סמולוויל - הפרק השבועי

TheCharm

New member
סמולוויל - הפרק השבועי

וואו! וואו! וואו! פרק מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! האיכות שלו לטעמי מזכירה את איכות העונה השלישית, אבל שוב, כמו הפרק הקודם, למרות שהאיכות היא כמו של העונה השלישית, הביצוע הוא של העונה הרביעית - קליל, מהנה, כיפי ומותח. קודם כל, מה ש-5 הפרקים הקודמים לא עשו בהתקדמות העלילתית, הפרק הזה בהחלט עשה, מחזיר לגולת הכותרת את הארטיפאקטס הקריפטונייטים ויותר מזה, מגלה לנו למי הולכת האבן. בתור פרק בפני עצמו היה פשוט פרק טוב. בהתחלה היה לי קשה לקלוט שקלארק הוא ליונל וליונל הוא קלארק, אבל לאחר מכן זה הפך להיות מצחיק ביותר. אדגר דמות אהובה, נראה לי שלא ראינו כזאת דמות ששובה לבבות מאז אנה בOC. חוץ מזה, קלארק הסתבך מעל הראש, כי עכשיו היחסים המשתקמים שלו עם לאנה וקלואי יורדים לטמיון, ויותר גרוע מזה - הוא ריפא את ליונל. מצד שני, דיי אהבתי את הקטע בסוף הפרק כשלקס וקלארק ביחד. זה גורם לי להאמין שלמרות שאנחנו יודעים שבעתיד הסופרמני הם יריבים ותיקים, ולמרות שהיו כל כך הרבה רמיזות בסדרה לכך שזה יתממש, אולי בסופו של דבר הם כן ישארו חברים טובים. בכל אופן אני אישית אהבתי מאוד, מאוד, מאוד.

TheCharm

New member
אם אתם לא מצליחים לקרוא אז

וואו! וואו! וואו! פרק מעולה! האיכות שלו לטעמי מזכירה את איכות העונה השלישית, אבל שוב, כמו הפרק הקודם, למרות שהאיכות היא כמו של העונה השלישית, הביצוע הוא של העונה הרביעית - קליל, מהנה, כיפי ומותח. קודם כל, מה ש-5 הפרקים הקודמים לא עשו בהתקדמות העלילתית, הפרק הזה בהחלט עשה, מחזיר לגולת הכותרת את הארטיפאקטס הקריפטונייטים ויותר מזה, מגלה לנו למי הולכת האבן. בתור פרק בפני עצמו היה פשוט פרק טוב. בהתחלה היה לי קשה לקלוט שקלארק הוא ליונל וליונל הוא קלארק, אבל לאחר מכן זה הפך להיות מצחיק ביותר. אדגר דמות אהובה, נראה לי שלא ראינו כזאת דמות ששובה לבבות מאז אנה בOC. חוץ מזה, קלארק הסתבך מעל הראש, כי עכשיו היחסים המשתקמים שלו עם לאנה וקלואי יורדים לטמיון, ויותר גרוע מזה - הוא ריפא את ליונל. מצד שני, דיי אהבתי את הקטע בסוף הפרק כשלקס וקלארק ביחד. זה גורם לי להאמין שלמרות שאנחנו יודעים שבעתיד הסופרמני הם יריבים ותיקים, ולמרות שהיו כל כך הרבה רמיזות בסדרה לכך שזה יתממש, אולי בסופו של דבר הם כן ישארו חברים טובים. בכל אופן אני אישית אהבתי מאוד, מאוד, מאוד.

Aviad1987

New member
הוא ריפא את ליונל אבל הוא לא זוכר

כלום ממה שקרה לו. לפחות ככה הוא אמר (ונראה לי שהוא לא שיקר). אהבתי שבהתחלה שקלארק דיבר בתור ליונל הוא לא סגר את הפה בסיום כל מילה (כמו שליונל עשה) זה הצחיק אותי..
וכן באופן כללי פרק חמוד ביותר אגב, בקשר לחתימה שלך. אתה באמת חושב שמישהו חוץ ממך יודע מה זה YW?

