים לכתוב כל מיני עצות שמבוססות על מה שהיא סיפרה, ועל איזו גישה שיש להם שלא בהכרח מתאימה לה או אפילו לא קשורה לסיפור (למשל "זה בגלל ששכבת איתו בדייט שלישי" או "זה בגלל שלא שכבת איתו בדייט שלישי", ועוד באותו השרשור). לאף אחד שכותב כאן אין באמת דרך לדעת מה באמת קרה ולמה הבחור לא התקשר. יכול להיות שהוא באמת מניאק, יכול להיות שהיא עשתה משהו אחר שדחה אותו והיא בכלל לא כתבה על זה, או שהוא הכיר בחורה אחרת. אולי אפילו יכול להיות שבאמת באותו הזמן פתאום נפל עליו לחץ כבד מאוד ומפתיע בעבודה, ולמרות שהוא כן מעוניין לפגוש אותה שוב כרגע הוא כל כך לחוץ שהוא לא יכול לחשוב על זה בכלל. כולם קופצים עם תשובה מיידית, בלי שהם היו שם וראו מה באמת קרה.

כשמישהו כותב איך הוא משתמש באתרי היכרויות בשביל למצוא בת זוג, אז אני מיד קופץ ואומר לו שהוא טועה. אני באמת מאמין שמה שהוא מתאר זו דרך לא טובה להכיר בחורות, אבל כל מה ששמעתי זה רק את התיאור שלו. לא ראיתי איך הוא באמת מכיר בחורה, ואני גם לא יודע אם באמת הגישה שלי היא כזו שתעזור לו להכיר את סוג הבחורות שהוא מעוניין בהן. אני גם לא יודע אם היא בכלל ישימה עבורו כי כנראה שהאופי שלו כל כך שונה משלי שאם הוא ינסה לעשות מה שאמרתי זה ירגיש לו מלאכותי. כל מה שאני יודע זה שלי לא מתאים לעשות את מה שהוא תיאר שהוא עושה, ושאני מאמין שעם גישה כמו שאני מתאר יהיה לו יותר קל.

דוגמא נוספת: מישהו ביקש ממני עצה מה לכתוב לבחורה בהודעה שהוא שולח לה. ואני חושב - אתה רוצה שהיא תכיר אותך או אותי? תכתוב הודעה שמתאימה לסגנון שלך. ומה תעשה כשתמשיכו להתכתב? הרי אני לא הולך לשבת לך על הכתף כל הזמן ולאמר לך מה לכתוב. ואם תכירו במציאות אתה רוצה שהיא תלמד לאהוב אותך ואת האופי שלך, לא את האופי של מי שנתן לך עצה איך להתנהג.

אני חושב שכל העצות בסגנון של ורדה רזיאל ז'קונט ("תזרקי אותו!") הן בעייתיות. עצות צריכות לתת לך כיוון מחשבה, צורת הסתכלות חדשה על הבעיה, ידע שמגיע מנסיון שאולי אין למי ששאל וכו'. אני חושב שרק במקרים יחסית נדירים באמת אפשר לתת עצה שהיא המלצה לפעולה (למשל אם מישהי כותבת "בחור אנס אותי בדייט ראשון, והשאיר אותי פצועה ונטושה ביער" אז כנראה שדי ברור מה היא צריכה לעשות). כשאת אומרת שאנשים מפחדים מההשלכות של מה שהם עושים, את נותנת כיוון מחשבה, את לא אומרת לבחור "גש אליה!" אלא שואלת אותו "למה אתה מפחד לגשת אליה?", ואז הוא יכול לחשוב עם עצמו באמת למה הוא מפחד. אולי אחרי שהוא יחשוב על זה הוא יגיע למסקנה שזה היה מיותר לפחד וייגש אליה. אבל גם יכול להיות שהוא יבין שיש לו סיבה לחשוש, ולא יגש אליה. יכול להיות שאם סתם היית אומרת לו לגשת אליה בלי להסביר לו מדוע הוא לא צריך לחשוש, הוא היה ניגש אליה כל כך מבוהל שזה היה מרתיע אותה.

אני אומר לזרוק את העצות לפח אחרי שכבר קראת אותן. מן הסתם כבר חשבת על מה שכתוב וגיבשת דעה. אחר כך את צריכה לפעול כמו שאת מאמינה ולא לפי מתכון שכתבו לך, כי זו הדרך שבה את יודעת להתמודד עם העולם, ולהמשיך איתה גם אם התרחיש במציאות לא זהה לזה שאליו ניתן המתכון.

dori78

New member
אהבתי את האנלוגיה לאוכל

אז שנינו מסכימים, שבסופו של דבר יכול להיות איזה מתכון בסיסי שיתאים לרוב.
יחד עם זה - כל אחד מאיתנו מעדיף תבלינים שונים

למעלה