TheCharm

New member
ולכן יש את המספר, לא? ../images/Emo13.gif

זה כדי שאנשים ירצו לדעת ויכנסו לפורום. וזה לא שהוא לא זוכר כלום ממה שקרה לו. זה שהוא לא יודע מה שקרה לו. כי הוא לא היה בתוך עצמו. הרי כשליונל היה בתוך קלארק הוא לא ידע מה קלארק עשה כשהיה בתוך ליונל, ולהיפך.

TheCharm

New member
סיקור מקרוב של הפרק

שם הפרק בעברית: העברה שם הפרק באנגלית: Transference תאריך שידור באמריקה: 27.10.04 תאריך שידור בארץ: 30.9.05 שחקנים אורחים: ג'יי.פי מאנוקס (אדגר קול), מרגוט קידר (ברידג'ט קרוסבי), ריק פאראסי (אסיר מקועקע), טרנס קלי (רופא) תקציר: ליונל מנסה להחליף את גופו עם זה של לקס, אבל קלארק מתערב וכתוצאה מכך הוא זה שמחליף את גופו עם ליונל. בזמן שליונל משתמש בכוחות העל החדשים והמפתיעים שלו, הוא מתעסק עם חבריו של קלארק ומנסה גם להחזיר את הונו בחזרה. כעת, על קלארק לשכנע את הוריו שהוא קלארק ה"אמיתי", תוך כדי שהוא מתמודד עם פושעים מאיימים וגורם לתוהו ובוהו בבית הסוהר. דברים מעניינים על הפרק:
שותפו לתא של ליונל מספר על שלושה סמלים שנמצאים על הקיר - האחד הוא הקעקוע של לאנה (שמסמל מים), ואחר הוא הסימן של קלארק (הסמל של האבות הקדמונים שלו לפי ג'ור-אל) שמסמל אוויר. השלישי הוא סמל האש.
מוזיקה בפרק: "Pain" של ג'ימי איט וורלד (Jimmy Eat World).
בלופר אחד קטן -- כל מי שמכיר את קלארק קנט ואת הכוחות שלו, יודע שהוא לא יכול ממש לפעול אם הוא ליד קריפטונייט ירוק. אם כך איך יהיה אפשר להסביר את זה שלמרות שהיה ליד הקריפטונייט הירוק של מרתה באחוזת לותר הוא הצליח לבצע את כוח המהירות שלו - בלי שום פגע או בעיות? ציטוטים:
Lionel-in-Clark (to Lana) : A man would travel around the world...to pluck your succulent fruit.​
ליונל-בקלארק (ללאנה): כל איש יתייר ברחבי העולם... על מנת לקטוף את הפרי שלך.
~

Edgar: Is it really you in there Lionel? Lionel: No, it's the Easter bunny.​
אדגר: זה באמת אתה שם ליונל? ליונל: לא, זה ארנב הפסחא.
~

Lana: Who the hell do you think you are? Lionel-in-Clark: Clark Kent. Of course.​
לאנה: מי לעזאזל אתה חושב שאתה? ליונל-בקלארק: קלארק קנט. כמובן.
~

Martha: Jump down there and put it out? Lionel-in-Clark: Put it out? How? Martha: (exasperated) With your hands...​
מרתה: תצא החוצה ותכבה את זה? ליונל-בלקארק: לכבות את זה? איך? מרתה: (ברוגז) עם הידיים שלך...
~

Lana: I did some research on the Countess Thoreaux. Turns out that we have a lot more in common than I thought. Jason: Don't tell me the Countess ran a coffee shop.​
לאנה: עשיתי מחקרים על הרוזנת. מסתבר שיש לנו הרבה יותר במשותף ממה שחשבתי. ג'ייסון: אל תגידי לי שגם הרוזנת ניהלה בית קפה.
~

Chloe: What, is flannel too five minutes ago?​
קלואי: מה, פלאנט כבר יותר מידי לפני חמש חודשים?
~

shawn 1

New member
שאלות בקשר לפרק:

(דבר ראשון, בלי ספוילרים!!) 1- אני רוצה להבין, האישה הזו בריג'יט (אני חושב שככה קוראים לה) , היא מצד הטובים, נכון? 2- למה היא קראה לבחור המוזר ההוא אחריי שהוא השתחרר? האבן שייכת לה, או מה? היא רוצה לנסות לדעת "ידע יותר ממה שיש בספריית אלכסנדר הגדול" (או משו כזה..חח..) ??? כי, מתי שהבחור המוזר נכנס למכונית הוא בכלל לא הכיר אותה, הוא אמר כזה "אהה, לא ידעתי שתהיה אישה". אני לא מבין את הסוף!
... וגם, האישה הזו , בריג'יט, מה התפקיד שלה? שליחה של איזה דוקטור שמת (?)...

TheCharm

New member
מה שאתה יודע זה מה שאנחנו יודעים

זה כמובן אם אתה רוצה תשובה חסרת-ספוילרים. והבחור המוזר לא אמר "אהה, לא ידעתי שתהיה אישה", הוא אמנם נראה מופתע, אבל הסיבות לכך לא ידועות. עדיין.

shawn 1

New member
אההה..באמת?! אז איך שהפרק

נגמר זה לא משו שרק לי לא מובן. אףחד ממכם לא יודעים , הא? (כמובן שלא יודעים בלי הספוילרים...!) הייתי בטוח שזה משו שגם אני לא אבין בגלל שלא ראיתי את עונות 2ו 3..... בטוחים?? כי אני יודע שבריג'ט בצד של הטובים וזה קצת לא היה מובן לי..... ואני רוצה שוב להבין. איך קלואי הייתה קשורה למשפטו של ליונל? זתומרת, אני יודע שקלואי ידעה מה הוא עשה, אבל איך?

TheCharm

New member
באחד מהפרקים

בעונה השלישית היא קיבלה את הכוח שכל מי שהיא מדברת איתו אומר לה את האמת. אז היא ידעה שחושדים שליונל רצח את ההורים שלו, והיא הלכה אליו עם מכשיר הקלטה, והקליטה אותו מתוודה. הוא אמנם מחק את זה אבל היא מצאה דרך לשחזר את זה.

Jasper Jasper

New member
פרק מעולה

אפילו לא הרגשתי שלויס (
) הייתה חסרה לי.מקווה שעונה תמשיך ככה,כי בנתיים היא מצוינת

vand

New member
שאלה בקשר לפרק...

בפרק אמרו פעמיים (אם לא יותר) שלקס הוא הבן היחיד של ליונל. מה לגבי לואיס וג'וליאן?

riku

New member
קצת מעצבן לא?

כמעט כל פרק קלארק נתפס בקטע מוזר עם לקס. ובסוף מתרץ את זה בשקר מטומטם כמו "השפעת לוואי זמנית של החלפת הגופות". כאילו הוא ראה שהוא חזק ומהיר מול העניים שלו, הוא רודף אחר ראיות מהעונה הראשונה כדי לאמת את החשדות ובסוף הוא קונה את זה שזו השפעה זמנית? כל פרק כמעט עולים עליו והוא יוצא מזה בשקר חסר הגיון [בעצם מה יש לצפות... הוא הופך לשני אנשים ע"י הרכבת משקפיים]

riku

New member
מה עם כל הסיפורים של מטרופוליס?

משנה את העלילה בצורה קצת יותר מידי דרסטית אם בדיילי פלאנט, לקס לותור יודע מי הוא סופרמן. יש שינויים עלילתיים בסמולוויל מסיבות מובנות, רק לא כאלה שמשפיעות על העלילה הסופית בדרך כ"כ חזקה כשהוא עובר למטרופוליס.

Aviad1987

New member
זה בסדר גמור.

יוצרי סמולוויל מזמן אמרו כבר שהם התנתקו מהקומיקס. הם סך הכל ביססו עליו את הדמויות שלהם (רובם) אבל הם רואים עצמם כהמשך אלטרנטיבי לסיפור הישן הזה.

למעלה